Reportage Stichting Ambulance Wens

Date:

Deel bericht:

logoZoals u van ons eerder de reportage over Handhaving kon zien, vonden wij het tijd om eens een andere kant van hulpverlening aan het licht te stellen. Normaliter brengen wij alleen het laatste 112-nieuws van de dag, nu laten wij een geheel andere kant van de hulpverlening zien. Wij gingen op maandag 24 augustus 2015 op pad met twee vrijwilligers van de Stichting Ambulance Wens naar de Efteling alwaar wij de wens van Nelleke in vervulling lieten gaan.

Hoe is Stichting Ambulance Wens ontstaan

FMS_9526klStichting Ambulance Wens is ontstaan toen Kees Veldboer tijdens zijn werk als ambulancechauffeur een ritje moest maken om een terminaal zieke patiënt over te brengen naar een andere verzorgingsplaats. De voormalige zeeman gaf aan toch nog eens één keer in zijn leven op een schip te mogen zijn. Kees kreeg toen de aanleiding om alles op alles te zetten en de man toch nog eens te laten varen. Na een paar telefoontjes was het geregeld en de man mocht nog een keer op een schip vertoeven.

- Advertisement -

Kees Veldboer kwam daarna op het idee om een stichting te beginnen die ervoor zorgt dat niet mobiele terminaal zieke patiënten hun laatste wens in vervulling te laten gaan. In beginsel gebruikte hij de ambulances van zijn werkgever. Inmiddels heeft de stichting eigen voertuigen tot zijn beschikking.

FMS_9722Vrijwilligers

Stichting Ambulance Wens Nederland is een groep van 200 medisch geschoolde vrijwilligers die dagelijks gratis laatste wensen vervullen van niet mobiele terminale patiënten met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances. De stichting beschikt over zes eigen ambulances waarmee zij de laatste wensen van patiënten in vervulling kunnen laten gaan. Zonder deze vrijwilligers kan de stichting niet bestaan.

Donateurs

FMS_9537klStichting Ambulance Wens is afhankelijk van donateurs en partners. De stichting is een non-profit organisatie die het moet hebben van degenen die een donatie over hebben voor de stichting. Zo worden zij onder andere door de Roparun gesteund. De stichting betaald alle kosten die gemaakt worden om de laatste wens van de patiënt in vervulling te laten gaan. Zoals zij zouden vertellen alle kleine beetjes helpen. Of u nu een bedrag van €100,- over heeft of een bedrag van €10,-. De stichting ontvangt alle giften met open armen zodat, zij zoveel mogelijk wensen in vervulling kunnen laten gaan.

Ons verhaal

FMS_9520Op maandag 24 augustus 2015 belden wij omstreeks half negen aan bij het kantoor van Stichting Ambulance Wens in Poortugaal. Aldaar werd ons medegedeeld dat wij met de ernstig zieke Nelleke en haar familie op pad zouden gaan. Nelleke had aangegeven nog 1 keer naar de Efteling te willen samen met haar man, kinderen, klein- kinderen en zus om met elkaar te genieten van deze dag. Met dit in het achterhoofd ging haar man op zoek en vond zo de Stichting Ambulance Wens.

Nelleke is sinds mei 2015 ernstig ziek en heeft naar alle waarschijnlijkheid niet lang meer te leven. Nelleke heeft longkanker met uitzaaiingen waardoor zij mogelijk binnenkort niet meer zal kunnen functioneren en uiteindelijk zal komen te overlijden…

FMS_9524kl

FMS_9528Omstreeks negen uur gingen wij samen met Jan en Kees (niet de oprichter) op weg naar Gameren. Aldaar werden de vrijwilligers opgewacht door de familie van de 62-jarige Nelleke. Nelleke kreeg als eerste de mascotte overhandigd door de medewerkers van Stichting Ambulance Wens, genaamd Mario. Hiermee was het spreekwoordelijke ijs meteen gebroken. Na een kort gesprek gingen we dan echt op pad.

FMS_9543Nadat Nelleke op een brancard werd gelegd en de ambulance was ingereden waren we klaar voor vertrek richting de Efteling. Daar aangekomen werden we hartelijk ontvangen en kregen we een gids mee. Zo kreeg Nelleke samen met haar man, kinderen, kleinkinderen en zus de dag van haar leven.

Als eerste werd er koers gezet naar de Fata Morgana. Nelleke werd professioneel in het bootje geholpen en ging samen met haar familie de attractie in. Aan het eind van de rit was duidelijk te zien dat ze er ontzettend van had genoten.

Daarna werd koers gezet richting het sprookjesbos en werd er onder andere een heerlijk frietje gegeten. De kinderen en kleinkinderen gingen in diverse achtbanen , waaronder de Baron en hadden samen de dag van hun leven.

FMS_9738klTot slot gingen we nog mee naar de Pagode waar we uitkeken over het hele park. Toen Nelleke 2 maanden ervoor in het ziekenhuis lag en samen met haar dochter elke keer de Pagode boven de bomen uit zag komen had ze aan haar dochter gevraagd…. zal ik daar ooit nog in gaan? Meteen beloofde haar dochter dat dat nog zou gaan gebeuren. Zonder Stichting Ambulance Wens had haar dochter deze belofte nooit kunnen nakomen

Zie onze video hieronder voor de. beelden die wij van de familie  in de Efteling hebben gemaakt.

Tot Slot

Wij van Nieuws op Beeld vonden het heel bijzonder om dit van dichtbij mee te maken. Wij konden met eigen ogen zien hoeveel plezier het deze mensen nog doet als hun laatste wens in vervulling gaat. Wij hebben dan ook heel veel respect voor deze vrijwilligers.  Wilt u een donatie doen lees dan hier.

logo

…Nelleke is helaas niet veel later overleden…

 
Klik hier voor meer informatie over Stichting Ambulance Wens

 

 

 

Zie hieronder een foto-impressie van de dag.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Forse rookontwikkeling bij brand in hooibalen Burgemeester Van Walsumstraat Mijnsheerenland

Mijnsheerenland - In een weiland aan de Burgemeester Van Walsumstraat in Mijnsheerenland is zaterdagavond brand uitgebroken in een...

Kat uit woning gered na flinke brand Gentiaanstraat Spijkenisse

Spijkenisse - Vanmiddag om iets voor 3 uur is er brand ontstaan in een appartement. Er kwam zwarte...

Grote brand legt restaurant kinderboerderij volledig in de as 3e Barendrechtseweg Barendrecht

3e Barendrechtseweg, Barendrecht - Zaterdagmiddag 13 april rond 13.52 uur is er brand uitgebroken in een restaurant op...

Stoffelijk overschot 81-jarige man aangetroffen in sloot Cromme Meth Hoogvliet

Hoogvliet - In een sloot aan de Cromme Meth in Rotterdam-Hoogvliet is vrijdagmiddag het stoffelijk overschot van een...