maandag, oktober 18, 2021
11 C
Rotterdam
maandag 18 oktober 2021

(GRIP 2) Explosies en zeer grote brand autosloopbedrijf “Altijd Raak Penders” James Wattweg Vlaardingen

Vlaardingen – Bij autodemontagebedrijf Altijd Raak Penders aan de James Wattweg is in de nacht van donderdag op vrijdag een zeer grote brand uitgebroken. De brand brak omstreeks half vijf uit en ging gepaard met een aantal explosies. De brandweer had in eerste instantie problemen met de waterwinning in het gebied.

De brandweer zette een groot watertransport in im de eenheden van voldoende bluswater te voorzien. Het water kwam vanuit de Nieuwe Waterweg. Er werd opgeschaald naar zeer grote brand en het incident werd geclassificeerd als GRIP 2.

De brand ging gepaard met veel rook. De rook trok over de wijk Westwijk. De Veiligheidsregio verstuurde een NL-Alert naar de aanwezigen in het gebied. Vawege de rook lag het treinverkeer tijdelijk stil en is het Geuzencollege gesloten gebleven.

De brandweer heeft zeker twee peletons ingezet om de brand te kunnen blussen. Vanwege de vele kunstoffen en autobanden kon de brand snel om zich heen grijpen. De brandweer heeft het vuur inmiddels onder controle. Zij zullen echter nog uren bezig zijn met nablussen.

Eerdere branden en misstanden
Het is niet de eerste keer dat er brand woedt bij het bedrijf. Op 17 augustus brandde het kantoorgedeelte uit. De eigenaar vertelde toen aan RTV Rijnmond voor de derde keer in twee maanden tijd brand te hebben gehad.

In Oktober 2014 heeft de Burgemeester het pand gedeeltelijk gesloten. Bij meerdere controles bleek de administratie niet in orde en waren er gestolen voertuigen en gestolen goederen aanwezig. De burgemeester sloot toen gedeeltelijk het pand voor in ieder geval 6 maanden. Er  mochten toen geen bezoekers komen en handelsactiviteiten worden uitgevoerd.

Mogelijk aangestoken
In de buurt van de brand op ongeveer 10 meter afstand werd door een verslaggeefster van RTV Rijnmond een deel van een kapotte fles met een katoenenlapje en een aansteker gevonden. Dit was reden voor de recherche om het gebied te vergrendelen en aan te melden als plaats delict. Gezien de historie bij het bedrijf is brandstichting zeker mogelijk.

 

20151106023117 20151106023111 20151106023105

https://twitter.com/richardvanroon/status/662481330555502592

Related Articles

Wederom gewonden zware aanrijding op Laan van Avant-garde Rotterdam

0
Rotterdam - Twee personen zijn zondagavond rond kwart voor twaalf gewond geraakt nadat zij door...

Meerdere gewonden na zwaar ongeval Slinge Rotterdam

0
Rotterdam - Bij een ernstig ongeval tussen meerdere voertuigen op de Slinge in Rotterdam Zuidwijk...

Arrestatieteam overmeestert agressieve man in flat Spijkenisse

0
Spijkenisse - Zondagmiddag 17 oktober heeft een arrestatieteam een agressieve man aangehouden in een woning...

2 REACTIES

Comments are closed.

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Zwaargewonde bij ernstig ongeval op de Slinge

Zwaargewonde bij ernstig ongeval op de Slinge [...]

Acht aanhoudingen bij woondemonstratie Rotterdam

Acht aanhoudingen bij woondemonstratie Rotterdam [...]

Demonstratie in Rotterdam escaleert; politie grijpt in

Demonstratie in Rotterdam escaleert; politie grijpt in [...]

RIVM meldt 3703 nieuwe coronagevallen, 142 in Rotterdam

RIVM meldt 3703 nieuwe coronagevallen, 142 in Rotterdam [...]

Groot woonprotest in Afrikaanderpark met Lilian Marijnissen

Groot woonprotest in Afrikaanderpark met Lilian Marijnissen [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,062VolgersVolg