(GRIP 2) Explosies en zeer grote brand autosloopbedrijf “Altijd Raak Penders” James Wattweg Vlaardingen

vrijdag 6 november 2015 13:30

Vlaardingen – Bij autodemontagebedrijf Altijd Raak Penders aan de James Wattweg is in de nacht van donderdag op vrijdag een zeer grote brand uitgebroken. De brand brak omstreeks half vijf uit en ging gepaard met een aantal explosies. De brandweer had in eerste instantie problemen met de waterwinning in het gebied.

De brandweer zette een groot watertransport in im de eenheden van voldoende bluswater te voorzien. Het water kwam vanuit de Nieuwe Waterweg. Er werd opgeschaald naar zeer grote brand en het incident werd geclassificeerd als GRIP 2.

De brand ging gepaard met veel rook. De rook trok over de wijk Westwijk. De Veiligheidsregio verstuurde een NL-Alert naar de aanwezigen in het gebied. Vawege de rook lag het treinverkeer tijdelijk stil en is het Geuzencollege gesloten gebleven.

De brandweer heeft zeker twee peletons ingezet om de brand te kunnen blussen. Vanwege de vele kunstoffen en autobanden kon de brand snel om zich heen grijpen. De brandweer heeft het vuur inmiddels onder controle. Zij zullen echter nog uren bezig zijn met nablussen.

Eerdere branden en misstanden
Het is niet de eerste keer dat er brand woedt bij het bedrijf. Op 17 augustus brandde het kantoorgedeelte uit. De eigenaar vertelde toen aan RTV Rijnmond voor de derde keer in twee maanden tijd brand te hebben gehad.

In Oktober 2014 heeft de Burgemeester het pand gedeeltelijk gesloten. Bij meerdere controles bleek de administratie niet in orde en waren er gestolen voertuigen en gestolen goederen aanwezig. De burgemeester sloot toen gedeeltelijk het pand voor in ieder geval 6 maanden. Er  mochten toen geen bezoekers komen en handelsactiviteiten worden uitgevoerd.

Mogelijk aangestoken
In de buurt van de brand op ongeveer 10 meter afstand werd door een verslaggeefster van RTV Rijnmond een deel van een kapotte fles met een katoenenlapje en een aansteker gevonden. Dit was reden voor de recherche om het gebied te vergrendelen en aan te melden als plaats delict. Gezien de historie bij het bedrijf is brandstichting zeker mogelijk.

 

20151106023117 20151106023111 20151106023105

https://twitter.com/richardvanroon/status/662481330555502592

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

2 Reacties

  1. Cherine

    Ik vroeg me af,omdat de explosie vlak bij mijn huis iswanneer je weer naar buiten mag?
    alvast bedankt

    • Fred Vellekoop

      Wat denk je van: Als de rook over is.

(GRIP 2) Explosies en zeer grote brand autosloopbedrijf “Altijd Raak Penders” James Wattweg Vlaardingen
Schrijver:

 

 

Vlaardingen – Bij autodemontagebedrijf Altijd Raak Penders aan de James Wattweg is in de nacht van donderdag op vrijdag een zeer grote brand uitgebroken. De brand brak omstreeks half vijf uit en ging gepaard met een aantal explosies. De brandweer had in eerste instantie problemen met de waterwinning in het gebied.

De brandweer zette een groot watertransport in im de eenheden van voldoende bluswater te voorzien. Het water kwam vanuit de Nieuwe Waterweg. Er werd opgeschaald naar zeer grote brand en het incident werd geclassificeerd als GRIP 2.

De brand ging gepaard met veel rook. De rook trok over de wijk Westwijk. De Veiligheidsregio verstuurde een NL-Alert naar de aanwezigen in het gebied. Vawege de rook lag het treinverkeer tijdelijk stil en is het Geuzencollege gesloten gebleven.

De brandweer heeft zeker twee peletons ingezet om de brand te kunnen blussen. Vanwege de vele kunstoffen en autobanden kon de brand snel om zich heen grijpen. De brandweer heeft het vuur inmiddels onder controle. Zij zullen echter nog uren bezig zijn met nablussen.

Eerdere branden en misstanden
Het is niet de eerste keer dat er brand woedt bij het bedrijf. Op 17 augustus brandde het kantoorgedeelte uit. De eigenaar vertelde toen aan RTV Rijnmond voor de derde keer in twee maanden tijd brand te hebben gehad.

In Oktober 2014 heeft de Burgemeester het pand gedeeltelijk gesloten. Bij meerdere controles bleek de administratie niet in orde en waren er gestolen voertuigen en gestolen goederen aanwezig. De burgemeester sloot toen gedeeltelijk het pand voor in ieder geval 6 maanden. Er  mochten toen geen bezoekers komen en handelsactiviteiten worden uitgevoerd.

Mogelijk aangestoken
In de buurt van de brand op ongeveer 10 meter afstand werd door een verslaggeefster van RTV Rijnmond een deel van een kapotte fles met een katoenenlapje en een aansteker gevonden. Dit was reden voor de recherche om het gebied te vergrendelen en aan te melden als plaats delict. Gezien de historie bij het bedrijf is brandstichting zeker mogelijk.

 

20151106023117 20151106023111 20151106023105

https://twitter.com/richardvanroon/status/662481330555502592

 

Zwaargewonde na schietpartij Zijde Boskoop

Zwaargewonde na schietpartij Zijde Boskoop

Boskoop - In een woning aan de Zijde in Boskoop is afgelopen nacht een persoon zwaargewond geraakt na een schietpartij. Het slachtoffer raakte dusdanig zwaargewond dat hij met een spoedtransport naar het ziekenhuis is gebracht en direct moest worden geopereerd. Voor...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!