vrijdag, mei 7, 2021
5.4 C
Rotterdam
vrijdag 7 mei 2021

(GRIP 2) Explosies en zeer grote brand autosloopbedrijf “Altijd Raak Penders” James Wattweg Vlaardingen

Vlaardingen – Bij autodemontagebedrijf Altijd Raak Penders aan de James Wattweg is in de nacht van donderdag op vrijdag een zeer grote brand uitgebroken. De brand brak omstreeks half vijf uit en ging gepaard met een aantal explosies. De brandweer had in eerste instantie problemen met de waterwinning in het gebied.

De brandweer zette een groot watertransport in im de eenheden van voldoende bluswater te voorzien. Het water kwam vanuit de Nieuwe Waterweg. Er werd opgeschaald naar zeer grote brand en het incident werd geclassificeerd als GRIP 2.

De brand ging gepaard met veel rook. De rook trok over de wijk Westwijk. De Veiligheidsregio verstuurde een NL-Alert naar de aanwezigen in het gebied. Vawege de rook lag het treinverkeer tijdelijk stil en is het Geuzencollege gesloten gebleven.

De brandweer heeft zeker twee peletons ingezet om de brand te kunnen blussen. Vanwege de vele kunstoffen en autobanden kon de brand snel om zich heen grijpen. De brandweer heeft het vuur inmiddels onder controle. Zij zullen echter nog uren bezig zijn met nablussen.

Eerdere branden en misstanden
Het is niet de eerste keer dat er brand woedt bij het bedrijf. Op 17 augustus brandde het kantoorgedeelte uit. De eigenaar vertelde toen aan RTV Rijnmond voor de derde keer in twee maanden tijd brand te hebben gehad.

In Oktober 2014 heeft de Burgemeester het pand gedeeltelijk gesloten. Bij meerdere controles bleek de administratie niet in orde en waren er gestolen voertuigen en gestolen goederen aanwezig. De burgemeester sloot toen gedeeltelijk het pand voor in ieder geval 6 maanden. Er  mochten toen geen bezoekers komen en handelsactiviteiten worden uitgevoerd.

Mogelijk aangestoken
In de buurt van de brand op ongeveer 10 meter afstand werd door een verslaggeefster van RTV Rijnmond een deel van een kapotte fles met een katoenenlapje en een aansteker gevonden. Dit was reden voor de recherche om het gebied te vergrendelen en aan te melden als plaats delict. Gezien de historie bij het bedrijf is brandstichting zeker mogelijk.

 

20151106023117 20151106023111 20151106023105

https://twitter.com/richardvanroon/status/662481330555502592

Related Articles

Jongen (17) overleden na steekpartij Rijswijkseweg Den Haag

0
Den Haag - Een 17-jarige jongen is donderdagavond om het leven gekomen bij een steekpartij...

Café The Hide Away beschadigd na vuurwerkbom Kreekplein Rotterdam

0
Rotterdam - Wederom is er afgelopen nacht vermoedelijk een vuurwerkbom afgestoken bij een Feyenoordcafé, ditmaal...

Felle brand in dak van schuur Zuidbuurt Maassluis

0
Maassluis - In een grote schuur aan de Zuidbuurt in Maassluis heeft donderdagavond korte tijd...

2 REACTIES

Comments are closed.

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Herdenkingstocht voor Pim Fortuyn in Rotterdam

Herdenkingstocht voor Pim Fortuyn in Rotterdam [...]

Tourbaas onder indruk van bidbook Rotterdam en Den Haag

Tourbaas onder indruk van bidbook Rotterdam en Den Haag [...]

Vrienden en bewonderaars herdenken dood Pim Fortuyn

Vrienden en bewonderaars herdenken dood Pim Fortuyn [...]

Agent biedt excuses aan vanwege klap aan 17-jarige

Agent biedt excuses aan vanwege klap aan 17-jarige [...]

Rotterdam bijna klaar met 'armada' na Suez-opstopping

Rotterdam bijna klaar met 'armada' na Suez-opstopping [...]

Stay Connected

9,385FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg