(GRIP 2) Explosies en zeer grote brand autosloopbedrijf “Altijd Raak Penders” James Wattweg Vlaardingen

Date:

Deel bericht:

Vlaardingen – Bij autodemontagebedrijf Altijd Raak Penders aan de James Wattweg is in de nacht van donderdag op vrijdag een zeer grote brand uitgebroken. De brand brak omstreeks half vijf uit en ging gepaard met een aantal explosies. De brandweer had in eerste instantie problemen met de waterwinning in het gebied.

De brandweer zette een groot watertransport in im de eenheden van voldoende bluswater te voorzien. Het water kwam vanuit de Nieuwe Waterweg. Er werd opgeschaald naar zeer grote brand en het incident werd geclassificeerd als GRIP 2.

- Advertisement -

De brand ging gepaard met veel rook. De rook trok over de wijk Westwijk. De Veiligheidsregio verstuurde een NL-Alert naar de aanwezigen in het gebied. Vawege de rook lag het treinverkeer tijdelijk stil en is het Geuzencollege gesloten gebleven.

De brandweer heeft zeker twee peletons ingezet om de brand te kunnen blussen. Vanwege de vele kunstoffen en autobanden kon de brand snel om zich heen grijpen. De brandweer heeft het vuur inmiddels onder controle. Zij zullen echter nog uren bezig zijn met nablussen.

Eerdere branden en misstanden
Het is niet de eerste keer dat er brand woedt bij het bedrijf. Op 17 augustus brandde het kantoorgedeelte uit. De eigenaar vertelde toen aan RTV Rijnmond voor de derde keer in twee maanden tijd brand te hebben gehad.

In Oktober 2014 heeft de Burgemeester het pand gedeeltelijk gesloten. Bij meerdere controles bleek de administratie niet in orde en waren er gestolen voertuigen en gestolen goederen aanwezig. De burgemeester sloot toen gedeeltelijk het pand voor in ieder geval 6 maanden. Er  mochten toen geen bezoekers komen en handelsactiviteiten worden uitgevoerd.

Mogelijk aangestoken
In de buurt van de brand op ongeveer 10 meter afstand werd door een verslaggeefster van RTV Rijnmond een deel van een kapotte fles met een katoenenlapje en een aansteker gevonden. Dit was reden voor de recherche om het gebied te vergrendelen en aan te melden als plaats delict. Gezien de historie bij het bedrijf is brandstichting zeker mogelijk.

 

20151106023117 20151106023111 20151106023105

https://twitter.com/richardvanroon/status/662481330555502592

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

2 REACTIES

  1. Ik vroeg me af,omdat de explosie vlak bij mijn huis iswanneer je weer naar buiten mag?
    alvast bedankt

Reacties zijn gesloten.

spot_img

Gerelateerd

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Wandelaar valt in sloot in Ridderkerk

Ridderkerk - Woensdagochtend 27 maart rond 12.00 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden waar een wandelaar op een...

Bestuurder van bestelbus schept fietster bij uitrijden parkeervak, vrouw gewond Grote Visserijstraat Rotterdam

Rotterdam - Dinsdagmiddag 26 maart rond 17.00 uur heeft er op de Grote Visserijstraat in Rotterdam een ongeval...

Gewonde na uitslaande brand Beverstraat Rotterdam

Rotterdam - Bij een felle brand aan de Beverstraat in Rotterdam-Feijenoord zijn afgelopen nacht een aantal mensen gewond...