Vluchtelingen Krimpen aan den IJssel verhuizen vanuit de Boog naar de Stuw

Date:

Deel bericht:

Krimpen aan den IJssel – Inmiddels doet sporthal de Boog al weer ruim twee weken dienst als noodopvanglocatie voor de opvang van vluchtelingengezinnen. Het gemeentebestuur is trots op de energie die inwoners en maatschappelijke organisaties de afgelopen weken in de opvang van deze gezinnen hebben gestoken. Juist bij deze opvang van vluchtelingen is de Kracht van Krimpen duidelijk zichtbaar geworden!

- Advertisement -

Opvang in De Stuw

Zoals afgesproken is sporthal de Boog slechts drie weken beschikbaar als noodopvanglocatie. Dat betekent dat de vluchtelingengezinnen weer op een andere plek moeten worden ondergebracht. Tegelijkertijd neemt het aantal vluchtelingen in Nederland nog elke dag toe. Nog steeds is er onvoldoende plek om deze vluchtelingen voor een langere periode op te vangen. Ook zijn er bij het gemeentebestuur allerlei signalen en vragen binnengekomen vanuit de samenleving en de lokale politiek of de gemeente Krimpen aan den IJssel juist voor deze groep vluchtelingengezinnen voor de langere termijn iets kan betekenen.

Parallel hieraan heeft het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) contact gezocht met de beheerder van De Stuw met de vraag of in deze locatie voor langere tijd vluchtelingen kunnen worden opgevangen. Dat is mogelijk volgens het bestemmingsplan. Daarom staat het college van burgemeester en wethouders positief tegenover de vraag van het COA en de beheerder van De Stuw om de huidige vluchtelingengezinnen die nu in de Boog verblijven voor langere tijd onderdak te bieden in De Stuw.

De Stuw is een goede locatie binnen Krimpen aan den IJssel waar voor langere tijd 100 vluchtelingen kunnen worden opgevangen. Ook in het verleden heeft deze locatie langere tijd dienst gedaan als opvanglocatie voor vluchtelingen  en onder andere expats. De afgelopen maanden is de locatie gemoderniseerd. De ruimte is geschikt om de vluchtelingengezinnen onderdak te bieden.  De beheerder heeft hier met verschillende partijen contact over. De vraag van het COA kwam wat dat betreft precies op het goede moment.

Wat gaat er gebeuren?

Concreet betekent dit dat de vluchtelingen die nu in sporthal de Boog verblijven maandag a.s. verhuizen naar De Stuw. Daar verblijven ze naar verwachting zeven maanden. Dan is duidelijk wie er wel of niet een verblijfsvergunning krijgt. De bewoners van de Cascade zijn over de verhuizing geïnformeerd per brief.

Inloopbijeenkomst

In de week voorafgaand aan de noodopvang in Sporthal de Boog heeft de gemeente een informatieavond georganiseerd waarin burgemeester Lennie Huizer duidelijk heeft uitgelegd waarom het college positief staat tegenover de opvang van vluchtelingen. Toch brengt de opvang van vluchtelingengezinnen in De Stuw voor langere tijd mogelijk specifieke vragen met zich mee. Op dit moment wordt er gewerkt aan een lijst met veelgestelde vragen die u woensdag vanaf 11 november kunt vinden op www.krimpenaandenijssel.nl/opvang. Zijn na het lezen van deze vragen uw niet voldoende beantwoord? Stel ze dan via burgemeester@krimpenaandenijssel.nl of kom naar de inloopbijeenkomst op vrijdagmiddag 13 november. Tussen 16.00 en 18.30 uur staan medewerkers van de gemeente u graag te woord in het raadhuis, Raadhuisplein 2 in Krimpen aan den IJssel. Zorg ervoor dat u zich desgevraagd kunt legitimeren als u naar deze inloopbijeenkomst komt.

 

Item noodopvang 23 oktober Krimpen aan den IJssel

 

Tekst : gemeente Krimpen aan den IJssel

Foto’s : Jeroen van Zomeren

 

IMG_9151 IMG_9062

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Automobilist overleden nadat vrachtwagen achterop file botst op A15 bij Gorinchem

Gorinchem - Maandag 15 april is een automobilist om het leven gekomen bij een ongeval op de A15...

Laatste loper NN Marathon 2024 traditiegetrouw begeleid door politiemotoren in Rotterdam

Rotterdam - Zondag 14 april 2024 was de aftrap van de van de 43e NN Marathon in Rotterdam....

Forse rookontwikkeling bij brand in hooibalen Burgemeester Van Walsumstraat Mijnsheerenland

Mijnsheerenland - In een weiland aan de Burgemeester Van Walsumstraat in Mijnsheerenland is zaterdagavond brand uitgebroken in een...

Kat uit woning gered na flinke brand Gentiaanstraat Spijkenisse

Spijkenisse - Vanmiddag om iets voor 3 uur is er brand ontstaan in een appartement. Er kwam zwarte...