Fakkelbrand na mogelijk explosie bij Shell Moerdijk

woensdag 11 november 2015 23:37

Moerdijk – Een groot aantal omwonenden van de Shell in Moerdijk heeft woensdagavond een grote knal gehoord. Op het terrein zou iets zijn gebeurd in een compressieruimte. De brandweer is met groot materieel en mankracht uitgerukt om te kunnen blussen. De Shell is gestart met affakkelen.

Affakkelen gebeurd om brandbare stoffen snel kwijt te kunnen. Hierdoor is er een grote vlam tot in een straal van 40 kilometer te zien vanuit de fakkelinstallatie. Veel omwonenden maakten foto’s en plaatsten dit op Social Media.

De veiligheidsregio meldt dat er nog niet meer bekend is dan brand in de compressieruimte. Het affakkelen gaat nog de hele nacht duren en zal op korte afstand van de incident locatie hoorbaar zijn en zichtbaar tot in de verre omgeving. Om 23:50 uur heeft de brandweer het sein brand meester gegeven.

Onderstaande foto’s gezien vanaf Capelle

image

image

https://twitter.com/SimoneDudok/status/664573374123888641/video/1

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Fakkelbrand na mogelijk explosie bij Shell Moerdijk
Schrijver:

 

 

Moerdijk – Een groot aantal omwonenden van de Shell in Moerdijk heeft woensdagavond een grote knal gehoord. Op het terrein zou iets zijn gebeurd in een compressieruimte. De brandweer is met groot materieel en mankracht uitgerukt om te kunnen blussen. De Shell is gestart met affakkelen.

Affakkelen gebeurd om brandbare stoffen snel kwijt te kunnen. Hierdoor is er een grote vlam tot in een straal van 40 kilometer te zien vanuit de fakkelinstallatie. Veel omwonenden maakten foto’s en plaatsten dit op Social Media.

De veiligheidsregio meldt dat er nog niet meer bekend is dan brand in de compressieruimte. Het affakkelen gaat nog de hele nacht duren en zal op korte afstand van de incident locatie hoorbaar zijn en zichtbaar tot in de verre omgeving. Om 23:50 uur heeft de brandweer het sein brand meester gegeven.

Onderstaande foto’s gezien vanaf Capelle

image

image

https://twitter.com/SimoneDudok/status/664573374123888641/video/1

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!