woensdag, oktober 27, 2021
13.9 C
Rotterdam
woensdag 27 oktober 2021

63-jarige Chris van E. zeer zwaar gewond geraakt bij ontploffing autobom

Breda – Een 63-jarige man uit Breda raakte zwaar gewond door een explosie. De ontploffing vond plaats op woensdagavond 11 november 2015 om 22.35 uur op het Thorbeckeplein in Breda. De politie gaat er op dit moment vanuit dat een zwaar explosief tot ontploffing is gekomen. Een rechercheteam onderzoekt de omstandigheden waaronder dit kon gebeuren.

Het slachtoffer bevond zich op het moment van de explosie in de buurt van een auto, een zwarte Mercedes. De man liep zware verwondingen op aan zijn armen en benen. In de omgeving landde een traumahelikopter om het ambulance personeel te ondersteunen bij de behandeling en stabilisatie van het slachtoffer. De 63-jarige man is daarna in kritieke toestand overgebracht naar een ziekenhuis. Het gaat om een bekende van politie en justitie. Zijn medische zorg heeft de hoogste prioriteit. De politie heeft om die reden de man nog niet kunnen spreken.

Schade
Door de klap van de ontploffing sneuvelden diverse ruiten van nabij gelegen woningen en raakten geparkeerde auto’s beschadigd. Vanwege de hulpverlening, het sporenonderzoek en veiligheid zette de politie het Thorbeckeplein af. Deze afzetting werd later op verzoek van de Explosieven Opruimings Dienst vergroot. De EOD was ter plaatse gekomen om de politie te ondersteunen bij het onderzoek naar de toedracht van de explosie. Acht woningen werden tijdelijk ontruimd. Voor de bewoners werd opvang verzorgd door de gemeente Breda. Verder is er voor de wijkbewoners Slachtofferhulp ingeschakeld.

Onderzoek
De politie is een onderzoek gestart en sprak al met diverse omwonenden tijdens het buurtonderzoek. Het sporenonderzoek op de plaats van de explosie is nog steeds in volle gang. De betrokken zwarte Mercedes is in beslag genomen en veilig gesteld. Er is een rechercheteam geformeerd om de toedracht van de explosie te onderzoeken. De politie houdt rekening met meerdere scenario’s. Mogelijk hebben omwonenden of toevallige passanten iets gezien kort voor of na de ontploffing. Hebt u informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact met de politie via 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Maak dan gebruik van Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of via de website www.meldmisdaadanoniem.nl

Bron: Automatisch overgenomen van Politie.nl

Related Articles

21-jarige verdachte aangehouden na schietpartij Schietbaanlaan Rotterdam (video)

0
Rotterdam - De politie heeft dinsdag 26 oktober een 21-jarige verdachte aangehouden naar aanleiding van...

Cocaïne ter waarde van bijna 40 miljoen euro in beslag genomen in Rotterdamse haven

0
Opnieuw is er een forse hoeveelheid cocaïne in beslag genomen in de Rotterdamse haven. Ditmaal...

Agenten trekken wapens op Koningslaan Rotterdam bij controle voertuig

0
Rotterdam - Dinsdag 26 oktober heeft de politie aan het begin van de middag een...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Tentenkamp verder uitgebreid voor Halloweenfeest

Tentenkamp verder uitgebreid voor Halloweenfeest [...]

Schietpartij op de Schietbaanlaan in Rotterdam

Schietpartij op de Schietbaanlaan in Rotterdam [...]

C.N.A. Looslaan krijgt toch appartementencomplex

C.N.A. Looslaan krijgt toch appartementencomplex [...]

Bouwwethouder vindt nieuw gaatje voor 28 woningen

Bouwwethouder vindt nieuw gaatje voor 28 woningen [...]

Rotterdam geeft clubs 'kadootjes'

Rotterdam geeft clubs 'kadootjes' [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,072VolgersVolg