69-jarige bewoner Thorbeckeplein Breda aangehouden na aantreffen mogelijk explosief

donderdag 12 november 2015 16:20

Breda – Tijdens het onderzoek op en rond het Thorbeckeplein te Breda naar aanleiding van de autobom die gisteravond de 63-jarige Chris van E. zeer zwaar verwondde is een man aangehouden.

Onderzoek
Vandaag is de politie nog steeds bezig met het onderzoek naar de ontplofte autobom. Omstreeks 13:30 uur heeft de politie de aanwezige afzetting vergroot en hebben ze de bewoners van 12 omliggende huizen geëvacueerd. De bewoners van omliggende straten moeten uit veiligheidsoverwegingen in hun huizen blijven.

Explosieve kaartmaat aangehouden
De politie trof bij hun onderzoek vanmiddag in het huis waar de kaartmaat van het 63-jarige slachtoffer woont mogelijk explosief materiaal aan. Hierop is de 69-jarige bewoner aangehouden. Omstreeks 15:30 uur is de  Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) met een robot de woning ingegaan. Naast meerdere politie eenheden en de EOD staat ook de brandweer en ambulance bij dit soort onderzoeken paraat.

Update 17:45 uur:
Omstreeks 17:30 uur heeft de EOD het onderzoek afgerond. De EOD heeft de explosieven gestabiliseerd en zal ze elders gecontroleerd tot ontploffing brengen. De afzetting die de politie gemaakt had is inmiddels opgeheven.

 

0 reacties

69-jarige bewoner Thorbeckeplein Breda aangehouden na aantreffen mogelijk explosief
Schrijver:

 

 

Breda – Tijdens het onderzoek op en rond het Thorbeckeplein te Breda naar aanleiding van de autobom die gisteravond de 63-jarige Chris van E. zeer zwaar verwondde is een man aangehouden.

Onderzoek
Vandaag is de politie nog steeds bezig met het onderzoek naar de ontplofte autobom. Omstreeks 13:30 uur heeft de politie de aanwezige afzetting vergroot en hebben ze de bewoners van 12 omliggende huizen geëvacueerd. De bewoners van omliggende straten moeten uit veiligheidsoverwegingen in hun huizen blijven.

Explosieve kaartmaat aangehouden
De politie trof bij hun onderzoek vanmiddag in het huis waar de kaartmaat van het 63-jarige slachtoffer woont mogelijk explosief materiaal aan. Hierop is de 69-jarige bewoner aangehouden. Omstreeks 15:30 uur is de  Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) met een robot de woning ingegaan. Naast meerdere politie eenheden en de EOD staat ook de brandweer en ambulance bij dit soort onderzoeken paraat.

Update 17:45 uur:
Omstreeks 17:30 uur heeft de EOD het onderzoek afgerond. De EOD heeft de explosieven gestabiliseerd en zal ze elders gecontroleerd tot ontploffing brengen. De afzetting die de politie gemaakt had is inmiddels opgeheven.

 

Wederom ongeval op motorcrossbaan Bleiswijk

Wederom ongeval op motorcrossbaan Bleiswijk

Bleiswijk - Op de motorcrossbaan in Bleiswijk is wederom een motorcrosser gewond geraakt. De crosser ging onderuit en heeft daarbij dusdanige verwondingen opgelopen dat de brandweer ter plaatse moest komen voor tilassistentie. Het slachtoffer moet met een bergingsbak...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!