Buurtpreventie via whatsapp groot succes in Zoetermeer

Date:

Deel bericht:

ZOETERMEER – Onderzoek laat zien dat WhatsApp-buurtwachten effectief zijn in de preventie van inbraken. Volgens de VVD zou ook in Zoetermeer breder gebruikt kunnen worden gemaakt van WhatsApp-groepen. Een VVD motie die het college de opdracht geeft om WhatsApp te promoten als middel om inbraken e.d. te voorkomen, is afgelopen maandag met ruime meerderheid aangenomen door de gemeenteraad.

- Advertisement -

Er bestaat momenteel al een WhatsApp buurtpreventie structuur in Zoetermeer, maar deze is nog onvoldoende bekend bij alle inwoners. Terwijl dit een betrouwbare en vooral snelle schakel is tussen inwoners onderling en veiligheidsdiensten. Voor VVD-fractievoorzitter Jan Iedema is het een logische stap op weg naar een veiliger Zoetermeer: “In het digitale tijdperk is informatie en de verspreiding hiervan een belangrijk preventiemiddel en nu is het moment om dit bereik te vergroten”.

Door het aangenomen VVD voorstel is het college gevraagd om WhatsApp buurtpreventie in de stad te promoten. Het college zal de inwoners actief gaan wijzen op het bestaan van de WhatsApp preventie onder andere door borden te plaatsen. Er zal worden gestart met deze promotie in het Stadshart en de Dorpsstraat. De liberalen hadden voor deze gebieden al eerder aangaven dat het niet goed gaat met de veiligheid. Nog recent stelden zij hierover vragen aan het college van B&W.

Zoetermeeralert.nl

De site Zoetermeeralert.nl is kort geleden opgericht door Rick Juffermans, in samenwerking met ZFM. Bewoners kunnen als zij wat verdachts zien dit melden in de groep waarna andere bewoners in de straat de persoon in de gaten kunnen houden.

ZoetermeerAlert is een initiatief waarbij u samen met uw wijk in een Whatsapp groepschat zit en verdachte situaties kunt doorgeven aan elkaar. In andere plaatsen in Nederland heeft dit soort groepschats zich al ruimschoots bewezen en is het razend populair. Aanmelden kan via www.zoetermeeralert.nl

 

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Geparkeerde auto vliegt in brand Nieuwpoortweg Schiedam

Schiedam - Vrijdagavond 19 april omstreeks 18:00 is er brand uitgebroken in een voertuig aan de Nieuwpoortweg in...

Brand in kruipruimte van woning na het branden van onkruid Oberonhof Hoogvliet

Hoogvliet Rotterdam - In de kruipruimte van een woning aan de Oberonhof in Hoogvliet is Vrijdagavond brand uitgebroken....

Elektrische fiets vliegt in de brand, brandweer weet erger te voorkomen Justus van Effenlaan Waddinxveen

Waddinxveen - Vrijdagmiddag 19 april omstreeks 17:43 is er brand uitgebroken in een tuinhuisje aan de Justus van...

Drugslab 5e Industriestraat in Vlaardingen ontmanteld

Vlaardingen - Een groot drugslab in een bedrijfspand aan de 5e Industriestraat in Vlaardingen is woensdag door een...