vrijdag, mei 7, 2021
5.4 C
Rotterdam
vrijdag 7 mei 2021

Franse politie schiet op “terroristen” in Saint-Denis Frankrijk

Saint-Denis (FR) – In Frankrijk zijn sinds vanmorgen zware acties gestart in de strijd tegen terroristen. In Saint-Denis zou het mogelijke brein Abdelhamid Abaaoud achter de aanslag van afgelopen vrijdag zijn gevonden. De politie bestormt een appartement in het centrum van de plaats. Bij de actie zouden twee doden zijn gevallen. Één daarvan is volgens de franse media een vrouw die zichzelf opblies met een bomgordel. Ook zou een voorbijganger om het leven zijn gekomen Een scherpschutter zou een andere verdachte zijn neergeschoten. Naast de doden zouden er bij de actie ook vier agenten gewond zijn geraakt.

Het centrum van Saint-Denis is volledig afgezet. Zwaarbewapende agenten en het leger zijn aanwezig en sinds half vijf vanmorgen wordt er met tussenpozen geschoten. Er zouden inmiddels drie verdachten zijn aangehouden door de Franse politie. Bij de aanval waarbij er is geschoten zouden er ook zware knallen zijn gehoord. Deze waren mogelijk afkomstig van granaten.

Volgens de Franse media zou de mogelijke Salah Abdeslam ook aanwezig zijn in het appartement. Eerder werd er al naar hem gezocht in het Belgische Molenbeek. Hij bleek daar toen niet te zitten. Mogelijk zit hij dus in in het appartement wat is omsingeld door de politie. De actie vindt plaats in de voorstad van Parijs. Hier zouden de aanslagen afgelopen vrijdag hebben plaatsgevonden. Vanwege de politieacties blijven de scholen dicht en zijn een aantal openbare gebouwen gesloten. Inmiddels zou het weer een stuk rustiger zijn geworden. Wel zou er nog steeds één persoon zich bevinden in het appartement. 

 

https://twitter.com/Flup83/status/666881012077568000/

Related Articles

Jongen (17) overleden na steekpartij Rijswijkseweg Den Haag

0
Den Haag - Een 17-jarige jongen is donderdagavond om het leven gekomen bij een steekpartij...

Café The Hide Away beschadigd na vuurwerkbom Kreekplein Rotterdam

0
Rotterdam - Wederom is er afgelopen nacht vermoedelijk een vuurwerkbom afgestoken bij een Feyenoordcafé, ditmaal...

Felle brand in dak van schuur Zuidbuurt Maassluis

0
Maassluis - In een grote schuur aan de Zuidbuurt in Maassluis heeft donderdagavond korte tijd...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Herdenkingstocht voor Pim Fortuyn in Rotterdam

Herdenkingstocht voor Pim Fortuyn in Rotterdam [...]

Tourbaas onder indruk van bidbook Rotterdam en Den Haag

Tourbaas onder indruk van bidbook Rotterdam en Den Haag [...]

Vrienden en bewonderaars herdenken dood Pim Fortuyn

Vrienden en bewonderaars herdenken dood Pim Fortuyn [...]

Agent biedt excuses aan vanwege klap aan 17-jarige

Agent biedt excuses aan vanwege klap aan 17-jarige [...]

Rotterdam bijna klaar met 'armada' na Suez-opstopping

Rotterdam bijna klaar met 'armada' na Suez-opstopping [...]

Stay Connected

9,385FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg