Franse politie schiet op “terroristen” in Saint-Denis Frankrijk

Date:

Deel bericht:

Saint-Denis (FR) – In Frankrijk zijn sinds vanmorgen zware acties gestart in de strijd tegen terroristen. In Saint-Denis zou het mogelijke brein Abdelhamid Abaaoud achter de aanslag van afgelopen vrijdag zijn gevonden. De politie bestormt een appartement in het centrum van de plaats. Bij de actie zouden twee doden zijn gevallen. Één daarvan is volgens de franse media een vrouw die zichzelf opblies met een bomgordel. Ook zou een voorbijganger om het leven zijn gekomen Een scherpschutter zou een andere verdachte zijn neergeschoten. Naast de doden zouden er bij de actie ook vier agenten gewond zijn geraakt.

- Advertisement -

Het centrum van Saint-Denis is volledig afgezet. Zwaarbewapende agenten en het leger zijn aanwezig en sinds half vijf vanmorgen wordt er met tussenpozen geschoten. Er zouden inmiddels drie verdachten zijn aangehouden door de Franse politie. Bij de aanval waarbij er is geschoten zouden er ook zware knallen zijn gehoord. Deze waren mogelijk afkomstig van granaten.

Volgens de Franse media zou de mogelijke Salah Abdeslam ook aanwezig zijn in het appartement. Eerder werd er al naar hem gezocht in het Belgische Molenbeek. Hij bleek daar toen niet te zitten. Mogelijk zit hij dus in in het appartement wat is omsingeld door de politie. De actie vindt plaats in de voorstad van Parijs. Hier zouden de aanslagen afgelopen vrijdag hebben plaatsgevonden. Vanwege de politieacties blijven de scholen dicht en zijn een aantal openbare gebouwen gesloten. Inmiddels zou het weer een stuk rustiger zijn geworden. Wel zou er nog steeds één persoon zich bevinden in het appartement. 

 

https://twitter.com/Flup83/status/666881012077568000/

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Wereldwijde computerstoring treft Rotterdam The Hague Airport

De wereldwijde computerstoring zorgt voor ook grote problemen bij luchthaven Rotterdam The Hague Airport. Vooral het inchecken verloopt...

Tankautospuit Groene Tuin keert terug: volledig hersteld en verbeterd na ongeluk

Rotterdam, 18 juli 2024 – Na een lange periode van afwezigheid is de brandweerwagen van de kazerne Groene...

Maaltijdbezorger overleden bij verkeersongeval op N209 in Rotterdam

Rotterdam - Donderdagmiddag 18 juli heeft er een dodelijk ongeval plaatsgevonden op de N209 in Rotterdam. Dit heeft...

Vrouw om het leven gebracht in Zoetermeer, verdachte aangehouden

Zoetermeer - Aan de Weidedreef in Zoetermeer is donderdagochtend een 23-jarige vrouw om het leven gebracht. Het zou...