maandag, oktober 25, 2021
9.8 C
Rotterdam
maandag 25 oktober 2021

Franse politie schiet op “terroristen” in Saint-Denis Frankrijk

Saint-Denis (FR) – In Frankrijk zijn sinds vanmorgen zware acties gestart in de strijd tegen terroristen. In Saint-Denis zou het mogelijke brein Abdelhamid Abaaoud achter de aanslag van afgelopen vrijdag zijn gevonden. De politie bestormt een appartement in het centrum van de plaats. Bij de actie zouden twee doden zijn gevallen. Één daarvan is volgens de franse media een vrouw die zichzelf opblies met een bomgordel. Ook zou een voorbijganger om het leven zijn gekomen Een scherpschutter zou een andere verdachte zijn neergeschoten. Naast de doden zouden er bij de actie ook vier agenten gewond zijn geraakt.

Het centrum van Saint-Denis is volledig afgezet. Zwaarbewapende agenten en het leger zijn aanwezig en sinds half vijf vanmorgen wordt er met tussenpozen geschoten. Er zouden inmiddels drie verdachten zijn aangehouden door de Franse politie. Bij de aanval waarbij er is geschoten zouden er ook zware knallen zijn gehoord. Deze waren mogelijk afkomstig van granaten.

Volgens de Franse media zou de mogelijke Salah Abdeslam ook aanwezig zijn in het appartement. Eerder werd er al naar hem gezocht in het Belgische Molenbeek. Hij bleek daar toen niet te zitten. Mogelijk zit hij dus in in het appartement wat is omsingeld door de politie. De actie vindt plaats in de voorstad van Parijs. Hier zouden de aanslagen afgelopen vrijdag hebben plaatsgevonden. Vanwege de politieacties blijven de scholen dicht en zijn een aantal openbare gebouwen gesloten. Inmiddels zou het weer een stuk rustiger zijn geworden. Wel zou er nog steeds één persoon zich bevinden in het appartement. 

 

https://twitter.com/Flup83/status/666881012077568000/

Related Articles

Stroomstoring gaande in Gouda

0
Gouda - Zondagavond 24 oktober is er een stroomstoring gaande in Gouda. Het lijkt te...

Politie onderzoekt schietpartij Spuikreek Rotterdam

0
Rotterdam - De politie kreeg afgelopen nacht rond 02.00 uur de melding van een mogelijke...

Man in hand gestoken bij steekpartij van Swietenlaan Rotterdam (video)

0
Rotterdam - Een man is in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt na...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Horeca in Bloemhof geeft te veel overlast

Horeca in Bloemhof geeft te veel overlast [...]

17.000 lopers; Aboutaleb gaat bij finish handen schudden

17.000 lopers; Aboutaleb gaat bij finish handen schudden [...]

Gewonde na steekpartij in Van Swietenlaan naar ziekenhuis

Gewonde na steekpartij in Van Swietenlaan naar ziekenhuis [...]

Politie onderzoekt melding schietpartij Spuikreek

Politie onderzoekt melding schietpartij Spuikreek [...]

Marathonlopers overspoelen eindelijk weer Rotterdam

Marathonlopers overspoelen eindelijk weer Rotterdam [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,069VolgersVolg