ROC Zadkine ontruimd na brandlucht Aluminiumstraat Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Een gebouw van de scholengemeenschap Zadkine aan de Aluminiumstraat is maandagmorgen ontruimd nadat er een rooklucht was waargenomen in het gebouw. De brandweer kwam ter plaatse en stelde een onderzoek in. Ondanks een zoektocht in het pand werd de oorzaak maar niet aangetroffen.

De brandweer ging bij een naastgelegen bedrijf kijken. Een bedrijf bleek een verbrandingsoven aan te hebben staan. De rook die hierbij vrij kwam bleef door de kou laag hangen en trok via het ventilatiesysteem het schoolgebouw in. Omdat het productieproces niet kon worden gestopt zijn de leerlingen naar huis gestuurd.

- Advertisement -

Zadkine zegt tegen NU.nl met de gemeente, brandweer en eigenaar van het bedrijf waar de rook vandaan kwam te gaan praten om te zorgen dat een dergelijke situatie in de toekomst niet meer voor komt. Over eventuele schadevergoeding wilde Zadkine nog niet spreken. Echter hebben wij vanmorgen vernomen dat het bedrijf een legale vergunning heeft voor het verbranden van materialen. Het probleem ligt dan ook mogelijk bij Zadkine.

FMS_2173 FMS_2174 FMS_2175_1 FMS_2176 FMS_2178 FMS_2179

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Twee personen op de vlucht nadat auto op zijn kop in sloot belandt Burgemeester van Reenensingel Gouda

Gouda - De hulpdiensten zijn begin van de middag groots uitgerukt voor een voertuig te water aan de...

Auto raakte te water na inschattingsfout Hatostraat Rotterdam

Rotterdam - Zaterdagavond 9 december rond 21.45 uur is een automobilist met zijn auto op de Hatostraat het...

Extinction Rebellion blokkeert meerdere wegen in de Europoort

Eind van de ochtend, om 11:30 uur, is Extinction Rebellion gestart met het blokkeren van de Moezelweg in...

Man overleden in politiecel, Rijksrecherche doet onderzoek Rotterdam

Rotterdam - Een 60-jarige man uit Rotterdam is op 7 december na een verblijf in een politiecel in...