Broer en zus lichten bewoners op met valse kerstwens Dotterlei Capelle aan den IJssel

woensdag 23 december 2015 19:03

Capelle aan den IJssel – Dinsdag 22 december kregen medewerkers van Handhaving meerdere meldingen van bewoners aan de Dotterlei dat er twee verdachte personen langs de deuren gingen. De personen deden zich voor als folderbezorgers die langs de deur gingen om de bewoners prettige feestdagen te wensen. Daarbij overhandigden zij dan een kaartje met kerstgroet en vroegen in ruil daarvoor een kleine financiële bijdrage. Omdat de personen zich onder andere niet konden legitimeren en zij argwaan wekten bij bewoners, werd melding gemaakt bij Handhaving van mogelijke oplichters aan de deur.

Handhaving stelde direct een onderzoek in en troffen even later de verdachte personen bij een flat aan de Dotterlei aan. Uit onderzoek bleek inderdaad sprake van verdachte omstandigheden en werd het vermoeden van oplichting bevestigd. In samenwerking met de politie werden de verdachte personen aangehouden. Handhaving stelde vervolgens een buurtonderzoek in. Meerdere bewoners bleken gedupeerd en doen aangifte van oplichting.

De oplichters, een broer en zus, konden de nacht op het politiebureau doorbrengen. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

De een zal zich moeten verantwoorden voor de rechter die de strafmaat zal bepalen. De ander kreeg 20-uur taakstraf opgelegd  Het in beslag genomen geld gaat i.o.m benadeelden naar een goed doel!

Indien er een bezorger aan de deur komt zijn dit voornamelijk jonge personen. Hij of zij moet zich kunnen legitimeren met een pasje van de bezorgingsmaatschappij.

 

 

 

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Broer en zus lichten bewoners op met valse kerstwens Dotterlei Capelle aan den IJssel
Schrijver:

 

 

Capelle aan den IJssel – Dinsdag 22 december kregen medewerkers van Handhaving meerdere meldingen van bewoners aan de Dotterlei dat er twee verdachte personen langs de deuren gingen. De personen deden zich voor als folderbezorgers die langs de deur gingen om de bewoners prettige feestdagen te wensen. Daarbij overhandigden zij dan een kaartje met kerstgroet en vroegen in ruil daarvoor een kleine financiële bijdrage. Omdat de personen zich onder andere niet konden legitimeren en zij argwaan wekten bij bewoners, werd melding gemaakt bij Handhaving van mogelijke oplichters aan de deur.

Handhaving stelde direct een onderzoek in en troffen even later de verdachte personen bij een flat aan de Dotterlei aan. Uit onderzoek bleek inderdaad sprake van verdachte omstandigheden en werd het vermoeden van oplichting bevestigd. In samenwerking met de politie werden de verdachte personen aangehouden. Handhaving stelde vervolgens een buurtonderzoek in. Meerdere bewoners bleken gedupeerd en doen aangifte van oplichting.

De oplichters, een broer en zus, konden de nacht op het politiebureau doorbrengen. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

De een zal zich moeten verantwoorden voor de rechter die de strafmaat zal bepalen. De ander kreeg 20-uur taakstraf opgelegd  Het in beslag genomen geld gaat i.o.m benadeelden naar een goed doel!

Indien er een bezorger aan de deur komt zijn dit voornamelijk jonge personen. Hij of zij moet zich kunnen legitimeren met een pasje van de bezorgingsmaatschappij.

 

 

 

 

Auto in brand Bredeweg Haastrecht

Auto in brand Bredeweg Haastrecht

Haastrecht - Op de Bredeweg in Haastrecht is afgelopen nacht brand ontstaan in een personenauto, de brand is vermoedelijk aangestoken. De brandweer werd in eerste instantie naar een verkeerd adres gestuurd, eenmaal ter plaatse stond de auto al grotendeels in brand. De...

Auto te water van Oudheusdenweg Zevenhuizen

Auto te water van Oudheusdenweg Zevenhuizen

Zevenhuizen - Een automobilist is zondagmorgen omstreeks half elf te water geraakt met zijn voertuig langs de Ban Oudheusdenweg in Zevenhuizen. Omdat niet duidelijk was of er nog slachtoffers in het voertuig zouden zitten werd de brandweer met onder andere twee...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!