Broer en zus lichten bewoners op met valse kerstwens Dotterlei Capelle aan den IJssel

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel – Dinsdag 22 december kregen medewerkers van Handhaving meerdere meldingen van bewoners aan de Dotterlei dat er twee verdachte personen langs de deuren gingen. De personen deden zich voor als folderbezorgers die langs de deur gingen om de bewoners prettige feestdagen te wensen. Daarbij overhandigden zij dan een kaartje met kerstgroet en vroegen in ruil daarvoor een kleine financiële bijdrage. Omdat de personen zich onder andere niet konden legitimeren en zij argwaan wekten bij bewoners, werd melding gemaakt bij Handhaving van mogelijke oplichters aan de deur.

Handhaving stelde direct een onderzoek in en troffen even later de verdachte personen bij een flat aan de Dotterlei aan. Uit onderzoek bleek inderdaad sprake van verdachte omstandigheden en werd het vermoeden van oplichting bevestigd. In samenwerking met de politie werden de verdachte personen aangehouden. Handhaving stelde vervolgens een buurtonderzoek in. Meerdere bewoners bleken gedupeerd en doen aangifte van oplichting.

- Advertisement -

De oplichters, een broer en zus, konden de nacht op het politiebureau doorbrengen. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

De een zal zich moeten verantwoorden voor de rechter die de strafmaat zal bepalen. De ander kreeg 20-uur taakstraf opgelegd  Het in beslag genomen geld gaat i.o.m benadeelden naar een goed doel!

Indien er een bezorger aan de deur komt zijn dit voornamelijk jonge personen. Hij of zij moet zich kunnen legitimeren met een pasje van de bezorgingsmaatschappij.

 

 

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Ambulance rijdt zichzelf vast onderweg naar melding Winston Churchilllaan Spijkenisse

Spijkenisse - Een slachtoffer van een verkeersongeluk moest dinsdagmorgen iets langer wachten op zijn ambulance dan normaal. De...

Woning onbewoonbaar door mogelijk brandstichting Zaagmolenstraat Rotterdam

Rotterdam - Maandagochtend 27 november rond 12.47 uur is er brand uitgebroken in een woning. De brand is...

Overleden vrouw en zwaargewonde man bij woning Rijswijk: “intens verdrietig en tragisch”

Rijswijk - In de nacht van zaterdag op zondag 26 november heeft de politie een overleden vrouw aangetroffen...

Twee zwaargewonden en reanimatie na ongeluk voor de deur van brandweerkazerne Schiedam

Schiedam - Zaterdagavond 25 november rond 22.30 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden voor de brandweerkazerne aan de...