Grote uitslaande brand verwoest woning Admiraliteitskade Rotterdam (GRIP1)

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – In een woning aan de Admiraliteitskade is donderdagmorgen omstreeks 05.15 uur een flinke brand ontstaan. Bij aankomst van de brandweer stonden er drie woonlagen in de brand. De brandweer moest omliggende woningen ontruimen en de mensen daarvan in veiligheid brengen. De betreffende woning stond leeg en werd gerenoveerd.

De brand ging gepaard met een behoorlijke rookontwikkeling. Er werden meerdere blusvoertuigen en twee redvoertuigen ingezet om de brand te bestrijden. Naastgelegen woningen hebben door de brand veel schade opgelopen. De brandweer is nog steeds bezig met het nablussen van de brand. Rond 8.00 uur werd het sein brandmeester pas gegeven.

- Advertisement -

Achttien bewoners uit het woonblok zijn opgevangen in een hotel. Twee van hen raakten lichtgewond door rookinhalatie en zijn gecontroleerd door ambulancepersoneel. Zij hoefden niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd. Hoe de brand is ontstaan wordt nog onderzocht. Vanwege het grote aantal voertuigen is de Oostzeedijk afgesloten voor het verkeer. De tram kan wel zijn doorgang vinden.

Bekijk foto’s via FlashPhoto.nl

 

 

De brandweer heeft de grote brand aan de Admiraliteitskade in Rotterdam-Kralingen onder controle. Drie verdiepingen van het leegstaande pand zijn volledig uitgebrand. Twee personen raakten lichtgewond.

De slachtoffers hadden rook ingeademd en zijn ter plaatse behandeld. Ze hoefden niet naar het ziekenhuis. Achttien omwonenden van het pand zijn opgevangen in een hotel in de buurt.

De brandweer is nog steeds bezig met nablussen en de Oostzeedijk is nog steeds afgesloten voor verkeer. De tram rijdt wel over de Oostzeedijk.

Het gebouw waar de brand begon staat leeg en werd gerenoveerd.

Bruin water
In de omgeving is het mogelijk dat er bruin water uit de kraan komt vanwege de bluswerkzaamheden.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Traumahelikopter ingezet voor onwel persoon op kermis Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Vrijdagmiddag 26 april rond 17.50 uur is een persoon op het terrein van...

Woning vol rook door schoorsteenbrand Dilledonk-Zuid Spijkenisse

Spijkenisse - Donderdagavond 25 april is er brand uitgebroken in een schoorsteen van een woning aan de Dilledonk-Zuid...

Grote brand in leegstaand kantoorpand Oosthavenkade Vlaardingen

Vlaardingen - In een groot kantoorpand aan de Oosthavenkade in Vlaardingen is donderdagmorgen rond 07.00 uur een grote...

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...