Grote uitslaande brand verwoest woning Admiraliteitskade Rotterdam (GRIP1)

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – In een woning aan de Admiraliteitskade is donderdagmorgen omstreeks 05.15 uur een flinke brand ontstaan. Bij aankomst van de brandweer stonden er drie woonlagen in de brand. De brandweer moest omliggende woningen ontruimen en de mensen daarvan in veiligheid brengen. De betreffende woning stond leeg en werd gerenoveerd.

De brand ging gepaard met een behoorlijke rookontwikkeling. Er werden meerdere blusvoertuigen en twee redvoertuigen ingezet om de brand te bestrijden. Naastgelegen woningen hebben door de brand veel schade opgelopen. De brandweer is nog steeds bezig met het nablussen van de brand. Rond 8.00 uur werd het sein brandmeester pas gegeven.

- Advertisement -

Achttien bewoners uit het woonblok zijn opgevangen in een hotel. Twee van hen raakten lichtgewond door rookinhalatie en zijn gecontroleerd door ambulancepersoneel. Zij hoefden niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd. Hoe de brand is ontstaan wordt nog onderzocht. Vanwege het grote aantal voertuigen is de Oostzeedijk afgesloten voor het verkeer. De tram kan wel zijn doorgang vinden.

Bekijk foto’s via FlashPhoto.nl

 

 

De brandweer heeft de grote brand aan de Admiraliteitskade in Rotterdam-Kralingen onder controle. Drie verdiepingen van het leegstaande pand zijn volledig uitgebrand. Twee personen raakten lichtgewond.

De slachtoffers hadden rook ingeademd en zijn ter plaatse behandeld. Ze hoefden niet naar het ziekenhuis. Achttien omwonenden van het pand zijn opgevangen in een hotel in de buurt.

De brandweer is nog steeds bezig met nablussen en de Oostzeedijk is nog steeds afgesloten voor verkeer. De tram rijdt wel over de Oostzeedijk.

Het gebouw waar de brand begon staat leeg en werd gerenoveerd.

Bruin water
In de omgeving is het mogelijk dat er bruin water uit de kraan komt vanwege de bluswerkzaamheden.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Wereldwijde computerstoring treft Rotterdam The Hague Airport

De wereldwijde computerstoring zorgt voor ook grote problemen bij luchthaven Rotterdam The Hague Airport. Vooral het inchecken verloopt...

Tankautospuit Groene Tuin keert terug: volledig hersteld en verbeterd na ongeluk

Rotterdam, 18 juli 2024 – Na een lange periode van afwezigheid is de brandweerwagen van de kazerne Groene...

Maaltijdbezorger overleden bij verkeersongeval op N209 in Rotterdam

Rotterdam - Donderdagmiddag 18 juli heeft er een dodelijk ongeval plaatsgevonden op de N209 in Rotterdam. Dit heeft...

Vrouw om het leven gebracht in Zoetermeer, verdachte aangehouden

Zoetermeer - Aan de Weidedreef in Zoetermeer is donderdagochtend een 23-jarige vrouw om het leven gebracht. Het zou...