Zeer grote brand zet meerdere schuren in brand Groeneweg Schiedam

vrijdag 25 december 2015 04:10

Schiedam – Op een erf aan de Groeneweg is in de nacht van donderdag op vrijdag een felle brand ontstaan in meerdere schuurtjes. De brandweer werd gealarmeerd voor een buitenbrand maar trof ter plekke een zeer grote brand aan waarbij diverse schuren inmiddels in brand stonden. Een aantal paarden die van de schuren stonden werden in veiligheid gebracht.

Vanwege de slechte voorzieningen van bluswater bij de brand waren er een groot aantal blusvoertuigen ter plaatse. De forse rookontwikkeling trok richting Delft en het naastgelegen treinverkeer moest worden stilgelegd. De hulpdiensten schaalden op naar GRIP 1 om de inzet ter plekke te coördineren.

Bij de brand waren er enkele explosies te horen. Mogelijk waren dit een aantal gasflessen die tot ontploffing kwamen. Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend. De brandweer zal nog enkele uren nodig hebben om de brand te kunnen blussen. Voor zover bekend is er niemand gewond. Het terrein is afgelegen van de woonwijk.

Bekijk alle foto’s op 112-rijnmond.nl

Foto’s : Kevin Schenk (112-Rijnmond)

xxG8cxAn

JbzRGnUz

 

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Zeer grote brand zet meerdere schuren in brand Groeneweg Schiedam
Schrijver:

 

 

Schiedam – Op een erf aan de Groeneweg is in de nacht van donderdag op vrijdag een felle brand ontstaan in meerdere schuurtjes. De brandweer werd gealarmeerd voor een buitenbrand maar trof ter plekke een zeer grote brand aan waarbij diverse schuren inmiddels in brand stonden. Een aantal paarden die van de schuren stonden werden in veiligheid gebracht.

Vanwege de slechte voorzieningen van bluswater bij de brand waren er een groot aantal blusvoertuigen ter plaatse. De forse rookontwikkeling trok richting Delft en het naastgelegen treinverkeer moest worden stilgelegd. De hulpdiensten schaalden op naar GRIP 1 om de inzet ter plekke te coördineren.

Bij de brand waren er enkele explosies te horen. Mogelijk waren dit een aantal gasflessen die tot ontploffing kwamen. Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend. De brandweer zal nog enkele uren nodig hebben om de brand te kunnen blussen. Voor zover bekend is er niemand gewond. Het terrein is afgelegen van de woonwijk.

Bekijk alle foto’s op 112-rijnmond.nl

Foto’s : Kevin Schenk (112-Rijnmond)

xxG8cxAn

JbzRGnUz

 

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!