woensdag, oktober 27, 2021
11.7 C
Rotterdam
woensdag 27 oktober 2021

Hevige bosbranden Australie redelijk onder controle, politie verzorgt Koala Great Ocean Road

Wye River (Australië) – In de staat Victoria in Australië met name het gebied van de Great Ocean Road hebben diverse felle bosbranden gewoed. Het bosrijke gebied is getroffen door een enorme brand nadat er een blikseminslag op 19 december had plaatsgevonden. Door de wind breidde het vuur zich behoorlijk snel uit.  Vooral het gebied van de surfkust Wye River en Separation Creek zijn zwaar getroffen.  Ruim 2200 hectare bos ging in vlammen op. Aldaar gingen ruim 120 huizen in vlammen op.

Het vuur startte een kleine week voor de kerstdagen. De brandweer had grote moeite om het de brand onder controle te krijgen. Dit zorgde ervoor dat het gebied op eerste kerstdag  moest  worden ontruimd. In veel restaurants bijvoorbeeld de populaire toeristische plaats Lorne waren op de tafels nog half opgegeten borden te zien. Mensen waren overhaast vertrokken nadat het gebied werd ontruimd. Op tweede kerstdag werd een gedeelte weer vrijgegeven. Echter keerden een groot aantal bewoners terug naar helemaal niets.

Het vuur werd bestreden door honderden brandweermannen en vrouwen. Een zware tijd voor het brandweerpersoneel. De temperaturen konden overdag al oplopen tot ruim 40 graden. Dit maakte het blussen vanwege de droogte extreem lastig. Later werd de brandweer geholpen door de regen. Hierdoor werd het blussen makkelijker.

Ieder jaar zijn er een hoop bosbranden in Australië. De meeste ontstaan door fouten van mensen. Sommige ontstaan uit het niets door onder andere broei of weersinvloeden. De Australische brandweer huurt speciale blusvliegtuigen en helikopters uit Amerika om de bosbranden in het zomerseizoen de bestrijden. De branden die nu hebben gewoed kunnen mogelijk nog branden tot en met januari en februari.

Een politieagent verzorgt een Koala nadat deze op de weg was aangetroffen. Het beestje had zichzelf in veiligheid weten te brengen en zat versuft op de weg. Brandweerpersoneel nam het beestje mee naar de kazerne waarna een politieagent het beestje water gaf. In Australie neemt het aantal Koala’s drastisch af. Het is dan ook niet hopen dat er veel Koala’s om het leven zijn gekomen.

[fb_embed_post href=”https://www.facebook.com/victoriapolice/videos/vb.214542541951223/1007311769340959/?type=2&theater/” width=”700″/]

[fb_embed_post href=”https://www.facebook.com/victoriapolice/timeline/story?ut=43&wstart=0&wend=1451635199&hash=-1400675496074045958&pagefilter=3/” width=”700″/]

https://twitter.com/m1ttyc/status/681187363054206979

https://twitter.com/m1ttyc/status/681177513406652417

Related Articles

Verkeersregelaar onder invloed krijgt het aan de stok met automobilist in Bergambacht

0
Bergambacht - De politie heeft dinsdagmiddag rond 12.10 uur een verkeersregelaar aangehouden nadat hij het...

Politie toont in Opsporing Verzocht beelden van verdachten 20 autobranden in Ede

0
Ede - Het televisieprogramma Opsporing Verzocht heeft dinsdagavond beelden getoond van drie jongens die ervan...

Man (93) overleden bij brand in woning Dapperstraat Amsterdam

0
Amsterdam - Een 93-jarige man is woensdagmorgen overleden door een brand in zijn woning aan...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Supportersverenigingen reageren op Feyenoord-leiding

Supportersverenigingen reageren op Feyenoord-leiding [...]

Sloop achterzijde hoofdpostkantoor aan Rodezand

Sloop achterzijde hoofdpostkantoor aan Rodezand [...]

1e paal nieuw onderwijs- en revalidatiecentrum in Schiebroek

1e paal nieuw onderwijs- en revalidatiecentrum in Schiebroek [...]

Bestuur Feyenoord: investeerder afgehaakt door bedreigingen

Bestuur Feyenoord: investeerder afgehaakt door bedreigingen [...]

KNVB zint op stevige maatregelen na vertrek Koevermans

KNVB zint op stevige maatregelen na vertrek Koevermans [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,073VolgersVolg