Hevige bosbranden Australie redelijk onder controle, politie verzorgt Koala Great Ocean Road

zondag 27 december 2015 20:31

Wye River (Australië) – In de staat Victoria in Australië met name het gebied van de Great Ocean Road hebben diverse felle bosbranden gewoed. Het bosrijke gebied is getroffen door een enorme brand nadat er een blikseminslag op 19 december had plaatsgevonden. Door de wind breidde het vuur zich behoorlijk snel uit.  Vooral het gebied van de surfkust Wye River en Separation Creek zijn zwaar getroffen.  Ruim 2200 hectare bos ging in vlammen op. Aldaar gingen ruim 120 huizen in vlammen op.

Het vuur startte een kleine week voor de kerstdagen. De brandweer had grote moeite om het de brand onder controle te krijgen. Dit zorgde ervoor dat het gebied op eerste kerstdag  moest  worden ontruimd. In veel restaurants bijvoorbeeld de populaire toeristische plaats Lorne waren op de tafels nog half opgegeten borden te zien. Mensen waren overhaast vertrokken nadat het gebied werd ontruimd. Op tweede kerstdag werd een gedeelte weer vrijgegeven. Echter keerden een groot aantal bewoners terug naar helemaal niets.

Het vuur werd bestreden door honderden brandweermannen en vrouwen. Een zware tijd voor het brandweerpersoneel. De temperaturen konden overdag al oplopen tot ruim 40 graden. Dit maakte het blussen vanwege de droogte extreem lastig. Later werd de brandweer geholpen door de regen. Hierdoor werd het blussen makkelijker.

Ieder jaar zijn er een hoop bosbranden in Australië. De meeste ontstaan door fouten van mensen. Sommige ontstaan uit het niets door onder andere broei of weersinvloeden. De Australische brandweer huurt speciale blusvliegtuigen en helikopters uit Amerika om de bosbranden in het zomerseizoen de bestrijden. De branden die nu hebben gewoed kunnen mogelijk nog branden tot en met januari en februari.

Een politieagent verzorgt een Koala nadat deze op de weg was aangetroffen. Het beestje had zichzelf in veiligheid weten te brengen en zat versuft op de weg. Brandweerpersoneel nam het beestje mee naar de kazerne waarna een politieagent het beestje water gaf. In Australie neemt het aantal Koala’s drastisch af. Het is dan ook niet hopen dat er veel Koala’s om het leven zijn gekomen.

[fb_embed_post href=”https://www.facebook.com/victoriapolice/videos/vb.214542541951223/1007311769340959/?type=2&theater/” width=”700″/]

[fb_embed_post href=”https://www.facebook.com/victoriapolice/timeline/story?ut=43&wstart=0&wend=1451635199&hash=-1400675496074045958&pagefilter=3/” width=”700″/]

https://twitter.com/BrigadierSlog/status/681046089688989696

https://twitter.com/m1ttyc/status/681187363054206979

https://twitter.com/m1ttyc/status/681177513406652417

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Hevige bosbranden Australie redelijk onder controle, politie verzorgt Koala Great Ocean Road
Schrijver:

 

 

Wye River (Australië) – In de staat Victoria in Australië met name het gebied van de Great Ocean Road hebben diverse felle bosbranden gewoed. Het bosrijke gebied is getroffen door een enorme brand nadat er een blikseminslag op 19 december had plaatsgevonden. Door de wind breidde het vuur zich behoorlijk snel uit.  Vooral het gebied van de surfkust Wye River en Separation Creek zijn zwaar getroffen.  Ruim 2200 hectare bos ging in vlammen op. Aldaar gingen ruim 120 huizen in vlammen op.

Het vuur startte een kleine week voor de kerstdagen. De brandweer had grote moeite om het de brand onder controle te krijgen. Dit zorgde ervoor dat het gebied op eerste kerstdag  moest  worden ontruimd. In veel restaurants bijvoorbeeld de populaire toeristische plaats Lorne waren op de tafels nog half opgegeten borden te zien. Mensen waren overhaast vertrokken nadat het gebied werd ontruimd. Op tweede kerstdag werd een gedeelte weer vrijgegeven. Echter keerden een groot aantal bewoners terug naar helemaal niets.

Het vuur werd bestreden door honderden brandweermannen en vrouwen. Een zware tijd voor het brandweerpersoneel. De temperaturen konden overdag al oplopen tot ruim 40 graden. Dit maakte het blussen vanwege de droogte extreem lastig. Later werd de brandweer geholpen door de regen. Hierdoor werd het blussen makkelijker.

Ieder jaar zijn er een hoop bosbranden in Australië. De meeste ontstaan door fouten van mensen. Sommige ontstaan uit het niets door onder andere broei of weersinvloeden. De Australische brandweer huurt speciale blusvliegtuigen en helikopters uit Amerika om de bosbranden in het zomerseizoen de bestrijden. De branden die nu hebben gewoed kunnen mogelijk nog branden tot en met januari en februari.

Een politieagent verzorgt een Koala nadat deze op de weg was aangetroffen. Het beestje had zichzelf in veiligheid weten te brengen en zat versuft op de weg. Brandweerpersoneel nam het beestje mee naar de kazerne waarna een politieagent het beestje water gaf. In Australie neemt het aantal Koala’s drastisch af. Het is dan ook niet hopen dat er veel Koala’s om het leven zijn gekomen.

[fb_embed_post href=”https://www.facebook.com/victoriapolice/videos/vb.214542541951223/1007311769340959/?type=2&theater/” width=”700″/]

[fb_embed_post href=”https://www.facebook.com/victoriapolice/timeline/story?ut=43&wstart=0&wend=1451635199&hash=-1400675496074045958&pagefilter=3/” width=”700″/]

https://twitter.com/BrigadierSlog/status/681046089688989696

https://twitter.com/m1ttyc/status/681187363054206979

https://twitter.com/m1ttyc/status/681177513406652417

 

Auto in brand Bredeweg Haastrecht

Auto in brand Bredeweg Haastrecht

Haastrecht - Op de Bredeweg in Haastrecht is afgelopen nacht brand ontstaan in een personenauto, de brand is vermoedelijk aangestoken. De brandweer werd in eerste instantie naar een verkeerd adres gestuurd, eenmaal ter plaatse stond de auto al grotendeels in brand. De...

Auto te water van Oudheusdenweg Zevenhuizen

Auto te water van Oudheusdenweg Zevenhuizen

Zevenhuizen - Een automobilist is zondagmorgen omstreeks half elf te water geraakt met zijn voertuig langs de Ban Oudheusdenweg in Zevenhuizen. Omdat niet duidelijk was of er nog slachtoffers in het voertuig zouden zitten werd de brandweer met onder andere twee...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!