woensdag, mei 12, 2021
11.9 C
Rotterdam
woensdag 12 mei 2021

Hevige bosbranden Australie redelijk onder controle, politie verzorgt Koala Great Ocean Road

Wye River (Australië) – In de staat Victoria in Australië met name het gebied van de Great Ocean Road hebben diverse felle bosbranden gewoed. Het bosrijke gebied is getroffen door een enorme brand nadat er een blikseminslag op 19 december had plaatsgevonden. Door de wind breidde het vuur zich behoorlijk snel uit.  Vooral het gebied van de surfkust Wye River en Separation Creek zijn zwaar getroffen.  Ruim 2200 hectare bos ging in vlammen op. Aldaar gingen ruim 120 huizen in vlammen op.

Het vuur startte een kleine week voor de kerstdagen. De brandweer had grote moeite om het de brand onder controle te krijgen. Dit zorgde ervoor dat het gebied op eerste kerstdag  moest  worden ontruimd. In veel restaurants bijvoorbeeld de populaire toeristische plaats Lorne waren op de tafels nog half opgegeten borden te zien. Mensen waren overhaast vertrokken nadat het gebied werd ontruimd. Op tweede kerstdag werd een gedeelte weer vrijgegeven. Echter keerden een groot aantal bewoners terug naar helemaal niets.

Het vuur werd bestreden door honderden brandweermannen en vrouwen. Een zware tijd voor het brandweerpersoneel. De temperaturen konden overdag al oplopen tot ruim 40 graden. Dit maakte het blussen vanwege de droogte extreem lastig. Later werd de brandweer geholpen door de regen. Hierdoor werd het blussen makkelijker.

Ieder jaar zijn er een hoop bosbranden in Australië. De meeste ontstaan door fouten van mensen. Sommige ontstaan uit het niets door onder andere broei of weersinvloeden. De Australische brandweer huurt speciale blusvliegtuigen en helikopters uit Amerika om de bosbranden in het zomerseizoen de bestrijden. De branden die nu hebben gewoed kunnen mogelijk nog branden tot en met januari en februari.

Een politieagent verzorgt een Koala nadat deze op de weg was aangetroffen. Het beestje had zichzelf in veiligheid weten te brengen en zat versuft op de weg. Brandweerpersoneel nam het beestje mee naar de kazerne waarna een politieagent het beestje water gaf. In Australie neemt het aantal Koala’s drastisch af. Het is dan ook niet hopen dat er veel Koala’s om het leven zijn gekomen.

[fb_embed_post href=”https://www.facebook.com/victoriapolice/videos/vb.214542541951223/1007311769340959/?type=2&theater/” width=”700″/]

[fb_embed_post href=”https://www.facebook.com/victoriapolice/timeline/story?ut=43&wstart=0&wend=1451635199&hash=-1400675496074045958&pagefilter=3/” width=”700″/]

https://twitter.com/m1ttyc/status/681187363054206979

https://twitter.com/m1ttyc/status/681177513406652417

Related Articles

Politie lost schot op banden bij aanhouding dronken automobilist in Vlaardingen

0
Vlaardingen - De politie heeft dinsdagavond een stomdronken 38-jarige Vlaardinger aangehouden. De politie heeft daarvoor...

Kinderen lopen oog en handletsel op na spelen met vuurwerk Afrikaanderplein Rotterdam

0
Rotterdam - Bij een incident met vuurwerk hebben dinsdagavond drie kinderen letsel opgelopen. De kinderen...

Samenvatting persconferentie dinsdag 11 mei: Versoepelingen aangekondigd met ‘pauzeknop’

0
Dinsdag 11 mei werd op 19.00 uur gaven Mark Rutte en Hugo de Jonge wederom...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Ook Mark Rutte niet naar Eurovisie Songfestival in Ahoy

Ook Mark Rutte niet naar Eurovisie Songfestival in Ahoy [...]

Drie jongens in Rotterdam gewond door afsteken vuurwerk

Drie jongens in Rotterdam gewond door afsteken vuurwerk [...]

Eetcafé 't Haantje mag woensdag (morgen) weer open

Eetcafé 't Haantje mag woensdag (morgen) weer open [...]

Tientallen mensen houden Palestina-demonstratie in centrum

Tientallen mensen houden Palestina-demonstratie in centrum [...]

Nieuwe gymzaal Zuider Gymnasium in de maak

Nieuwe gymzaal Zuider Gymnasium in de maak [...]

Stay Connected

9,390FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg