Brandweer en ambulance Rotterdam-Rijnmond rukken 705x uit tussen 21.00 en 08.00 uur

Date:

Deel bericht:

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond heeft zich maximaal ingezet tijdens de jaarwisseling. Brandweer, meldkamer- en ambulancepersoneel leverden een grote inspanning om de jaarwisseling zo veilig mogelijk te laten verlopen. Daarbij werd intensief samengewerkt met de politie.

Totale inzet

- Advertisement -

Van 31 december 21:00 uur tot 1 januari 08:00 uur rukten brandweer en ambulance in totaal 705 keer uit. De brandweer rukte totaal 505 keer uit. In 28 gevallen rukte men uit voor een mogelijke brand in gebouw- en/of woning. Daarnaast rukte men 446 keer uit voor container- en andere buitenbranden. Ook waren er 14 autobranden.

Halverwege de avond brak op de Goudse Rijweg in Rotterdam brand uit in een slagerij. Toen hulpverleners ter plaatse kwamen werden zij door omstanders bestookt met vuurwerk. De politie moest het publiek op afstand houden. De schade aan het pand is aanzienlijk. Ook twee naastgelegen panden liepen schade op. Enkele woningen boven de slagerij werden ontruimd. De bewoners konden kort na de brand weer terug naar binnen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Kort na middernacht zorgde het afsteken van een stuk vuurwerk voor de nodige schade op het Zalm in Ridderkerk. Door de ontploffing raakten vijf woningen beschadigd. Twaalf in de straat geparkeerde personenauto’s raakten daarbij eveneens beschadigd. Vier personen raakten lichtgewond.

Goed voorbereid

Evenals voorgaande jaren heeft de veiligheidsregio zich goed voorbereid op de jaarwisseling. Zo was er maximale inzet van het personeel en ook werden extra voertuigen ingezet. Er werd gewerkt met zogenaamde Multi Surveillance Teams [MST’s] van brandweer en politie, die onder meer bij een incident controleerden welke inzet nodig was en of er veilig kon worden opgetreden door de hulpverleners. Ook werd gewerkt met decentrale meldkamers. De centrale meldkamer in het WPC handelde de prioriteitsmeldingen af.

FMS_2746 FMS_2759Bron : Rijnmondveilig

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Rotterdammer en Schiedammer vast voor babbeltrucs in regio Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft twee verdachten aangehouden die ervan worden verdacht meerdere diefstallen te hebben gepleegd door...

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Wandelaar valt in sloot in Ridderkerk

Ridderkerk - Woensdagochtend 27 maart rond 12.00 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden waar een wandelaar op een...

Bestuurder van bestelbus schept fietster bij uitrijden parkeervak, vrouw gewond Grote Visserijstraat Rotterdam

Rotterdam - Dinsdagmiddag 26 maart rond 17.00 uur heeft er op de Grote Visserijstraat in Rotterdam een ongeval...