Ook drukte in Hollands-Midden tijdens jaarwisseling

Date:

Deel bericht:

Hollands-Midden – Ook in de Veiligheidsregio Hollands-Midden was het behoorlijk druk met incidenten. Zo had de brandweer zijn handen vol aan diverse kleine buitenbrandjes en beginnende woningbrandjes. Veel van deze brandjes zijn ontstaan door baldadigheid en vuurwerk. Hieronder een beknopt overzicht van een aantal incidenten uit Gouda.

Buitenbrand aan de Ghandiweg in Gouda
Gouda – Aan het einde van de middag werd brandweer Haastrecht zonder spoed opgeroepen voor een buitenbrand op de Ghandiweg in Gouda. Ter plaatse bleek in het Steinse Groen naast de Ghandiweg een kerstboom nog wat na te smeulen. De brandweer heeft met drie gieters water de smeulende resten geblust waarna zij retour kazerne konden.

- Advertisement -

Tuinset in brand door vuurwerk Eerste Hieronymus van Alphenstraat Gouda
Gouda – Vanavond even na 20:00 werd de brandweer van Gouda zonder spoed opgeroepen voor een buitenbrand op de Eerste Hieronymus van Alphenstraat in Gouda. Ter plaatse bleek enkele tuinstoelen in brand te staan in een tuin. De vlammen sloegen boven de schutting uit. Er bleek vuurwerk op een tuinset terecht te zijn gekomen. Hierdoor vatte de tuinset vlam. De bewoner ontdekte dit en pakte snel een tuinslang en wist de vlammen te bedwingen en hiermee erger te voorkomen. De brandweer kwam ter plaatse voor een nacontrole en heeft de tuinset nog afgeblust waarna zij retour konden.

Scooter in brand nabij de Goverwelletunnel in Gouda
Gouda – Even na half elf werd brandweer Reeuwijk met spoed opgeroepen voor een buitenbrand nabij de Goverwelletunnel in Gouda. Er bleek voor Tienercentrum Joy XL een scooter in brand te staan. De brandweer heeft de brand geblust en met de warmtebeeldcamera gecontroleerd of de overhangende kap van het tienercentrum niet te warm was geworden. Dit bleek niet het geval waarna de brandweer na nog wat speurwerk met de politie naar de gegevens van de scooter retour kazerne.

Vuurwerk laat geparkeerde auto smeulen en zorgt voor melding voertuigbrand aan de Da Costakade in Gouda
Gouda – Vannacht rond één uur werd de brandweer van Gouda zonder spoed gealarmeerd voor een voertuigbrand op de kruising Da Costakade met de Van der Palmstraat in deze plaats. Het was even zoeken maar er werd een auto gevonden, geparkeerd op de Da Costakade op de hoek met de Van der Palmstraat met brandsporen. Een getuige had gezien dat er vuurwerk tegen de auto aankwam waarna er rook ontstond. De helft van het kenteken aan de voorzijde en een stukje bumper waren weggesmolten. De brandweer heeft een uitgebreide nacontrole gedaan maar van brand was geen sprake meer waarna de brandweer retour kon.

 

Brand op balkon van woning aan het Driewegplein in Gouda
Gouda – Nieuwsjaarsnacht werd de brandweer gealarmeerd voor een gebouwbrand woning op het Driewegplein in Gouda. Zij waren kort hiervoor nog op de Componistenlaan in Gouda voor een nacontrole brand in een schoorsteen maar moesten al snel weer door. Ter plaatse op het Driewegplein waren vlammen vanaf het balkon waarneembaar. De politie zette de omgeving direct af. De brandweer zette één straal hoge druk in waarmee de brand binnen enkele seconden geblust was en de brandweer al snel weer retour kon. Wat er precies in brand heeft gestaan is bij ons niet bekend.

Motor staat in brand tegen woning aan op de Drapiersteeg in Gouda
Gouda – Een van de vele meldingen deze nacht betrof een melding van een voertuigbrand aan de Drapiersteeg in kruising met de Nobelstraat. De brandweer ging met spoed ter plaatse. Er bleek een motor in brand te staan tegen een woning aan kort nabij de Raam. De brandweer heeft de brand geblust en daarna de muur van de woning lange tijd gekoeld met de hoge druk en gecontroleerd met de warmtebeeldcamera om er zeker van te zijn dat de brand niet was uitgebreid. Via het ventilatiekanaal bleek rook de woning te zijn binnengedrongen waarna de brandweer de bewoners is gaan wekken. Hierbij is de ruit van de voordeur gesneuveld en dit zal weer worden dichtgemaakt. Nadat alles klaar was en de brandweer bijna retour kon kwam er een omstander aanrennen welke vertelde dat er even verderop een auto en een schuur in brand stonden waarna de brandweer zich hierheen spoedde.

Autobrand slaat over naar schuur, meerdere woningen ontruimd Regulierenhof / Raam Gouda
Gouda – Waar de brandweer- en politiemensen net nog bezig waren met een brandende motor op de hoek van de Drapiersteeg met de Raam bood de volgende melding zich alweer aan; een omstander kwam aanrennen en schreeuwde dat er een straat verderop een auto in brand stond; op het Regulierenhof eveneens op de hoek met het Raam, nog geen 100meter bij de brandende motor vandaan. De hulpdiensten reageerde direct op de melding en spoedden zich die kant op. Een auto, welk kort geparkeerd stond op een houten schuur, stond aan de voorkant in lichterlaaie. Binnen een tiental seconden sloeg de brand al over naar de schuur waarna het vuur razendsnel om zich heen greep. De politie zette de omgeving af en heeft in ieder geval bij twee huizen de bewoners naar buiten gehaald omwille van de veiligheid. Bij de woning naast de brand bleek niemand aanwezig. Dankzij de vorige melding was de brandweer er snel bij en kon het vuur toch nog op tijd worden bedwongen.

Melding gebouwbrand door portiek vol met rook aan de Verzetslaan in Gouda
Gouda – Tegen 03:00 werd brandweer Gouda met spoed gealarmeerd voor een gebouwbrand overig aan de Verzetslaan in Gouda. Het portiek van een leegstaande flat bleek vol rook te staan. De brandweer heeft zich toegang tot het portiek verschaft waarna bleek dat er wat afval / rommel lag te branden. De brandweer heeft de smeulende resten afgeblust en naar buiten gebracht. Hierna is het portiek geventileerd om vervolgens weer te worden afgedicht waarna politie en brandweer weer retour konden.

Foto’s: Marco van Bemmel

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Zeer grote uitslaande brand verwoest gerefomeerde Bethelkerk Oranjestraat Rotterdam-Overschie (video)

Rotterdam - In de Bethelkerk aan de Oranjestraat in Rotterdam-Overschie is woensdagavond 6 december rond 22.40 uur een...

Man zwaargewond na botsing tegen boom Westdijk Dirksland

Dirksland - Een man is woensdagavond 6 december ernstig gewond geraakt door een éénzijdig ongeval op de Westdijk...

Kinderfietsje naast sloot aangetroffen Couwenhoekseweg Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Dinsdagavond 5 december hebben hulpdiensten een zoekactie georganiseerd, nadat een kinderfietsje werd aangetroffen...

Politie verricht urenlang onderzoek tijdens reconstructie dodelijk ongeluk Maasboulevard Rotterdam

Rotterdam - Zondagochtend 3 december heeft de Politie een reconstructie-onderzoek uitgevoerd op de Maasboulevard. Hiervoor was de weg...