Enorme rekening na forse verontreiniging Zadkinerade Capelle a/d IJssel

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel Dinsdagmiddag werd op de Zadkinerade een grote hoeveelheid verf op straat achtergelaten, nadat iemand dit kennelijk had laten vallen. Omdat veel auto’s ook door de verf heen reden, raakte het wegdek ter plaatse fors verontreinigd.

Handhaving kreeg meerdere meldingen en trof de verontreiniging ter plaatse aan. De veroorzaker was nergens meer te bekennen heeft zich later ook niet gemeld. De handhavers namen vervolgens maatregelen en schakelden een milieucalamiteitenbedrijf in. De hele straat en een met verf volgelopen rioolkolk werden gereinigd. Deze maatregelen zijn genomen in het kader van bestuursdwang. Handhavers maken daarmee gebruik van hun bevoegdheid om alle noodzakelijke maatregelen te kunnen nemen op kosten van de overtreder.

- Advertisement -

Handhaving verrichtte ondertussen een buurtonderzoek en onder andere daaruit kwamen meerdere getuigen naar voren. Een getuige had zelfs foto’s gemaakt van het moment dat de overtreding plaatsvond. Daarmee konden de handhavers de overtreder achterhalen. Alle gemaakte kosten wordenin dit geval dan ook in het kader van bestuursdwang ten laste gelegd van de overtreder. Die kosten zullen vermoedelijk hoog oplopen gelet op het schoonmaakmaterieel dat ter plaatse moest worden ingezet. Los hiervan wordt overwogen om tevens proces-verbaal op te maken.

Een ter plaatse geparkeerde auto zat eveneens onder de verf. Ook dat zal op de overtreder worden verhaald.

Foto’s : HV Capelle

l1wFEAZ3 9OYOaIT+ GQuI+dbS 7jQysOWo

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Auto raakte te water na inschattingsfout Hatostraat Rotterdam

Rotterdam - Zaterdagavond 9 december rond 21.45 uur is een automobilist met zijn auto op de Hatostraat het...

Extinction Rebellion blokkeert meerdere wegen in de Europoort

Eind van de ochtend, om 11:30 uur, is Extinction Rebellion gestart met het blokkeren van de Moezelweg in...

Man overleden in politiecel, Rijksrecherche doet onderzoek Rotterdam

Rotterdam - Een 60-jarige man uit Rotterdam is op 7 december na een verblijf in een politiecel in...

Zeer grote uitslaande brand verwoest gerefomeerde Bethelkerk Oranjestraat Rotterdam-Overschie (video)

Rotterdam - In de Bethelkerk aan de Oranjestraat in Rotterdam-Overschie is woensdagavond 6 december rond 22.40 uur een...