Weduwe (69) thuis beroofd, politie pakt drie laffe dieven Oppenheimstraat Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Als twee vrouwen zaterdag voor de tweede keer op één dag een 69-jarige weduwe in haar huis op de Oppenheimstraat willen bestelen, komt hun overmoed hen duur te staan. De politie die bij de vrouw thuis is voor het opnemen van aangifte rekent de vrouwen en een mannelijke handlanger in.

De 69-jarige vrouw haalde zaterdagmiddag haar boodschapjes in haar woonwijk Schiebroek. Ze kletste wat met de lokale winkeliers over haar overleden man en hoezeer ze hem mist en loopt dan weer richting huis op de Oppenheimstraat. Ter hoogte van de tramhalte op het Kastanjeplein zag zij een aantal mensen bij de tramhalte staan. Een vrouw liep op haar af en begon tegen haar te praten. De vrouw vroeg aan haar hoe het met haar man was. Zij vertelde haar dat zij haar man kende van zijn vroegere winkel. Ook vertelde zij dat zij een bakkerij ging beginnen op de Peppelweg en vroeg of de vrouw het goed vond als zij een maaltijd bij haar kwam langsbrengen. Omdat de oudere vrouw dacht dat de jongedame haar man goed kende, heeft zij ingestemd.

- Advertisement -

Op de stoep
Ongeveer een uurtje later, rond vier uur ’s middags belde de vrouw aan bij de 69-jarige weduwe. Zij was samen met nog een vrouw. De vrouw vertelde dat zij haar zus had meegenomen, die zij onderweg was tegengekomen. De vrouwen hadden eten bij zich. De oudere dame liet de vrouwen binnen en is met hen in de keuken gaan zitten. Daar hebben zij ruim een uur koffie gedronken, gekletst en gegeten.

Trouwringen
Nadat de vrouwen weg waren, zag de oudere dame dat de trouwringen van haarzelf en haar overleden man waren weggenomen uit haar woonkamer. Ze is naar haar slaapkamer gegaan en zag dat alle kastjes en laden openstonden en dat er overal was gekeken tot in de linnenkast toe. Alle sieraden waren weggenomen en ook was er geld gestolen. De vrouwe belde direct de politie.

Overmoed
Agenten zijn naar de woning van de vrouw gegaan waar zij in haar eigen omgeving haar aangifte kon doen. Maar de brutale dieven hadden blijkbaar nog niet genoeg. Want terwijl de agenten bij mevrouw thuis zaten, belde er een vrouw namens de bank. Zij hoorden hoe een vrouw aan de andere kant van de lijn de vrouw een kluis mochten aanbieden namens de bank. Zij hoorden hoe de vrouw doorvroeg of mevrouw wel veel contant in huis bewaarde en waar ze dat dan zou doen. De vrouw zei dat zij iemand hadden rondlopen in de wijk die meteen langs kon komen om te kijken waar de kluis gemaakt moest worden. Gesteund door de politie sprak de oudere vrouw dit af. De agenten stelden zich verdekt op in de woning en wachten de komst af.

In de boeien
Even later belde een man aan. Eenmaal in de woning sloeg één van de agenten de man in de boeien. De andere agent snelde naar buiten waar hij twee dames aanhield. Dames die de oudere vrouw herkende van het bezoek ’s middags.
De verdachten zijn een 42-jarige man uit Enschede, twee vrouwen uit Capelle aan den IJssel van 39 en 52 jaar.

Bron : Politie.nl

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Explosie en inbraak bij carwash Oost-Sidelinge Rotterdam-Overschie

Rotterdam - De brandweer werd afgelopen nacht rond 03.40 uur gealarmeerd voor een mogelijke brand in een carwash...

Woning verwoest door brand Abtsweg Rotterdam

Rotterdam - Een woning aan de Abtsweg in Rotterdam is in de nacht van donderdag op vrijdag grotendeels...

Politie zoekt getuigen van explosie Ameidestraat Rotterdam

Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een explosie aan de Ameidestraat in Rotterdam. Afgelopen...

Man gewond na schietpartij Minosstraat Rotterdam

Rotterdam - Een man is zaterdagmiddag gewond geraakt aan zijn been bij een schietpartij aan de Minosstraat in...