woensdag, oktober 20, 2021
17.4 C
Rotterdam
woensdag 20 oktober 2021

Mannen aangehouden als verdachte voor woningoverval Spijkenisse en schietpartij Stieltjesstraat Rotterdam

Spijkenisse / Rotterdam – In augustus en september 2015 vonden er aan de Schopvoorde en Zeisvoorde in Spijkenisse en aan het Stieltjesplein in Rotterdam schietincidenten plaats. Uitgebreid onderzoek leidde naar drie verdachten. Zij zitten vast en worden ervan verdacht in verschillende samenstellingen betrokken te zijn geweest bij deze schietincidenten.

Stieltjesplein Rotterdam
Woensdag 19 augustus wilden twee mannen op het Stieltjesplein een 21-jarige jongen beroven van zijn scooter. Toen de jongen de hulp inriep van cafébezoekers zijn de mannen gevlucht. Tijdens hun vlucht heeft één van de mannen geschoten op zijn achtervolgers. Niemand raakte gewond.
Op maandag 11 januari jl. is een 20-jarige man uit Rotterdam aangehouden in de Justitiële Jeugdinrichting van Breda als verdachte in deze zaak. Onderzocht wordt zijn rol en betrokkenheid bij de schietincidenten aan de Zeisvoorde en Schopvoorde in Spijkenisse. Tevens is op 6 januari een 28-jarige man uit Spijkenisse als verdachte verhoord voor zijn betrokkenheid in de zaak Stieltjesplein. De man zat al vast voor een ander delict in de Penitentiaire Inrichting in Grave.

Schopvoorde en Zeisvoorde Spijkenisse
Vrijdag 14 augustus is een 67-jarige vrouw in haar woning aan de Schopvoorde in Spijkenisse overvallen. Toen de gealarmeerde buurman een kijkje kwam nemen, werd er op hem geschoten. Vrijdag 4 september zag een buurtbewoner op de Zeisvoorde in Spijkenisse dat twee mannen een scooter zonder kentekenplaatje wegzetten. De man vertrouwde de boel niet en liep naar buiten om het kenteken op te schrijven van de auto waarmee verdachten wilden wegrijden. De bestuurder van de auto stapte uit en loste direct een schot in de richting van de man. In beiden zaken raakte gelukkig niemand gewond.

Op donderdag 14 januari 2016 is een 20-jarige man uit Spijkenisse als verdachte gehoord voor deze schietincidenten. Onderzocht wordt bovendien zijn rol en betrokkenheid in de zaak Stieltjesplein en twee woninginbraken in Spijkenisse. De man zat al vast voor een ander delict in de Penitentiaire Inrichting in Middelburg.

In de media en opsporingsprogramma’s Bureau Rijnmond en Opsporing Verzocht is uitgebreid aandacht aan deze misdrijven besteed. De uitzendingen leverden informatie op die bij hebben gedragen aan deze doorbraak.

Related Articles

Getuigen gezocht van gewelddadige straatroof op 76-jarige dame in Rotterdam

0
Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof, waarbij een 76-jarige...

Politie schiet verdachte van steekpartij neer, krantenbezorger gewond Kerketuinenweg Den Haag

0
Den Haag - De politie heeft woensdagochtend op de Kerketuinenweg een 24-jarige verdachte neergeschoten. De...

Zeer grote brand verwoest bedrijfsverzamelgebouw Scheijdelveweg Zuidland (video)

0
Zuidland - Een grote brand heeft afgelopen nacht voor veel schade gezorgd in een bedrijfsverzamelgebouw...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Ernstig ongeval tussen vrachtwagen en tankwagen

Ernstig ongeval tussen vrachtwagen en tankwagen [...]

Inleveractie levert 442 wapens op in Rotterdam

Inleveractie levert 442 wapens op in Rotterdam [...]

Bewoners van duizend Rotterdamse straten vergroenen omgeving

Bewoners van duizend Rotterdamse straten vergroenen omgeving [...]

Kolenoverslag in Rotterdamse haven fors toegenomen

Kolenoverslag in Rotterdamse haven fors toegenomen [...]

Steeds meer leegte in de Tweebosbuurt

Steeds meer leegte in de Tweebosbuurt [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,064VolgersVolg