dinsdag, mei 11, 2021
11.7 C
Rotterdam
dinsdag 11 mei 2021

Mannen aangehouden als verdachte voor woningoverval Spijkenisse en schietpartij Stieltjesstraat Rotterdam

Spijkenisse / Rotterdam – In augustus en september 2015 vonden er aan de Schopvoorde en Zeisvoorde in Spijkenisse en aan het Stieltjesplein in Rotterdam schietincidenten plaats. Uitgebreid onderzoek leidde naar drie verdachten. Zij zitten vast en worden ervan verdacht in verschillende samenstellingen betrokken te zijn geweest bij deze schietincidenten.

Stieltjesplein Rotterdam
Woensdag 19 augustus wilden twee mannen op het Stieltjesplein een 21-jarige jongen beroven van zijn scooter. Toen de jongen de hulp inriep van cafébezoekers zijn de mannen gevlucht. Tijdens hun vlucht heeft één van de mannen geschoten op zijn achtervolgers. Niemand raakte gewond.
Op maandag 11 januari jl. is een 20-jarige man uit Rotterdam aangehouden in de Justitiële Jeugdinrichting van Breda als verdachte in deze zaak. Onderzocht wordt zijn rol en betrokkenheid bij de schietincidenten aan de Zeisvoorde en Schopvoorde in Spijkenisse. Tevens is op 6 januari een 28-jarige man uit Spijkenisse als verdachte verhoord voor zijn betrokkenheid in de zaak Stieltjesplein. De man zat al vast voor een ander delict in de Penitentiaire Inrichting in Grave.

Schopvoorde en Zeisvoorde Spijkenisse
Vrijdag 14 augustus is een 67-jarige vrouw in haar woning aan de Schopvoorde in Spijkenisse overvallen. Toen de gealarmeerde buurman een kijkje kwam nemen, werd er op hem geschoten. Vrijdag 4 september zag een buurtbewoner op de Zeisvoorde in Spijkenisse dat twee mannen een scooter zonder kentekenplaatje wegzetten. De man vertrouwde de boel niet en liep naar buiten om het kenteken op te schrijven van de auto waarmee verdachten wilden wegrijden. De bestuurder van de auto stapte uit en loste direct een schot in de richting van de man. In beiden zaken raakte gelukkig niemand gewond.

Op donderdag 14 januari 2016 is een 20-jarige man uit Spijkenisse als verdachte gehoord voor deze schietincidenten. Onderzocht wordt bovendien zijn rol en betrokkenheid in de zaak Stieltjesplein en twee woninginbraken in Spijkenisse. De man zat al vast voor een ander delict in de Penitentiaire Inrichting in Middelburg.

In de media en opsporingsprogramma’s Bureau Rijnmond en Opsporing Verzocht is uitgebreid aandacht aan deze misdrijven besteed. De uitzendingen leverden informatie op die bij hebben gedragen aan deze doorbraak.

Related Articles

Brandweer schiet vastgereden ambulance te hulp in Schollebos

0
Capelle a/d IJssel - In het Capelse Schollebos reed een ambulance zich vast in het...

Grote brand in bedrijfspand Raasheerenhoek Zuidland

0
Zuidland - In een bedrijfspand aan de Raadsheerenhoek in Zuidland is maandagmiddag brand uitgebroken. Uit...

Explosie verwoest woningen Westerstraat Sassenheim

0
Sassenheim - Bij een zware explosie in een portiekwoning in  de Westerstraat in Sassenheim is...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Toestroom coronapatiënten leidt tot opnamestop in Rotterdam

Toestroom coronapatiënten leidt tot opnamestop in Rotterdam [...]

Familiehuis Daniel den Hoed aan Groene Hilledijk ontruimd

Familiehuis Daniel den Hoed aan Groene Hilledijk ontruimd [...]

Van Brienenoordbrug maandagavond dicht vanwege inspectie

Van Brienenoordbrug maandagavond dicht vanwege inspectie [...]

Laatste kaarten songfestival dinsdag in de verkoop

Laatste kaarten songfestival dinsdag in de verkoop [...]

'Subsidie voor CO2-opslag in haven is belonen van vervuiler'

'Subsidie voor CO2-opslag in haven is belonen van vervuiler' [...]

Stay Connected

9,389FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg