Doorbraak in onderzoek naar serie overvallen Dordrecht

Date:

Deel bericht:

Dordrecht – Inwoners en ondernemers in Dordrecht werden de laatste anderhalve maand opgeschrikt door een serie overvallen. Met de aanhouding van een 42-jarige man dinsdagochtend is een doorbraak bereikt in het onderzoek van de politie en het Openbaar Ministerie.

De frequentie van de overvallen was hoog en de werkwijze en het signalement van de verdachte kwam keer op keer overeen. Rechercheurs van het district Zuid-Holland-Zuid en het overvallenteam openden de jacht op de overvaller(s). Sporen werden onderzocht en tips werden uitgelopen. Ook werd er in en om winkels onopvallend gepost. Wijkteammedewerkers surveilleren op hun beurt in de donkere dagen van het jaar al extra rondom opening- en sluitingstijden van winkels. Dat werd door de overvallenpiek nog eens extra opgevoerd.

- Advertisement -

Het vastbijten had resultaat. Met de aanhouding van een 42-jarige Dordtenaar dinsdagochtend denken ze hem een groot aantal overvallen in de reeks aan te kunnen rekenen. Dit ongetwijfeld tot opluchting van Dordtse ondernemers.

Brouwersdijk
Op 5 december van het vorig jaar overviel een man een drogisterij aan de Brouwersdijk. De overvaller kwam die ochtend de drogisterij binnen lopen en bedreigde een medewerker met een steekwapen. Hij eiste de inhoud van de kassalade en verdween vervolgens snel weer de winkel uit.

Eemsteynplein
Woensdagochtend 9 december 2015 even na 8.00 uur liep een gewapende man een supermarkt aan het Eemsteynplein in Dordrecht in. Hij bedreigde de caissière, deed een greep in de kassa en rende er met een onbekend geldbedrag vandoor in de richting van het Leerpark.

Van Oldebarneveltplein
Op 30 december van het vorig jaar moest personeel van een speelgoedwinkel aan het Van Oldebarneveltplein geld afstaan aan een overvaller.

Cornelis de Wittstraat
Op 9 januari kwam rond 08.00 uur een overvaller een supermarkt aan de Cornelis de Wittstraat binnen en sprong over de balie. Hij sloeg dreigende taal uit en sommeerde de medewerkster achter de balie op afstand te blijven. Daar wist hij de kassalade met geweld open te krijgen en ging hij er met een geldbedrag vandoor.

Admiraalsplein
Op 14 januari werd een drogisterij aan het Admiraalsplein overvallen, wederom door een man. Vlak na opening van de winkel liep de overvaller de winkel binnen met een mes in zijn hand. Hij opende kassalades en nam geld weg. Ook pakte hij sigaretten mee. Vervolgens rende hij de drogist uit. Een medewerker van een nabij gelegen supermarkt zette de achtervolging in, maar kon de dader helaas niet meer te pakken krijgen.

Pearl Buck-erf
Maandagavond 18 januari overviel een man een drogisterij aan het Pearl Buck-Erf even voor 18.00 uur. Hij bedreigde het aanwezige personeel met een scherp voorwerp, deed een greep uit de kassalade en vertrok op een fiets.

Tips
De aanhouding van de verdachte is een grote stap, maar het onderzoek is daarmee zeker niet klaar. Tips blijven welkom. Heeft u informatie? Bel 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Brandweer rukt uit voor brand in crematorium Essenhof Dordrecht

Dordrecht - De brandweer is vrijdagavond uitgerukt voor een brand op het dak van een crematorium op de...

Politie lost waarschuwingsschot bij aanhoudingen verdachten drugs- en vuurwapenhandel in Dordrecht

Dordrecht - Dinsdagmiddag zijn op de Abraham Kuyperweg in Dordrecht twee jongens aangehouden op verdenking van vuurwapenhandel. Het...

Politie houdt man (30) aan voor schietpartij met gewonde Breitnerstraat Dordrecht

Dordrecht - Een 19-jarige man werd op vrijdag 2 februari om 16.30 uur beschoten op de Breitnerstraat in...

Explosie doet ramen sneuvelen bij bedrijfspand Vierlinghstraat Dordrecht

Dordrecht - Bij een bedrijfspand aan de Vierlinghstraat in Dordrecht is afgelopen nacht rond 04.30 uur een explosief...