Twee mannen aangehouden voor fors verzet, bedreiging en belediging handhavers Capelle aan den IJssel

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel – Handhavers van de gemeente Capelle a/d IJssel hebben gisterenmiddag twee aanhoudingen verricht. Bij controle op een overlastlocatie in de parkeergarage onder winkelcentrum ‘De Terp’, troffen zij een groepje jongeren die zich daar hinderlijk ophielden. Een van de jongeren bleek bovendien alcohol te nuttigen, wat daar niet is toegestaan omdat daar een alcoholverbod van kracht is.

- Advertisement -

De jongen die alcohol nuttigde weigerde bij zijn staandehouding zijn identiteitsgegevens kenbaar te maken. Ook bleef hij alle medewerking weigeren waarop de handhavers aangaven voornemens te zijn de jongen aan te houden. De jongeman gaf na waarschuwen en meermaals vorderen uiteindelijk toch maar zijn gegevens op. Hij gaf daarbij aan geen identiteitsbewijs bij zich te hebben. Omdat de handhavers twijfelden of de opgegeven gegevens juist waren, besloten de handhavers hem het voordeel van de twijfel te geven en even met hem mee te gaan naar huis om daar zijn gegevens te controleren aan de hand van zijn identiteitsbewijs.

Eenmaal lopend naar het opgegeven woonadres, besloot de jongen plots op zijn fiets te springen en er hard vandoor te gaan. De handhavers zetten de achtervolging in, waarna de jongen op het Atolpad in de buurt van de Floridaweg in zijn kraag kon worden gevat. De jongen liet zich echter niet zomaar pakken en pleegde bij zijn aanhouding fors verzet. Daarbij werden de handhavers door hem ook ernstig en herhaaldelijk beledigd en bedreigd. Omstanders bemoeiden zich vervolgens hinderlijk met de aanhouding en werden door agenten en handhavers op afstand gehouden. Toch vond één omstander het nodig om eveneens de handhavers ernstig te beledigen en te belemmeren. Ook hij werd aangehouden.

 
Op het politiebureau bleek dat de eerste aangehouden jongen valselijk identiteitsgegevens opgegeven had. Bovendien bleek hij zijn identiteitsbewijs al die tijd al bij zich te hebben. Hem wordt een aantal strafbare feiten ten laste gelegd, waaronder ernstige belediging, het plegen van fors verzet bij zijn aanhouding en het valselijk opgeven van zijn identiteitsgegevens. Hij is na verhoor heengezonden met een dagvaarding en moet zich binnenkort verantwoorden voor de rechter. De aangehouden omstander wordt belediging van ambtenaren in functie ten last gelegd. Hij bleek zich daarnaast ook te moeten houden aan eerder door een rechter opgelegde voorwaarden, waaraan hij zich nu niet gehouden heeft. Ook hij zal zich daarom binnenkort moeten verantwoorden voor de rechter die zich zal buigen over de juiste strafmaat.

image

image

image

image

 
Geweld tegen handhavers in het publieke domein wordt zwaar aangerekend. Er wordt hard tegen opgetreden, geweld tegen hen wordt niet geaccepteerd.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Twee personen op de vlucht nadat auto op zijn kop in sloot belandt Burgemeester van Reenensingel Gouda

Gouda - De hulpdiensten zijn begin van de middag groots uitgerukt voor een voertuig te water aan de...

Auto raakte te water na inschattingsfout Hatostraat Rotterdam

Rotterdam - Zaterdagavond 9 december rond 21.45 uur is een automobilist met zijn auto op de Hatostraat het...

Extinction Rebellion blokkeert meerdere wegen in de Europoort

Eind van de ochtend, om 11:30 uur, is Extinction Rebellion gestart met het blokkeren van de Moezelweg in...

Man overleden in politiecel, Rijksrecherche doet onderzoek Rotterdam

Rotterdam - Een 60-jarige man uit Rotterdam is op 7 december na een verblijf in een politiecel in...