Vrachtwagen met beton kantelt van dijk Opperduit Lekkerkerk

Date:

Deel bericht:

Lekkerkerk – Op woensdagochtend is een vrachtwagen, geladen met ong. vijf ton beton, gekanteld op de Opperduit tussen Bergambacht en Lekkerkerk. De betonmixer kwam naast een oprit van de woning waar hij moest wezen terecht.

De vrachtwagen wilde vanaf de dijk achteruit een oprit oprijden om bij een woning in aanbouw zijn beton te storten. Hierbij kwam hij in de berm terecht waarna het gevaarte kantelde. Mogelijk kwam dit door gladheid. De chauffeur kon zelf uit zijn cabine komen en raakte niet gewond. Om deze reden werden ook geen hulpdiensten gealarmeerd.

- Advertisement -

Rond 12:00 begon de berging. Daarvoor werd de Opperduit afgesloten tussen Bergambacht en Lekkerkerk. Bewoners van de dijk mochten wel door. Hiervoor werden verkeersregelaars ingezet. Een kraan van 200 ton kwam hiervoor ter plaatse. Van tevoren werd eerst de dieseltank van de vrachtwagen leeggezogen en ook werden er andere voorzorgsmaatregelen getroffen.

Rond half drie stond de vrachtwagen weer op zijn wielen en werd de betonwagen door een berger weggesleept. Een klein uurtje later werd de dijk weer vrijgegeven voor het verkeer. Hierna begon een milieubedrijf, onder leiding van een bodemdeskundige, met een spoedsanering om de vervuilde grond af te voeren. Dit was rond 18:00 klaar waarna ook deze wagens konden inpakken en de rust op de Opperduit wederkeerde.

Foto’s: Marco van Bemmel

image

image

image

image

image

image

image

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Politie sluit kruising bij Maasboulevard met Boerengatbrug in Rotterdam af voor reconstructie dodelijk ongeval

Rotterdam - De politie sluit zondag 3 december de Maasboulevard in Rotterdam tussen 07.00 en 12.00 uur af...

Waarschuwingsschot gelost tijdens demonstratie tegen wapenbeurs NEDS 2023 Rotterdam Ahoy

Rotterdam - De politie heeft tijdens een demonstratie tegen de wapenbeurs NEDS 2023 in Rotterdam Ahoy een waarschuwingsschot...

Grote uitslaande brand verwoest bovenverdieping van woonhuis Salamanderveen Spijkenisse

Spijkenisse - Woensdagavond 29 November is er een grote brand uitgebroken in een rijtjeswoning aan de Salamanderveen in...

Overval op kledingwinkel Ogér Kruiskade Rotterdam

Rotterdam - Woensdagmiddag 29 November omstreeks 15:03 uur heeft er een overval plaatsgevonden op een winkel aan de...