Vrachtwagen met beton kantelt van dijk Opperduit Lekkerkerk

Date:

Deel bericht:

Lekkerkerk – Op woensdagochtend is een vrachtwagen, geladen met ong. vijf ton beton, gekanteld op de Opperduit tussen Bergambacht en Lekkerkerk. De betonmixer kwam naast een oprit van de woning waar hij moest wezen terecht.

De vrachtwagen wilde vanaf de dijk achteruit een oprit oprijden om bij een woning in aanbouw zijn beton te storten. Hierbij kwam hij in de berm terecht waarna het gevaarte kantelde. Mogelijk kwam dit door gladheid. De chauffeur kon zelf uit zijn cabine komen en raakte niet gewond. Om deze reden werden ook geen hulpdiensten gealarmeerd.

- Advertisement -

Rond 12:00 begon de berging. Daarvoor werd de Opperduit afgesloten tussen Bergambacht en Lekkerkerk. Bewoners van de dijk mochten wel door. Hiervoor werden verkeersregelaars ingezet. Een kraan van 200 ton kwam hiervoor ter plaatse. Van tevoren werd eerst de dieseltank van de vrachtwagen leeggezogen en ook werden er andere voorzorgsmaatregelen getroffen.

Rond half drie stond de vrachtwagen weer op zijn wielen en werd de betonwagen door een berger weggesleept. Een klein uurtje later werd de dijk weer vrijgegeven voor het verkeer. Hierna begon een milieubedrijf, onder leiding van een bodemdeskundige, met een spoedsanering om de vervuilde grond af te voeren. Dit was rond 18:00 klaar waarna ook deze wagens konden inpakken en de rust op de Opperduit wederkeerde.

Foto’s: Marco van Bemmel

image

image

image

image

image

image

image

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Wandelaar valt in sloot in Ridderkerk

Ridderkerk - Woensdagochtend 27 maart rond 12.00 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden waar een wandelaar op een...

Bestuurder van bestelbus schept fietster bij uitrijden parkeervak, vrouw gewond Grote Visserijstraat Rotterdam

Rotterdam - Dinsdagmiddag 26 maart rond 17.00 uur heeft er op de Grote Visserijstraat in Rotterdam een ongeval...

Gewonde na uitslaande brand Beverstraat Rotterdam

Rotterdam - Bij een felle brand aan de Beverstraat in Rotterdam-Feijenoord zijn afgelopen nacht een aantal mensen gewond...