Politiebond eist opschorting van mobiele flitscontroles vanwege fouten in apparatuur

maandag 25 januari 2016 08:46

Den Haag – De Politievakbond ACP twijfelt aan de betrouwbaarheid van de nieuwe mobiele flitsapparatuur. Volgens Voorzitter Gerrit van de Kamp is er sprake van meerdere foutmetingen. Lijnbussen worden soms met snelheden van wel 185 kilometer per uur gemeten, waar vrachtwagens tot wel 240 kilometer per uur geflitst. Het is dan aan de agent om de foute metingen ertussenuit te halen.

Echter zeggen de agenten op hun beurt niet te kunnen garanderen dat er soms niet een aantal overtredingen doorheen zijn geglipt. Dit houdt bijvoorbeeld in dat een automobilist een peperdure boete op de mat heeft gekregen terwijl hij mogelijk veel minder of niet te hard heeft gereden. Het grootste probleem blijkt zich echter voor te doen bij grote voertuigen waaronder dus bussen en vrachtwagens. Agenten geven diverse signalen af aan hun korpsleiding maar deze worden onvoldoende opgepakt.

Bovenstaande is dus de reden voor de Politievakbond om de controles op te schorten tot er degelijke apparatuur is. De Tweede Kamerfracties van VVD en SP hebben minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) om opheldering gevraagd. Overigens is er met de meetapparatuur in de videowagens geen problemen waargenomen.

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Politiebond eist opschorting van mobiele flitscontroles vanwege fouten in apparatuur
Schrijver:

 

 

Den Haag – De Politievakbond ACP twijfelt aan de betrouwbaarheid van de nieuwe mobiele flitsapparatuur. Volgens Voorzitter Gerrit van de Kamp is er sprake van meerdere foutmetingen. Lijnbussen worden soms met snelheden van wel 185 kilometer per uur gemeten, waar vrachtwagens tot wel 240 kilometer per uur geflitst. Het is dan aan de agent om de foute metingen ertussenuit te halen.

Echter zeggen de agenten op hun beurt niet te kunnen garanderen dat er soms niet een aantal overtredingen doorheen zijn geglipt. Dit houdt bijvoorbeeld in dat een automobilist een peperdure boete op de mat heeft gekregen terwijl hij mogelijk veel minder of niet te hard heeft gereden. Het grootste probleem blijkt zich echter voor te doen bij grote voertuigen waaronder dus bussen en vrachtwagens. Agenten geven diverse signalen af aan hun korpsleiding maar deze worden onvoldoende opgepakt.

Bovenstaande is dus de reden voor de Politievakbond om de controles op te schorten tot er degelijke apparatuur is. De Tweede Kamerfracties van VVD en SP hebben minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) om opheldering gevraagd. Overigens is er met de meetapparatuur in de videowagens geen problemen waargenomen.

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!