Politiebond eist opschorting van mobiele flitscontroles vanwege fouten in apparatuur

Date:

Deel bericht:

Den Haag – De Politievakbond ACP twijfelt aan de betrouwbaarheid van de nieuwe mobiele flitsapparatuur. Volgens Voorzitter Gerrit van de Kamp is er sprake van meerdere foutmetingen. Lijnbussen worden soms met snelheden van wel 185 kilometer per uur gemeten, waar vrachtwagens tot wel 240 kilometer per uur geflitst. Het is dan aan de agent om de foute metingen ertussenuit te halen.

Echter zeggen de agenten op hun beurt niet te kunnen garanderen dat er soms niet een aantal overtredingen doorheen zijn geglipt. Dit houdt bijvoorbeeld in dat een automobilist een peperdure boete op de mat heeft gekregen terwijl hij mogelijk veel minder of niet te hard heeft gereden. Het grootste probleem blijkt zich echter voor te doen bij grote voertuigen waaronder dus bussen en vrachtwagens. Agenten geven diverse signalen af aan hun korpsleiding maar deze worden onvoldoende opgepakt.

- Advertisement -

Bovenstaande is dus de reden voor de Politievakbond om de controles op te schorten tot er degelijke apparatuur is. De Tweede Kamerfracties van VVD en SP hebben minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) om opheldering gevraagd. Overigens is er met de meetapparatuur in de videowagens geen problemen waargenomen.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Automobilist onder invloed rijdt ruim 200 km/u over snelweg

Regio - Op de snelweg A16 heeft de politie het rijbewijs van een Franse bestuurder ingenomen. Hij reed...

Creatieve Rotterdammer bezorgt automobilist uit Gelderland rits bekeuringen

Rotterdam - Een rolletje tape kwam een man uit Gelderland bijna duur te staan. In korte tijd ontving...

Twee doden in Drentse Weiteveen bij ‘geweldsincident’, verdachte (50) aangehouden

Landelijk - In het dorp Weiteveen (gemeente Emmen) zijn twee personen overleden bij een 'geweldsincident', zo laat de...

Persoon overleden na ongeluk met vuurwerk in Neeritter

In Limburg is zaterdagavond een persoon om het leven gekomen door een ongeluk met vuurwerk. De politie meldt...