Speciaal opgeleide agenten gaan met machinegeweer surveilleren op straat
via

 

 

Dak van woning losgewaaid Emmastraat Eijsden

Dak van woning losgewaaid Emmastraat Eijsden

Eijsden - Zondagmiddag 16 februari rond 13.15 uur aan de Emmastraat in Eijsden is er een stuk van een dak los gekomen. Het dak is in renovatie en de tijdelijke afdekking heeft het door de harde wind gedeeltelijk begeven. De brandweer is ter plaatse en zal het gat gaan...

Landelijk – De politie gaat voortaan bij bijzondere gelegenheden met zwaar geschut de straat op. Voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis gaan agenten met zware vuurwapens zoals een mitrailleur patrouilleren in winkelcentrum, stations en andere openbare plekken. Dit gebeurd na aanleiding van de aanslagen in Frankrijk.  Vandaag bewaken agenten het scheepvaartmuseum in Amsterdam waar tientallen minisiters van Justitie en Binnenlandse Zaken uit Europa bij elkaar komen.

De agenten krijgen naast hun gewonde dienstwapen (revolver) een automatisch wapen mee. Het wapen is een MP5-machinepistool. Met dit wapen kunnen zij verder schieten en er zitten meer patronen in de houder. De inmiddels 300 speciaal opgeleide agenten die nu in het bezit van zon wapen mogen op straat surveilleren. Zij zitten ook in speciale Rapid Response Teams die in actie kunnen komen bij een aanslag of andere bijzonder inzet. Om dit team te ondersteunen worden er dit jaar nog 150 extra agenten opgeleid voor het dragen van een machinegeweer.

De politie denkt dat burgers kunnen schrikken van de wapens. Het is in Nederland niet gebruikelijk dat je een zwaarbewapende agent zo op straat tegenkomt. De agenten hebben overigens een nieuw aangepast uniform. Ze hebben helmen en extra zware kogelwerende vesten. Daarnaast hebben zij op het wapen speciale richtaccessoires en lampen gekregen.

De politie denkt dat de inzet van deze agenten een defensieve werking heeft. Zo kunnen zij een defensieve rol aan nemen als er gevaar dreigt. De inzet die dan daadwerkelijk moet plaatsvinden zal dan gebeuren door de Dienst Speciale Interventies. Zij zullen uiteindelijk in geval van nood echt hard gaan optreden. Dit team is speciaal getraind om terroristen of andere zware criminelen aan te houden.

 

Speciaal opgeleide agenten gaan met machinegeweer surveilleren op straat
via

 

 

Landelijk – De politie gaat voortaan bij bijzondere gelegenheden met zwaar geschut de straat op. Voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis gaan agenten met zware vuurwapens zoals een mitrailleur patrouilleren in winkelcentrum, stations en andere openbare plekken. Dit gebeurd na aanleiding van de aanslagen in Frankrijk.  Vandaag bewaken agenten het scheepvaartmuseum in Amsterdam waar tientallen minisiters van Justitie en Binnenlandse Zaken uit Europa bij elkaar komen.

De agenten krijgen naast hun gewonde dienstwapen (revolver) een automatisch wapen mee. Het wapen is een MP5-machinepistool. Met dit wapen kunnen zij verder schieten en er zitten meer patronen in de houder. De inmiddels 300 speciaal opgeleide agenten die nu in het bezit van zon wapen mogen op straat surveilleren. Zij zitten ook in speciale Rapid Response Teams die in actie kunnen komen bij een aanslag of andere bijzonder inzet. Om dit team te ondersteunen worden er dit jaar nog 150 extra agenten opgeleid voor het dragen van een machinegeweer.

De politie denkt dat burgers kunnen schrikken van de wapens. Het is in Nederland niet gebruikelijk dat je een zwaarbewapende agent zo op straat tegenkomt. De agenten hebben overigens een nieuw aangepast uniform. Ze hebben helmen en extra zware kogelwerende vesten. Daarnaast hebben zij op het wapen speciale richtaccessoires en lampen gekregen.

De politie denkt dat de inzet van deze agenten een defensieve werking heeft. Zo kunnen zij een defensieve rol aan nemen als er gevaar dreigt. De inzet die dan daadwerkelijk moet plaatsvinden zal dan gebeuren door de Dienst Speciale Interventies. Zij zullen uiteindelijk in geval van nood echt hard gaan optreden. Dit team is speciaal getraind om terroristen of andere zware criminelen aan te houden.

 

Dak van woning losgewaaid Emmastraat Eijsden

Dak van woning losgewaaid Emmastraat Eijsden

Eijsden - Zondagmiddag 16 februari rond 13.15 uur aan de Emmastraat in Eijsden is er een stuk van een dak los gekomen. Het dak is in renovatie en de tijdelijke afdekking heeft het door de harde wind gedeeltelijk begeven. De brandweer is ter plaatse en zal het gat gaan...

Aangebrand pannetje in woning Ronsseweg Gouda

Aangebrand pannetje in woning Ronsseweg Gouda

Gouda - De brandweer is afgelopen nacht uitgerukt voor een woningbrand in een appartement van een complex aan de Ronsseweg in Gouda. Op het vuur bleek nog een pannetje te staan welke zo heet was geworden dat er een klein brandje ontstond. De brandweer bracht de pan...