Speciaal opgeleide agenten gaan met machinegeweer surveilleren op straat

Date:

Deel bericht:

Landelijk – De politie gaat voortaan bij bijzondere gelegenheden met zwaar geschut de straat op. Voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis gaan agenten met zware vuurwapens zoals een mitrailleur patrouilleren in winkelcentrum, stations en andere openbare plekken. Dit gebeurd na aanleiding van de aanslagen in Frankrijk.  Vandaag bewaken agenten het scheepvaartmuseum in Amsterdam waar tientallen minisiters van Justitie en Binnenlandse Zaken uit Europa bij elkaar komen.

De agenten krijgen naast hun gewonde dienstwapen (revolver) een automatisch wapen mee. Het wapen is een MP5-machinepistool. Met dit wapen kunnen zij verder schieten en er zitten meer patronen in de houder. De inmiddels 300 speciaal opgeleide agenten die nu in het bezit van zon wapen mogen op straat surveilleren. Zij zitten ook in speciale Rapid Response Teams die in actie kunnen komen bij een aanslag of andere bijzonder inzet. Om dit team te ondersteunen worden er dit jaar nog 150 extra agenten opgeleid voor het dragen van een machinegeweer.

- Advertisement -

De politie denkt dat burgers kunnen schrikken van de wapens. Het is in Nederland niet gebruikelijk dat je een zwaarbewapende agent zo op straat tegenkomt. De agenten hebben overigens een nieuw aangepast uniform. Ze hebben helmen en extra zware kogelwerende vesten. Daarnaast hebben zij op het wapen speciale richtaccessoires en lampen gekregen.

De politie denkt dat de inzet van deze agenten een defensieve werking heeft. Zo kunnen zij een defensieve rol aan nemen als er gevaar dreigt. De inzet die dan daadwerkelijk moet plaatsvinden zal dan gebeuren door de Dienst Speciale Interventies. Zij zullen uiteindelijk in geval van nood echt hard gaan optreden. Dit team is speciaal getraind om terroristen of andere zware criminelen aan te houden.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Drugslab 5e Industriestraat in Vlaardingen ontmanteld

Vlaardingen - Een groot drugslab in een bedrijfspand aan de 5e Industriestraat in Vlaardingen is woensdag door een...

Overvallers slaan op de vlucht na mislukte overval Oudendijk Rotterdam

Rotterdam Dinsdag aan het eind van de middag heeft er een overval plaatsgevonden. De overval werd gepleegd door twee...

Acht jaar celstraf voor doodrijden gezin op tweede kerstdag in Rotterdam

De rechtbank heeft acht jaar celstraf opgelegd aan Suraj A. (30) voor het doodrijden van een gezin in...

Automobilist overleden nadat vrachtwagen achterop file botst op A15 bij Gorinchem

Gorinchem - Maandag 15 april is een automobilist om het leven gekomen bij een ongeval op de A15...