zondag, oktober 24, 2021
7 C
Rotterdam
zondag 24 oktober 2021

Speciaal opgeleide agenten gaan met machinegeweer surveilleren op straat

Landelijk – De politie gaat voortaan bij bijzondere gelegenheden met zwaar geschut de straat op. Voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis gaan agenten met zware vuurwapens zoals een mitrailleur patrouilleren in winkelcentrum, stations en andere openbare plekken. Dit gebeurd na aanleiding van de aanslagen in Frankrijk.  Vandaag bewaken agenten het scheepvaartmuseum in Amsterdam waar tientallen minisiters van Justitie en Binnenlandse Zaken uit Europa bij elkaar komen.

De agenten krijgen naast hun gewonde dienstwapen (revolver) een automatisch wapen mee. Het wapen is een MP5-machinepistool. Met dit wapen kunnen zij verder schieten en er zitten meer patronen in de houder. De inmiddels 300 speciaal opgeleide agenten die nu in het bezit van zon wapen mogen op straat surveilleren. Zij zitten ook in speciale Rapid Response Teams die in actie kunnen komen bij een aanslag of andere bijzonder inzet. Om dit team te ondersteunen worden er dit jaar nog 150 extra agenten opgeleid voor het dragen van een machinegeweer.

De politie denkt dat burgers kunnen schrikken van de wapens. Het is in Nederland niet gebruikelijk dat je een zwaarbewapende agent zo op straat tegenkomt. De agenten hebben overigens een nieuw aangepast uniform. Ze hebben helmen en extra zware kogelwerende vesten. Daarnaast hebben zij op het wapen speciale richtaccessoires en lampen gekregen.

De politie denkt dat de inzet van deze agenten een defensieve werking heeft. Zo kunnen zij een defensieve rol aan nemen als er gevaar dreigt. De inzet die dan daadwerkelijk moet plaatsvinden zal dan gebeuren door de Dienst Speciale Interventies. Zij zullen uiteindelijk in geval van nood echt hard gaan optreden. Dit team is speciaal getraind om terroristen of andere zware criminelen aan te houden.

Related Articles

Politie onderzoekt schietpartij Spuikreek Rotterdam

0
Rotterdam - De politie kreeg afgelopen nacht rond 02.00 uur de melding van een mogelijke...

Man in hand gestoken bij steekpartij van Swietenlaan Rotterdam

0
Rotterdam - Een man is in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt na...

Politie lost schoten tijdens achtervolging op hoge snelheid door Woerden

0
Woerden (UT) - In de omgeving van de Molenvlietbaan heeft de politie zaterdagavond 23 oktober...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Spartaan’20 viert een jaartje later het 100-jarig bestaan

Spartaan’20 viert een jaartje later het 100-jarig bestaan [...]

Paal met voorpagina Het Vrije Volk blijft behouden

Paal met voorpagina Het Vrije Volk blijft behouden [...]

Laatste kans op ritten met lijn 11 en lijn 15 door Rotterdam

Laatste kans op ritten met lijn 11 en lijn 15 door Rotterdam [...]

Voorbereiding op 40ste marathon; iedereen kan plasje doen

Voorbereiding op 40ste marathon; iedereen kan plasje doen [...]

Man schiet te hulp bij ongeluk op A16; wordt zelf aangereden

Man schiet te hulp bij ongeluk op A16; wordt zelf aangereden [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,068VolgersVolg