Het is echt waar Koos Muis verlaat de brandweer na 41 jaar (video)

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Wellicht heeft u hem zaterdag gezien, een oude brandweerauto door de straten van Rotterdam. Dit is was een uitje doordat brandmeester Koos Muis de repressieve dienst van de brandweer gaat verlaten. Hij verlaat de kazerne Baan om met pensioen te gaan, na maar liefst 41 dienstjaren zit zijn taak erop. Één van de langstzittende brandweermannen bij het korps Rotterdam en waarschijnlijk zelfs binnen Nederland.

Om dit niet ongemerkt voorbij te laten gaan, rijdt hij met zijn ploeg door de straten van Rotterdam. Dit met een brandweerauto uit 1952! Achterin de auto nam Koos Muis met zijn ploeg plaats in een oud brandweerpak met witte helm. Vervolgens werd er met gillende sirene en blauwe pit door de straten van Rotterdam gereden. Met name over de Coolsingel, de Witte de Withstraat en de Erasmusbrug De vele regen mocht de pret overigens niet drukken.

- Advertisement -

Koos moet de brandweer verlaten omdat hij de leeftijd voor FLO heeft bereikt. Na 4 jaar bijgetekend te hebben is het dan ook over en gaat hij genieten van zijn vrije tijd.

Koos Muis begon in 1975 als vrijwilliger, al snel werd hij een beroepsbrandweerman. In die jaren heeft hij bij de gezamenlijke brandweer (havengebied), kazernes op Rotterdam Zuid en op Rotterdam Noord gezeten. Zijn laatste kazerne is de Kazerne Baan geweest in het centrum van Rotterdam. Daar nam hij dan ook zaterdag afscheid van zijn ploeg.

image

image

image

image

FMS_2976

FMS_2982

FMS_2987

FMS_2990

FMS_2995

FMS_3009

FMS_3019

FMS_3021

FMS_3026

FMS_3034

FMS_3066

FMS_3099

FMS_3125

FMS_3152

FMS_3135

FMS_3095

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Ambulance rijdt zichzelf vast onderweg naar melding Winston Churchilllaan Spijkenisse

Spijkenisse - Een slachtoffer van een verkeersongeluk moest dinsdagmorgen iets langer wachten op zijn ambulance dan normaal. De...

Woning onbewoonbaar door mogelijk brandstichting Zaagmolenstraat Rotterdam

Rotterdam - Maandagochtend 27 november rond 12.47 uur is er brand uitgebroken in een woning. De brand is...

Overleden vrouw en zwaargewonde man bij woning Rijswijk: “intens verdrietig en tragisch”

Rijswijk - In de nacht van zaterdag op zondag 26 november heeft de politie een overleden vrouw aangetroffen...

Twee zwaargewonden en reanimatie na ongeluk voor de deur van brandweerkazerne Schiedam

Schiedam - Zaterdagavond 25 november rond 22.30 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden voor de brandweerkazerne aan de...