Grote brand op riviercruiseschip De Emerald Belle scheepswerf Hardinxveld-Giessendam

zondag 31 januari 2016 10:33

Hardinxveld-Giessendam – Op een passagiersschip de Emerald Belle heeft in de nacht van zaterdag op zondag een felle brand gewoed. Het schip lag nog aangemeerd bij scheepswerf Den Breejen aan de Rivierdijk. De brand die uitbrak ontwikkelde zich snel waardoor een groot stuk bij aankomst van de brandweer al in de brand stond.

De brandweer is geruime tijd bezig geweest met het blussen van de brand. De brand ging gepaard met een forse rookontwikkeling die in de richting van Boven-Hardinxveld trok. Echter was er volgens de brandweer geen sprake van gevaarlijke concentraties. De brandweer is de gehele nacht nog aan het blussen geweest. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. Er vielen geen gewonden.

Het passagierschip zou over een kleine drie weken de scheepswerf verlaten om ingezet te kunnen worden als riviercruiseschip. De Emerald Belle werd bij de scheepswerf afgebouwd. Het 135 meter lange schip biedt plaats aan ruim 180 passagiers.

Foto’s : Martijn de Vries / hulpverlening.nl

DSC_6169

DSC_6184

 

DSC_6185

DSC_6186

DSC_6179

DSC_6208

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Grote brand op riviercruiseschip De Emerald Belle scheepswerf Hardinxveld-Giessendam
Schrijver:

 

 

Hardinxveld-Giessendam – Op een passagiersschip de Emerald Belle heeft in de nacht van zaterdag op zondag een felle brand gewoed. Het schip lag nog aangemeerd bij scheepswerf Den Breejen aan de Rivierdijk. De brand die uitbrak ontwikkelde zich snel waardoor een groot stuk bij aankomst van de brandweer al in de brand stond.

De brandweer is geruime tijd bezig geweest met het blussen van de brand. De brand ging gepaard met een forse rookontwikkeling die in de richting van Boven-Hardinxveld trok. Echter was er volgens de brandweer geen sprake van gevaarlijke concentraties. De brandweer is de gehele nacht nog aan het blussen geweest. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. Er vielen geen gewonden.

Het passagierschip zou over een kleine drie weken de scheepswerf verlaten om ingezet te kunnen worden als riviercruiseschip. De Emerald Belle werd bij de scheepswerf afgebouwd. Het 135 meter lange schip biedt plaats aan ruim 180 passagiers.

Foto’s : Martijn de Vries / hulpverlening.nl

DSC_6169

DSC_6184

 

DSC_6185

DSC_6186

DSC_6179

DSC_6208

 

Coronadorp voor daklozen bij ADO-stadion verhuist

Coronadorp voor daklozen bij ADO-stadion verhuist

Den Haag - Het 'corona-dorp' voor daklozen dat was opgezet op het parkeerterrein naast het ADO-stadion, gaat verhuizen nu de eerste thuiswedstrijd in de voetbalarena gepland staat. "Thuis uitzieken voor mensen zonder huis", was de gedachte achter het opgebouwde dorp,...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!