Politie ontmantelt XTC-lab in woonwijk Ruilstraat Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Aan de Ruilstraat in Rotterdam werd woensdagochtend rond 09.00 uur een volledig ingericht xtc-lab aangetroffen. Op het moment van binnenvallen was het lab niet in gebruik. De politie hield drie verdachten aan.

De politie controleerde de loods, die midden in een woonwijk staat, omdat het vermoeden bestond dat er een hennepkwekerij in zou zitten. Agenten roken er echter geen henneplucht, maar wel een sterke chemische geur. Bij het binnentreden troffen ze in de loods een volledig ingericht xtc-lab aan, inclusief vaten chemicaliën en afvalstoffen. Er werden op dat moment geen drugs gefabriceerd. Twee mannen van 50 en 23 en een vrouw van 24 uit Rotterdam zijn aangehouden. De ontruiming van het lab gaat mogelijk twee dagen duren.

- Advertisement -

Ontmantelen
Het lab wordt geïnventariseerd en met assistentie van de dienst Landelijke Faciliteit Ontmantelen ontmanteld en vernietigd. Een drugslab midden in een woonwijk brengt ernstige gevaren met zich mee. Denk daarbij vooral aan ontploffingsgevaar en de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen. De producenten van (synthetische) drugs maken zich schuldig aan het overtreden van de opiumwetgeving en verdienen grof geld. Het eventueel gedumpte afval vervuilt de natuur en treft de portemonnee van de grondeigenaar en de belastingbetaler.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Ambulance rijdt zichzelf vast onderweg naar melding Winston Churchilllaan Spijkenisse

Spijkenisse - Een slachtoffer van een verkeersongeluk moest dinsdagmorgen iets langer wachten op zijn ambulance dan normaal. De...

Woning onbewoonbaar door mogelijk brandstichting Zaagmolenstraat Rotterdam

Rotterdam - Maandagochtend 27 november rond 12.47 uur is er brand uitgebroken in een woning. De brand is...

Overleden vrouw en zwaargewonde man bij woning Rijswijk: “intens verdrietig en tragisch”

Rijswijk - In de nacht van zaterdag op zondag 26 november heeft de politie een overleden vrouw aangetroffen...

Twee zwaargewonden en reanimatie na ongeluk voor de deur van brandweerkazerne Schiedam

Schiedam - Zaterdagavond 25 november rond 22.30 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden voor de brandweerkazerne aan de...