maandag, oktober 25, 2021
9.8 C
Rotterdam
maandag 25 oktober 2021

Politie ontmantelt XTC-lab in woonwijk Ruilstraat Rotterdam

Rotterdam – Aan de Ruilstraat in Rotterdam werd woensdagochtend rond 09.00 uur een volledig ingericht xtc-lab aangetroffen. Op het moment van binnenvallen was het lab niet in gebruik. De politie hield drie verdachten aan.

De politie controleerde de loods, die midden in een woonwijk staat, omdat het vermoeden bestond dat er een hennepkwekerij in zou zitten. Agenten roken er echter geen henneplucht, maar wel een sterke chemische geur. Bij het binnentreden troffen ze in de loods een volledig ingericht xtc-lab aan, inclusief vaten chemicaliën en afvalstoffen. Er werden op dat moment geen drugs gefabriceerd. Twee mannen van 50 en 23 en een vrouw van 24 uit Rotterdam zijn aangehouden. De ontruiming van het lab gaat mogelijk twee dagen duren.

Ontmantelen
Het lab wordt geïnventariseerd en met assistentie van de dienst Landelijke Faciliteit Ontmantelen ontmanteld en vernietigd. Een drugslab midden in een woonwijk brengt ernstige gevaren met zich mee. Denk daarbij vooral aan ontploffingsgevaar en de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen. De producenten van (synthetische) drugs maken zich schuldig aan het overtreden van de opiumwetgeving en verdienen grof geld. Het eventueel gedumpte afval vervuilt de natuur en treft de portemonnee van de grondeigenaar en de belastingbetaler.

Related Articles

Stroomstoring gaande in Gouda

0
Gouda - Zondagavond 24 oktober is er een stroomstoring gaande in Gouda. Het lijkt te...

Politie onderzoekt schietpartij Spuikreek Rotterdam

0
Rotterdam - De politie kreeg afgelopen nacht rond 02.00 uur de melding van een mogelijke...

Man in hand gestoken bij steekpartij van Swietenlaan Rotterdam (video)

0
Rotterdam - Een man is in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt na...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Horeca in Bloemhof geeft te veel overlast

Horeca in Bloemhof geeft te veel overlast [...]

17.000 lopers; Aboutaleb gaat bij finish handen schudden

17.000 lopers; Aboutaleb gaat bij finish handen schudden [...]

Gewonde na steekpartij in Van Swietenlaan naar ziekenhuis

Gewonde na steekpartij in Van Swietenlaan naar ziekenhuis [...]

Politie onderzoekt melding schietpartij Spuikreek

Politie onderzoekt melding schietpartij Spuikreek [...]

Marathonlopers overspoelen eindelijk weer Rotterdam

Marathonlopers overspoelen eindelijk weer Rotterdam [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,069VolgersVolg