Zoetermeerse brandweer moest bijna 1000x uitrukken

Date:

Deel bericht:

ZOETERMEER – De Zoetermeerse brandweer moest het afgelopen jaar vaker uitrukken dan in 2014. De toename komt niet alleen omdat er meer brandmeldingen waren, maar ook vanwege de groeiende inzet van de brandweer bij relatief kleinere incidenten.


Volgens de officiële cijfers van de Zoetermeerse brandweer moest er het afgelopen jaar bijna duizend keer worden uitgerukt. In totaal ging het om 939 incidenten waarbij de hulp van de brandweer werd ingeroepen. Dat is een behoorlijke toename in vergelijking met het jaar ervoor. Toen werd er nog 872 keer een beroep gedaan op de hulpdienst.

- Advertisement -

Één van de oorzaken waardoor de brandweer vaker in actie moest komen is de toename van het aantal brandmeldingen. In totaal 252 keer kwam deze melding binnen bij de kazerne, twintig keer meer dan in het jaar ervoor.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Schade aan woningen na explosie Kruisdijk Poortugaal

Poortugaal - Vrijdagavond 19 april rond 21.37 uur heeft er een explosie plaatsgevonden aan de Kruisdijk in Poortugaal....

Geparkeerde auto vliegt in brand Nieuwpoortweg Schiedam

Schiedam - Vrijdagavond 19 april omstreeks 18:00 is er brand uitgebroken in een voertuig aan de Nieuwpoortweg in...

Brand in kruipruimte van woning na het branden van onkruid Oberonhof Hoogvliet

Hoogvliet Rotterdam - In de kruipruimte van een woning aan de Oberonhof in Hoogvliet is Vrijdagavond brand uitgebroken....

Elektrische fiets vliegt in de brand, brandweer weet erger te voorkomen Justus van Effenlaan Waddinxveen

Waddinxveen - Vrijdagmiddag 19 april omstreeks 17:43 is er brand uitgebroken in een tuinhuisje aan de Justus van...