vrijdag, mei 14, 2021
9.5 C
Rotterdam
vrijdag 14 mei 2021

Terreuroefening veiligheidsdiensten verstoort nachtrust inwoners omgeving Capelle en Krimpen (video)

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL – Dinsdagavond 16 februari hebben de politie en andere speciale eenheden waaronder de Dienst Speciale Interventies een grootscheepse antiterreuroefening gehouden. De oefening viel echter niet in de smaak bij de omliggende bewoners. Diverse bewoners uit Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, en Ridderkerk klaagden over het geluid van een hele grote helikopter, bommen die afgingen en geweerschoten die waren te horen. Een aantal van hen schijnt zelfs de politie te hebben gebeld.

Deze gaf aan niets te kunnen doen. Voor de oefening is een vergunning afgegeven alleen is deze totaal niet met de bewoners gecommuniceerd. Het geluid van de helikopter was omstreeks 00.15 uur pas verdwenen.

De oefening
Het scenario bestond uit een oefening in het kader van een gevangenuitbraak. Op het industrieterrein de Stormpolder zit gevangenis de IJssel. Aldaar zouden er personen zijn ontsnapt die zich na een schotenwisseling met de normale politie ophielden op het bedrijventerrein. Omdat er maar één in- en uitgang is werd deze hermetisch afgesloten. Speciale arrestatieteams kwamen ter plaatse om op zoek te gaan naar de verdachten. Het hele gebied moet daarvoor worden uitgekamd. Met behulp van speciaal getrainde agenten en militairen is er gezocht. Zij kregen daarbij hulp van een helikopter. De helikopter was niet zichtbaar omdat de verlichting was uitgeschakeld.

Met machinegeweren en bommen werd gezocht naar de verdachten. Dit ging gepaard met een hoop “geweld”. Hierdoor is een onbekend aantal verdachten overmeesterd.  De oefening wordt gehouden zodat bij een eventuele terreuraanslag de teams weten wat ze moeten doen. Meerdere teams hebben verschillend van elkaar deelgenomen aan de oefening.

Eigen film
De politie komt in April naar buiten met een eigen verslag. Hiervoor hebben zij gebruik gemaakt van een eigen foto- en videoteam zodat iedereen tijdens de oefening onherkenbaar kan worden gemaakt.

Foto’s : Jeffrey Jacobs

bewerkt-3457 bewerkt-3461 bewerkt-3466 bewerkt-3468 bewerkt-3470 bewerkt-3475 bewerkt-3512

Related Articles

Brand verwoest woning Groenlust Gouda

0
Gouda - Een flinke brand die begon in een slaapkamer van een woning aan het...

Gewonde man zwaait met mes Zweedsestraat Rotterdam

0
Rotterdam - De politie heeft donderdagavond op de Zweedsestraat in Rotterdam een man aangehouden. De...

Auto net niet te water Oudelandselaan Berkel en Rodenrijs

0
Berkel en Rodenrijs - Een automobilist is donderdagmiddag door een nog onbekende oorzaak van de...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Diergaarde Blijdorp vernoemt pinguïn naar Patricia Paay

Diergaarde Blijdorp vernoemt pinguïn naar Patricia Paay [...]

Auto schiet van snelweg en raakt personen bij McDonald's

Auto schiet van snelweg en raakt personen bij McDonald's [...]

Feyenoord-trainer Advocaat boos op arbitrage

Feyenoord-trainer Advocaat boos op arbitrage [...]

Feyenoord snakt naar einde seizoen, maar moet nog even door

Feyenoord snakt naar einde seizoen, maar moet nog even door [...]

Sparta en FC Utrecht scoren niet op Het Kasteel

Sparta en FC Utrecht scoren niet op Het Kasteel [...]

Stay Connected

9,394FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg