Politie ontmanteld kleine hennepkwekerij in woning Hortensiastraat Capelle aan den IJssel

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel – In de wijk Capelle-Schenkel heeft de politie dinsdagmiddag een kleine hennepkwekerij aan de Hortensiastraat opgerold. De politie had meldingen gekregen dat de bewoner mogelijk hennep zou kweken. In het kader van een actiedag werd er bij de bewoner aangebeld met de vraag om even te mogen kijken.

Eenmaal boven werd er een kleine hennepkwekerij van 25 planten aangetroffen. Hierop werd de bewoner aangehouden en zal zich later moeten verantwoorden. Stedin kwam ter plekke om te kijken of er sprake was van stroomdiefstal voor de apparatuur. De uitkomst hiervan is voor ons niet duidelijk. Ook de woningbouwvereniging Havensteder is kennis gesteld.

- Advertisement -

Hennepkwekerijen zijn niet toegestaan in huurwoningen. In het slechtste geval wordt de bewoner uit huis gezet. Echter ging het hier om een relatief kleine kwekerij mogelijk voor eigen gebruik. Een speciaal bedrijf heeft de goederen en de planten meegenomen ter vernietiging. Hennepkwekerijen zijn een gevaar voor omwonenden doordat er onder andere brand kan ontstaan.

FMS_3454 FMS_3453 FMS_3450

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd