Wederom auto van de weg Burgemeester van Beresteijlaan Capelle aan den IJssel

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel – Voor de zoveelste keer is er weer eens een automobilist van de weggeraakt in één van de beruchte bochten van de Burgemeester van Beresteijnlaan. Een automobilist raakte in een slip en kwam achterste voren tot stilstand in de berm.

De bestuurder hield er niks aan over maar de auto moest worden weggesleept door een berger. Handhaving en de politie waren ter plaatse om de situatie te beveiligen.

- Advertisement -

Gladde weg al tijden veroorzaker ongevallen
De Burgemeester van Beresteijnlaan kent meerdere bochten meestal gaat het mis in de randweg om Schollevaar. Aldaat zitten twee scherpe maar toch ook flauwe bochten waar automobilisten ondanks de maximum snelheid van 50km/u vaak te hard inrijden. Ze raken in een slip en rammen vervolgens een lantaarnpaak of komen tot stilstand in de berm.

Ook het eerste stuk vlakbij het spoortunneltje is regelmatig het toneel van ongelukken. Aldaar raken automobilisten in een flauwe bocht richting Oostgaarde de macht over het stuur kwijt. Menig lantaarnpaal heeft daar al voor moeten ontgelden. De meeste ongelukken lijken op de schuld van de automobilisten zelf maar ook de weg blijkt toch behoorlijk glad te zijn vanwege de vele schuivers.

Problemen bekend
Bij Handhaving zijn de problemen bekend. Zij hebben dit doorgegeven aan de gemeente om een onderzoek in te stellen. Voorlopig is de adviesnelheid voor de bochten 30km/u. De weg is één van de twee verbindingen waarop doorgaand verkeer Capelle kan doorkruisen. Het is dan ook lastig om onderhoud in te plannen.

Foto : Wijkagent Lems

image

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Automobilist overleden nadat vrachtwagen achterop file botst op A15 bij Gorinchem

Gorinchem - Maandag 15 april is een automobilist om het leven gekomen bij een ongeval op de A15...

Laatste loper NN Marathon 2024 traditiegetrouw begeleid door politiemotoren in Rotterdam

Rotterdam - Zondag 14 april 2024 was de aftrap van de van de 43e NN Marathon in Rotterdam....

Persoon gereanimeerd na te water raken aan Zwaarddans Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Zondagmiddag 14 april is een persoon aangetroffen in een sloot aan de Zwaarddans....

Forse rookontwikkeling bij brand in hooibalen Burgemeester Van Walsumstraat Mijnsheerenland

Mijnsheerenland - In een weiland aan de Burgemeester Van Walsumstraat in Mijnsheerenland is zaterdagavond brand uitgebroken in een...