Wederom auto van de weg Burgemeester van Beresteijlaan Capelle aan den IJssel

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel – Voor de zoveelste keer is er weer eens een automobilist van de weggeraakt in één van de beruchte bochten van de Burgemeester van Beresteijnlaan. Een automobilist raakte in een slip en kwam achterste voren tot stilstand in de berm.

De bestuurder hield er niks aan over maar de auto moest worden weggesleept door een berger. Handhaving en de politie waren ter plaatse om de situatie te beveiligen.

- Advertisement -

Gladde weg al tijden veroorzaker ongevallen
De Burgemeester van Beresteijnlaan kent meerdere bochten meestal gaat het mis in de randweg om Schollevaar. Aldaat zitten twee scherpe maar toch ook flauwe bochten waar automobilisten ondanks de maximum snelheid van 50km/u vaak te hard inrijden. Ze raken in een slip en rammen vervolgens een lantaarnpaak of komen tot stilstand in de berm.

Ook het eerste stuk vlakbij het spoortunneltje is regelmatig het toneel van ongelukken. Aldaar raken automobilisten in een flauwe bocht richting Oostgaarde de macht over het stuur kwijt. Menig lantaarnpaal heeft daar al voor moeten ontgelden. De meeste ongelukken lijken op de schuld van de automobilisten zelf maar ook de weg blijkt toch behoorlijk glad te zijn vanwege de vele schuivers.

Problemen bekend
Bij Handhaving zijn de problemen bekend. Zij hebben dit doorgegeven aan de gemeente om een onderzoek in te stellen. Voorlopig is de adviesnelheid voor de bochten 30km/u. De weg is één van de twee verbindingen waarop doorgaand verkeer Capelle kan doorkruisen. Het is dan ook lastig om onderhoud in te plannen.

Foto : Wijkagent Lems

image

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...

Aanhouding na melding steekpartij Brede Hilledijk Rotterdam

Rotterdam - Op de Brede Hilledijk is vanavond rond 19.45 uur een melding van een steekpartij geweest. De...

Kind bekneld tussen dakluik van dakterras Maashaven Noordzijde Rotterdam

Rotterdam - Op het dakterras van woningen aan de Maashaven Noordzijde is vanavond rond 17.33 uur een kind...