Dronken automobilist raakt met auto te water, twee gewonden Bermweg Capelle aan den IJssel

Date:

Share post:

Capelle aan den IJssel – Een dronken automobilist heeft in de nacht van zaterdag op zondag een puinhoop veroorzaakt op de Bermweg nadat hij een boom had geramd en vervolgens tientallen meters verderop in de sloot tot stilstand kwam. Door de enorme klap brak er een wiel van het voertuig, die op een oprit van een woonhuis tot stilstand kwam. De boom werd met kluit en al uit de grond getrokken en de auto kwam vervolgens ter hoogte van het pannenkoekenhuis in de sloot terecht. De opgeroepen brandweer hoefde niet in actie te komen.

In het voertuig zaten vier personen, twee van hen raakten gewond en moesten naar het ziekenhuis. De bestuurder van het voertuig bleek dronken te zijn nadat hij een F-indicatie had geblazen. Hij werd aangehouden voor het rijden onder invloed en het veroorzaken van een ongeluk. De bestuurder heeft veel te hard gereden op een weg waar slechts 30km/u geldt.  De broer van de bestuurder bleek een opgewonden standje, zwaar onder invloed was hij erg vervelend tegen de agenten. Uiteindelijk kon hij toch zijn rust vinden. De auto is door een berger uit de sloot gehaald. De verkeerspolitie heeft een sporenonderzoek ingesteld om te kijken hoe hard bestuurder heeft gereden.

Bewoners ergeren zich aan hardrijders
Het stuk Bermweg is vanaf de Capelseweg en de Burgemeester van Beresteijnlaan een weg waar 30 kilometer per uur gereden zou moeten worden. Echter is het stuk tot aan het pannenkoekenhuis niet dusdanig ingericht dat er snelheidremmende maatregelen zijn. Al diverse keren gebeuren er ongelukken doordat bestuurders veel te hard rijden. Volgens een bewoner die wij spraken is het wachten tot er een dode zou vallen. Op het stuk Bermweg zitten eveneens veel oversteekplaatsen voor fietsers. Hier wordt veel gebruik van gemaakt door schoolgaande kinderen. Het incident van vandaag zal dan ook door de bewoners worden aangeboden aan de gemeente om te laten zien dat men echt hard rijdt en er ongelukken gebeuren.

Foto’s : Jeffrey & Wendy Jacobs

FMS_3516kl FMS_3517kl FMS_3522kl FMS_3532kl FMS_3533kl FMS_3534kl

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd