Diverse hulpdiensten rukken uit voor medische noodsituatie Smeetlandseweg Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Politie, brandweer, ambulance en het MMT rukten dinsdagavond uit voor een medische noodsituatie aan de Smeetlandseweg in Rotterdam-Zuid. Een persoon zou mogelijk onwel zijn en niet meer reageren. Uit voorzorg werd er uitgegaan van een reanimatie en een hele trein aan hulpverleners gingen met spoed ter plekke.

Ter plaatse bleek het niet te gaan om een reanimatie. Een persoon was mogelijk onwel geworden maar was goed bij kennis. Deze is vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. De inzet van de hulpverleners trok veel bekijks.

- Advertisement -

Standaard uitruk voor reanimatie
Voor een melding van een reanimatie (ook wel AED-melding) gaan meerdere hulpdiensten met spoed ter plekke. Standaard rijden er bijvoorbeeld twee ambulances en de politie mee met de melding. Ook wordt de brandweer ingezet en het Mobiel Medisch Team per traumahelikopter of auto. Dit om de overlevingskans te vergroten. Des te eerder de reanimatie wordt gestart, des te meer kans op overleving. Om te voorkomen dat er hulpverleners vast komen te staan in het verkeer worden zodoende meerdere instanties opgeroepen. Dit ziet er soms erg overdreven uit maar is absoluut noodzakelijk.

FMS_3622

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Opnieuw explosie bij flat Ooltgensplaathof Rotterdam

Rotterdam - In een flat aan het Ooltgensplaathof in Rotterdam heeft opnieuw een explosie plaatsgevonden. Er zouden door...

Gewonde na schietpartij tussen twee auto’s Meester Arendstraat Rotterdam

Rotterdam - In de Meester Arendstraat in Rotterdam heeft vrijdagavond een schietpartij plaatsgevonden, daarbij is vermoedelijk iemand gewond...

Vrouw (55) gewond na schietpartij, man (50) aangehouden in hotel Beverwaardseweg Rotterdam

Rotterdam - Zondag 3 december heeft er een schietincident plaatsgevonden op de Beverwaardseweg. Hierbij is een 55-jarige vrouw...

Matroos (44) komt om het leven na val van loopplank Kesterenstraat Rotterdam

Rotterdam - Een 44-jarige man uit Turkije is afgelopen nacht om het leven gekomen nadat hij vannacht van...