Politieauto gecrasht na achtervolging Hoofddorp (video)

Date:

Deel bericht:

Hoofddorp – De politie heeft na een grote zoekactie in Hoofddorp twee personen aangehouden. De verdachten zijn mogelijk betrokken bij de achtervolging eerder op de avond.

Het tweetal werd rond 01.30 uur gecontroleerd op het Weerdenburg. De mannen van 21 en 22 uit Alkmaar hadden geen duidelijke verklaring wat zij daar te zoeken hadden. Het tweetal is voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

- Advertisement -

Donderdagavond rond 23.00 uur zagen agenten een gestolen bestelbus rijden. Er werd een stopteken gegeven. Het voertuig negeerde het stopteken en ging er vandoor. Agenten hebben de achtervolging ingezet. Op de kruising Van Heuven Goedhartlaan / Kleine Bult in Hoofddorp is de bestelwagen op een agent ingereden. Deze wist op tijd aan de kant te springen.

Tijdens de achtervolging is een agent op de kruising Haya van Somerensingel met de Caro van Eycksingel de macht over het stuur verloren. Het voertuig kwam op zijn kant tegen een boom tot stilstand. De agent is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling heeft de politieman het ziekenhuis vannacht kunnen verlaten.

Het gestolen voertuig is tegen twee geparkeerde auto’s tot stilstand gekomen. Daarna is de bestuurder de wijk in gevlucht. Via Burgernet deed de meldkamer het verzoek aan de bewoners binnen te blijven. Eén voor de eigen veiligheid en twee; om voor de politiehelikopter het overzicht te bewaren. Doormiddel van een warmtebeeldcamera kan de helikopter lichaamswarmte waarnemen. Hoe minder mensen op straat; des te meer overzicht. Na enige tijd is de helikopter gestopt met zoeken.

In de wijk werden rond 01.30 uur twee mannen aangehouden in een personenauto. Hun betrokkenheid zal worden onderzocht.

Foto’s : District 16 / K. Jongen – KJfotografie.com

image

image

image

image

image

image

image

image

image

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Ambulance rijdt zichzelf vast onderweg naar melding Winston Churchilllaan Spijkenisse

Spijkenisse - Een slachtoffer van een verkeersongeluk moest dinsdagmorgen iets langer wachten op zijn ambulance dan normaal. De...

Woning onbewoonbaar door mogelijk brandstichting Zaagmolenstraat Rotterdam

Rotterdam - Maandagochtend 27 november rond 12.47 uur is er brand uitgebroken in een woning. De brand is...

Overleden vrouw en zwaargewonde man bij woning Rijswijk: “intens verdrietig en tragisch”

Rijswijk - In de nacht van zaterdag op zondag 26 november heeft de politie een overleden vrouw aangetroffen...

Twee zwaargewonden en reanimatie na ongeluk voor de deur van brandweerkazerne Schiedam

Schiedam - Zaterdagavond 25 november rond 22.30 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden voor de brandweerkazerne aan de...