Gebouw stort in op de markt in Den Bosch

Date:

Deel bericht:

DEN-BOSCH – Een gebouw aan de Markt is zaterdagavond als een soort kaartenhuis in elkaar gestort. In het gebouw zat op de begane grond een winkel van Paerle en erboven waren kantoren aanwezig. Omstanders vertelden tegen de NOS dat het gebouw in een slow motion in elkaar stortte.

Hoe het het heeft kunnen gebeuren is niet bekend. Wel zijn er enige tijd grote renovatiewerkzaamheden aan de gang. Zo zouden bouwvakkers nog tot 22.00 uur vanavond hebben doorgewerkt en zijn er enkele delen gesloopt. Mogelijk is het pand daardoor instabiel geworden.

- Advertisement -

Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen en was er niemand meer aanwezig in het gebouw. Voor de zekerheid wordt er met speurhonden gezocht in het puin of er echt geen slachtoffers zijn.

Het publiek wordt op grote afstand gehouden zodat hulpverleners een vrije werkruimte hebben. Ook wordt gekeken of er geen andere gebouwen op instorten staan.

Het geboortehuis Jeroen Bosch huis wat ook op de Markt staat is voor zover bekend niet ingestort maar mogelijk wel beschadigd geraakt. Volgende week zou het gebouw speciaal verlicht worden. Daarvoor werd vandaag een lichtshow getest.

Foto’s Twitter: Claire van Nunen

CcQLurkW8AA6MrP CcQLup1WwAExIWa CcQLup2WAAAaH1b

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Motorrijder zwaargewond na aanrijding met parkerende auto Randweg Rotterdam

Rotterdam - Op de Randweg in Rotterdam heeft vanavond rond 21.15 uur een flink ongeval plaatsgevonden tussen een...

Derde en vierde aanhouding dodelijk incident De Klerkstraat Rotterdam

Dinsdagochtend is een derde verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het overlijden van een 27-jarige Rotterdammer die...

Persoon aangereden op tankstation De Vink A20 Nieuwerkerk aan den IJssel

Nieuwerkerk aan den IJssel - Dinsdagochtend 16 juli rond 9.24 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden op het...

Politie is woninginbreker te slim af via ‘Find my iPhone’ na diefstal iPad Frank van Borselenstraat Rotterdam

Rotterdam – Eerder vandaag vond een opmerkelijke inbraak plaats op de Feijenoorddijk. Een inbreker wist ongezien een woning...