Club Envy in Zoetermeer moet 3 maanden dicht

Date:

Deel bericht:

ZOETERMEER – Burgemeester Aptroot sluit per direct de horeca gelegenheid Club Envy. Met ingang van woensdag 2 maart moet de Club 3 maanden de deuren sluiten. De afgelopen tijd zijn er al elf incidenten geweest in en rond de club, waarvan zes in 2016. Afgelopen weekend, ging het ook mis.Er werden 47 politie eenheden naar envy gestuurd voor een vechtpartij.

Dankzij grootschalige politie inzet waarbij 45 eenheden betrokken waren is de orde uiteindelijk hersteld. Twee politieagenten raakten gewond bij het incident en in ieder geval één aanhouding is verricht.

- Advertisement -

Burgemeester Aptroot: “Het is een zware maatregel, maar we kunnen niet anders. Het waarschuwen houdt een keer op. De ernst en omvang van de incidenten dit weekend vind ik volstrekt onaanvaardbaar Op basis van deze feiten en omstandigheden heb ik besloten Club Envy voor drie maanden te sluiten”.

Club Envy is al meerdere keren aangesproken op bijv. het deurbeleid en het schenken van sterke drank aan minderjarigen. De Club zegt dat het weinig kan doen aan incidenten die buiten, voor de deur plaats vinden, maar volgens de burgemeester is een horecagelegenheid verantwoordelijk voor de handhaving van de openbare orde en veiligheid in de horecagelegenheid en in de directe omgeving daarvan.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Grote hoeveelheid drugs gevonden tijdens controle bakwagen in Zoetermeer

Zoetermeer - In de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 maart heeft de politie twee personen aangehouden,...

Politie houdt jonge verdachte aan voor zware mishandeling van 9-jarige jongen in Zoetermeer

Zoetermeer - De politie heeft dinsdag 26 maart een 13-jarige jongen uit Zoetermeer aangehouden op verdenking van zware...

Spelend jongetje (9) in gezicht geslagen in Zoetermeer

Zoetermeer - Zaterdagmiddag 23 maart is een kind tijdens het spelen mishandeld door een man. De politie hoopt...

Auto belandt in sloot langs Oostweg in Zoetermeer

Zoetermeer - Maandag 4 maart is iemand met de auto in een sloot beland langs de Oostweg in...