Politie houdt verdachten van beroving direct aan Heksendans Capelle aan den IJssel

Date:

Share post:

Capelle aan den IJssel – De politie heeft donderdagavond op de A20 meerdere mannen aangehouden die ervan worden verdacht een beroving te hebben gepleegd op een 35-jarige vrouw in de Heksendans in Capelle-Schollevaar. Een man werd aldoor beroofd door één of meerdere mannen en sloegen daarna in een auto op de vlucht.

Een oplettende getuige zag dat de verdachten in een auto stapten. Hij noteerde de gegevens van dit voertuig en gaf het door aan de politie. Direct begon de politie een zoektocht naar de auto en zag deze net voor 22.00 uur rijden op de rijksweg A20 bij Moordrecht. Ze zetten de auto stil en haalden de twee inzittenden volgens de procedure Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten (BGTV) uit het voertuig.

Bij zo’n BTGV richten agenten voor hun eigen veiligheid én die van omstanders een vuurwapen op de aan te houden verdachte, van wie ze mogen aannemen dat deze gevaarlijk is en mogelijk een wapen op zak heeft.

De twee verdachten zijn mannen van 26 (Den Helder) en 27 (Amersfoort) jaar. De politie onderzoekt hun betrokkenheid.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd