Politie vindt automatisch vuurwapen bij man op straat Carnisselaan Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie heeft woensdagavond op de Carnisselaan een bizarre vondst gedaan. Een 32-jarige man werd preventief gefoullieerd nadat hij zich vreemd had gedragen. Tijdens het doorzoeken vonden zij een automatisch vuurwapen en een patroonhouder. De man werd hierop direct aangehouden.

Agenten in burger controleerden de man, nadat hij door zijn gedrag de aandacht op zich had gevestigd. De Carnisselaan ligt in een aangewezen veiligheidsrisicogebied waar preventief gefouilleerd mag worden. De Rotterdammer droeg het automatische vuurwapen onder zijn jas en een volle patroonhouder in een broekzak. Een arrestatieteam doorzocht direct die avond de woning van de verdachte. Dat leverde nog meer munitie op. De verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

- Advertisement -

Preventief fouilleren en aanpak vuurwapen bezit
Het aantal slachtoffers door vuurwapengeweld groeit. Ook gebruiken criminelen vaak wapens bij overvallen, straatroven en bedreigingen. Mensen voelen zich hierdoor onveilig. Meerdere gebieden in Rotterdam zijn aangewezen als veiligheidsrisicogebied waar preventief gefouilleerd mag worden.

Dit draagt bij aan het verkleinen van wapenbezit en -gebruik. Bijna dagelijks worden er in de eenheid (automatische) vuurwapens in beslag genomen. Politie en OM werken nauw samen om vuurwapenbezit terug te dringen en meldingen van illegaal wapenbezit worden direct opgevolgd. Dit leidde de afgelopen maanden tot vele aanhoudingen en inbeslagnames van (automatische) vuurwapens.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Gewonde na steekpartij, politie vindt ook vuurwapen Putselaan Rotterdam

Rotterdam - Bij een steekpartij op de Putselaan in Rotterdam is vrijdagavond rond 18.20 uur een persoon gewond...

Jongen (12) steekt jongen (11) neer Spoorweghaven Rotterdam

Rotterdam - Een 12-jarige jongen heeft woensdagavond een 11-jarige leeftijdsgenoot neergestoken. De steekpartij vond plaats op de Spoorweghaven...

Ruit van woning gesneuveld na explosie Feijenoordkade

Rotterdam - Bij een woning aan de Feijenoordkade in Rotterdam heeft donderdagavond net voor middernacht een explosie plaatsgevonden....

Woning onbewoonbaar na explosie Keyenburg Rotterdam, politie zoekt getuigen

Rotterdam - Vrijdag 29 op zaterdag 30 maart brak bij een woning aan de Keyenburg in Rotterdam-Zuid brand...