Sven Hammond en Sunday Sun komen 27 april naar het OranjeFestival Krimpen aan den IJssel

Date:

Deel bericht:

Krimpen aan den IJssel – Tijdens de tweede en laatste ronde van de Music Award Krimpenerwaard is de line up bekend gemaakt voor het OranjeFestival op woensdag 27 april 2016. Zaterdagavond 12 naart  wonnen Johnny Utah en Mad Jam de tweede en laatste ronde. De publieksjury kwam uit op een status quo, waarop de organisatie besloot om beide bands een plek op het Koningsdagfeest te bieden. Daarmee verdienen zij beiden speeltijd op het podium tijdens het OranjeFestival op 27 april. Vrijdag 4 maart kwam Sick Of al als winnaar van de eerste ronde uit de bus.

 

- Advertisement -

Deze laatste avond maakte de organisatie ook de verdere line-up bekend voor het OranjeFestival. ‘Het is een bijzondere eer dat wij Sven Hammond als finale act mogen presenteren.’ aldus voorzitter Rutger van den Bosch. ‘Daarmee belooft het wederom een mooie apotheose te worden op ons in Krimpen zeer gewaardeerde festival.’

Sven Hammond

De band Sven Hammond ging voorheen door het leven als Sven Hammond Soul en klinkt sinds de naamsverandering nog net even heftiger en meer uitgesproken dan voorheen. Kleur bekennen heet zoiets. Maar wel in de vertrouwde samenstelling, met Ivan Peroti (zang), Sven Figee (hammond/keys), Tim Eijmaal (gitaar), Glenn Gaddum Jr. (bas) en Joost Kroon (drums). In deze samenstelling brengt Sven Hammond vette funk en soul inclusief hammond-grooves, pop en jazz. De band vierde onlangs hun 10-jarig jubileum, is een graag geziene gast in De Wereld Draait Door en zanger Ivan Peroti wist het onlangs ver te schoppen in The Voice of Holland. Sven Hammond mag zich met recht een rasechte festival band noemen.

Sunday Sun

Daarnaast heeft de organisatie Sunday Sun gestrikt om het programma mede vorm te geven.

Sunday Sun begint zoals het hoort: met een legendarische avond in de kroeg. Als in de vroege ochtend de sunday sun opkomt, besluiten een paar beschonken vrienden om samen een bandje op te zetten. De band geeft hun eerste grote optreden op de Serious Talent-stage van Eurosonic Noorderslag 2013 en timmert sindsdien gestaag aan hun muzikale cariere.

De winnaars van de Music Award Krimpenerwaard ‘Sick of’, ‘Mad Jam’ en Johnny Utah mogen zich tussen dit geweld doen gelden.  ‘Al met al belooft het weer een mooie Koningsdag te worden in Krimpen aan den IJssel. We zijn dan ook bijzonder fier dat wij al dit mooie talent een podium kunnen bieden’ zo besluit de glunderende voorzitter.

Het OranjeFestival vindt plaats op Koningsdag 27 april 2016 op het Raadhuisplein in Krimpen aan den IJssel. Rondom het podium is het goed toeven in de Food Court en aanvullende activiteiten. Het festival is gratis toegankelijk.

 

Stichting Krimpen Presents organiseert onder andere het Bevrijdingsfestival, de Music Award Krimpenerwaard en het OranjeFestival in Krimpen aan den IJssel. Deze Krimpense organisatie wil de gemeente muzikaal op de kaart zetten en lokale bands, DJ’s, muziekverenigingen, koren en dansgroepen een platform bieden om op te treden voor een groot publiek.

 

Bevrijdingsfestival 2015 Krimpen aan den IJssel

 

Foto’s Jeroen van Zomeren

 

IMG_0286

IMG_3528

IMG_3630

IMG_4383

IMG_4540

 

 

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Twee personen op de vlucht nadat auto op zijn kop in sloot belandt Burgemeester van Reenensingel Gouda

Gouda - De hulpdiensten zijn begin van de middag groots uitgerukt voor een voertuig te water aan de...

Auto raakte te water na inschattingsfout Hatostraat Rotterdam

Rotterdam - Zaterdagavond 9 december rond 21.45 uur is een automobilist met zijn auto op de Hatostraat het...

Extinction Rebellion blokkeert meerdere wegen in de Europoort

Eind van de ochtend, om 11:30 uur, is Extinction Rebellion gestart met het blokkeren van de Moezelweg in...

Man overleden in politiecel, Rijksrecherche doet onderzoek Rotterdam

Rotterdam - Een 60-jarige man uit Rotterdam is op 7 december na een verblijf in een politiecel in...