UPDATE 21:00 – Aanslagen Brussel eisen 34 doden en ruim 200 gewonden

Date:

Deel bericht:

Brussel – Bij de afschuwelijke aanslagen van vandaag hebben zijn 34 mensen om het leven gekomen en raakten meer dan 200 mensen gewond. De aanslagen vonden plaats bij metrostation Maalbeek en de luchthaven Zaventem. De Islamitische Staat heeft de aanslagen opgeëist.

Omstreeks acht uur vond de eerste explosie plaats op de luchthaven. In de vertrekhal gingen twee bommen af waardoor er enorme schade ontstond. Er kwamen 14 personen om het leven en 106 personen raakten gewond. Een Nederlander die gewond raakte maakte het goed. Kort na de aanslag op het vliegveld ging er een bom af in een metrostation tussen de stations Kunst-West en Maalbeek. Deze stations bevinden zich in het centrum van Brussel.

- Advertisement -

Terwijl hulpverleners zich ontfermden over de slachtoffers werd er een derde bom gevonden op het vliegveld. Er werd een bomgordel gevonden die niet was afgegaan. Mogelijk is deze van een derde terrorist die op de vlucht was geslagen. Deze werd door de explosieven opruimingsdienst onschadelijk gemaakt.

Drie verdachten brachten bommen op karretjes naar binnen
De politie heeft een foto verspreid waarop drie verdachten waren te zien. Zij duwen een karretje vooruit met daarop mogelijk de bommen in koffers. Voordat de bommen afgingen zou er eerst geschreeuwd zijn en in het Arabisch geroepen. Dit kon echter niet worden bevestigd door de autoriteiten. Één persoon wordt nog vermist en is mogelijk op de vlucht. De andere twee hebben zichzelf vermoedelijk opgeblazen bij de aanslagen. De politie heeft een officieel opsporingsbericht verspreid.

verdachten-aanslagen

Huiszoeking in Schaarbeek levert spijkerbom en IS-vlag op
De politie heeft dinsdagavond bij huiszoekingen een spijkerbom aangetroffen en IS-vlag aangetroffen. Dit gebeurde nadat de politie meerdere huiszoekingen heeft gedaan.

Hoogste dreigingsniveau In België en extra waakzaam in Nederland
Belgie kondigde na het incident direct een noodsituatie aan. Iedereen werd geadviseerd om binnen te blijven en het openbaar vervoer werd platgelegd. Tot zeker 16.00 uur reden er geen bussen, trams, en metro’s. De grenzen werden extra bewaakt tussen Frankrijk en België. Frankrijk zette 1600 extra agenten in en ook in Nederland werd het toezicht. aangescherpt. Marechaussee werd extra zwaar bewapend bij onder andere overheidsgebouwen en op vliegvelden. Ook op de vliegvelden Schiphol, Eindhoven en Rotterdam zijn extra controles ingesteld. Daarnaast werden ook extra agenten ingezet bij de treinstations in grote steden. In Hoofddorp werd een Tahlys trein stilgezet en gecontroleerd.

 

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Politie sluit kruising bij Maasboulevard met Boerengatbrug in Rotterdam af voor reconstructie dodelijk ongeval

Rotterdam - De politie sluit zondag 3 december de Maasboulevard in Rotterdam tussen 07.00 en 12.00 uur af...

Waarschuwingsschot gelost tijdens demonstratie tegen wapenbeurs NEDS 2023 Rotterdam Ahoy

Rotterdam - De politie heeft tijdens een demonstratie tegen de wapenbeurs NEDS 2023 in Rotterdam Ahoy een waarschuwingsschot...

Grote uitslaande brand verwoest bovenverdieping van woonhuis Salamanderveen Spijkenisse

Spijkenisse - Woensdagavond 29 November is er een grote brand uitgebroken in een rijtjeswoning aan de Salamanderveen in...

Overval op kledingwinkel Ogér Kruiskade Rotterdam

Rotterdam - Woensdagmiddag 29 November omstreeks 15:03 uur heeft er een overval plaatsgevonden op een winkel aan de...