Verscherpte aandacht n.a.v. aanslagen Brussel

Date:

Deel bericht:

Nederland – De politie heeft verscherpte aandacht voor verdachte situaties. Dit in het licht van de aanslagen in Brussel. Het dreigingsniveau in het land blijft ongewijzigd op het op een-na-hoogste niveau: substantieel.

Op de treinstations van de vier grote steden en stations met internationaal treinverkeer is momenteel een verhoogde inzet van de politie. Op de snelwegen van en naar België is extra aandacht voor afwijkende situaties. Agenten die op dergelijke locaties werken, dragen (zware) veiligheidsvesten. Op verschillende plekken in Nederland staan teams van de Dienst Speciale Interventies (DSI) paraat. Daarnaast zijn leden van de Bewakingseenheid onder meer ingezet op de stations. Zij houden zich bezig met bewaking en kunnen worden ingezet voor surveillances. Deze politiemedewerkers zijn – evenals leden van de Koninklijke Marechaussee – uitgerust met machinepistolen. De wijkagenten zijn zichtbaar aanwezig in de wijken.

- Advertisement -

Marechaussee
De Koninklijke Marechaussee verzorgt extra patrouilles op de luchthavens Schiphol, Rotterdam en Eindhoven. De grens met België wordt de komende dagen extra scherp bewaakt. De politie werkt hierin nauw samen met de Koninklijke Marechaussee.

Trein Hoofddorp
Een van de voorbeelden van de verscherpte alertheid is het onderzoek bij de internationale trein op station Hoofddorp. De trein van Brussel richting Schiphol werd daar vanmorgen stilgezet door de Koninklijke Marechaussee. Het station werd daarbij ontruimd en afgesloten. De trein en de passagiers zijn gecontroleerd. Er is niets verdachts gevonden. Rond 13.00 uur is de trein vrijgegeven, maar hij zal niet verder rijden. Passagiers worden vervoerd met bussen.

Medewerking
De politie verzoekt het publiek bij incidenten zoveel mogelijk medewerking te verlenen aan de hulpdiensten en gevolg te geven aan de instructies van de politie en andere hulpdiensten. Voor meer informatie volg de media van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, Rijksoverheid en de politie.

Bron: Politie.nl

Foto’s : Jelle Swets / Emergency-photo.nl

image

image

image

image

image

image

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Twee personen op de vlucht nadat auto op zijn kop in sloot belandt Burgemeester van Reenensingel Gouda

Gouda - De hulpdiensten zijn begin van de middag groots uitgerukt voor een voertuig te water aan de...

Auto raakte te water na inschattingsfout Hatostraat Rotterdam

Rotterdam - Zaterdagavond 9 december rond 21.45 uur is een automobilist met zijn auto op de Hatostraat het...

Extinction Rebellion blokkeert meerdere wegen in de Europoort

Eind van de ochtend, om 11:30 uur, is Extinction Rebellion gestart met het blokkeren van de Moezelweg in...

Man overleden in politiecel, Rijksrecherche doet onderzoek Rotterdam

Rotterdam - Een 60-jarige man uit Rotterdam is op 7 december na een verblijf in een politiecel in...