Drie arrestanten na achtervolging met gestolen auto aangehouden Maastunnel Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Drie mannen zijn in de nacht van zondag op maandag aangehouden in de Maastunnel. Zij reden in een gestolen voertuig. De politie kwam het drietal op het spoor na een ANPR hit op de Haringvlietbrug. Agenten zagen de auto rijden op de A29 en vanaf daar ontstond een achtervolging tot in Rotterdam.

Even na half twee gaf het ANPR systeem een hit op de Haringvlietbrug. Een gestolen auto reed in de richting van Rotterdam. Meerdere politieauto’s namen hun positie in langs de A29 om uiteindelijk de achtervolging in te zetten vanaf Numansdorp.

- Advertisement -

Deze achtervolging eindigde in Rotterdam bij de Maastunnel waar de bestuurder zich klem reed in een file. De drie inzittenden deden nog een poging om aan de politie te ontkomen door er te voet vandoor te gaan, maar agenten waren ze te snel af. De twee 19-jarige Rotterdammers en een 17-jarige jongeman uit Bergschenhoek werden in de tunnel aangehouden. Zij zitten nog vast.

Inbraak
Begin maart vond er een woninginbraak plaats in Rotterdam. Daarbij namen de inbrekers onder andere een personenauto mee. De gegevens van deze auto stonden sindsdien in het ANPR systeem van de politie. Afgelopen nacht pikte het ANPR systeem het voertuig op. De auto is in beslag genomen voor verder onderzoek.

Hoe werkt ANPR (Automatic Number Plate Recognition)?
Een camera scant de kentekens van passerend verkeer. De camera is gekoppeld aan een computersysteem waarin bestanden van bijvoorbeeld politie, gemeente of belastingdienst zijn opgeslagen. De kentekens die passeren worden vergeleken met de informatie in de bestanden. Stel dat een auto als gestolen geregistreerd staat of de bestuurder moet nog een boete betalen, en de auto rijdt voorbij, dan geeft de ANPR een ‘hit’.

Bron: automatisch overgenomen van politie.nl

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Drie gewonden na steekpartij Oldegaarde Rotterdam

Rotterdam - Bij een steekpartij in een woning aan de Oldegaarde in Rotterdam zijn zondagmorgen rond 07.00 uur...

Man zwaargewond na schietpartij tijdens “i Love Urban” in Ahoy Rotterdam

Rotterdam - Een man is tijdens het I Love Urban feest in Rotterdam-Ahoy zwaargewond geraakt na een vermoedelijk...

Meerdere bewoners onwel na stank in woning Sjanghailaan Rotterdam

Rotterdam - Zaterdagavond 25 november rond 22.35 uur hebben bewoners van een woning aan de Sjanghailaan in Rotterdam...

Explosie bij woning Sint-Andriesstraat Rotterdam

Rotterdam - Bij een woning aan de Sint-Andriesstraat in Rotterdam-Feijenoord heeft rond middernacht een explosie plaatsgevonden. Agenten troffen...