Rotterdam beleefd een geslaagde 36e Marathon

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De 36e editie van de Rotterdamse NN Marathon is zondag gewonnen door de Keniaanse Marius Kipserem met een tijd van 2:06:08. Hij verbeterde in Rotterdam zijn persoonlijke tijd met drie minuten. Om 10.00 klonken de startschoten op de Coolsingel en de Blaak. Vanaf de Blaak startte op dat moment de 1/4 Marathon. Vanaf de Coolsingel gingen de lopers in de richting van Rotterdam-Zuid. 

De Ethiopiër Abera Kuma die vorig jaar de Rotterdamse Marathon won werd dit keer tweede. Bij de vrouwen won de Ethiopische Leterbran Gebreslasea in 2:26:15. De laatste finisher Miranda Hendriks (48)  uit Krimpen aan Lek werd met politie-escorte de Coolsingel opgebracht.

- Advertisement -

Tot slot, toch nog een mooie recordmelding. Met bijna 40.000 inschrijvingen was de 36ste NN Marathon Rotterdam, inclusief de ¼ Marathon Rotterdam, de Business Runs en (op zaterdag) de AD Mini Marathon en de NN Kids Runs populairder dan ooit. Dat belooft wat voor volgend jaar. Alle reden om de data van zaterdag 9 en zondag 10 april 2016 alvast stevig te omcirkelen.

Veel inzet van diverse hulpverleners
De politie was in grote getale aanwezig om het evenement veilig te laten verlopen. Een aantal keer hebben zij moeten ingrijpen omdat toeschouwers hinderlijk op het parcours bleven staan. Om alle lopers te kunnen verzorgen waren er honderden vrijwilligers van diverse EHBO-verenigingen en het Rode Kruis aanwezig. Zij verzorgden lopers die last hadden van medische klachten. Ook moest er diverse keren een ambulance ter plaatse komen voor uitgevallen lopers. In de drukte waren er ook een hoop lopers die waren gevallen. Zij liepen voornamelijk schaafwonden en kneuzingen op.

Veel veiligheidsmaatregelen rondom Marathon evenement
RTV Rijnmond meldde dat er rondom deze editie erg veel veiligheidsmaatregelen zijn genomen. Een concrete dreiging was er volgens de Burgemeester Ahmed Aboutaleb niet maar er is wel heel kritisch gekeken naar ook alle kleine signalen. Volgens hem zijn er erg veel maatregelen genomen zowel zichtbaar als onzichtbaar. Zo waren er afvalbakken verwijderd en zijn er doorzichte plastic zakken opgevangen. Hij gaf aan in deze tijd liever afval op straat te zien dan vuilnisbakken. Alsnog kwamen er bij de politie een hoop meldingen binnen van verdachte achtergelaten goederen. Gelukkig bleek alles in orde te zijn. De autoriteiten zoals hetNationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid zijn bij grote evenementen alert vanwege de terreurdreiging.

Mocht u zelf op één van de onderstaande foto’s staan dan kunt u contact opnemen via onze contactformulier op de website. U kunt dan de betreffende foto opvragen.

Foto’s Lopers 1/4 Marathon

 

Foto’s: Jeroen van Zomeren

Foto’s : Enrico Luijcx

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Wereldwijde computerstoring treft Rotterdam The Hague Airport

De wereldwijde computerstoring zorgt voor ook grote problemen bij luchthaven Rotterdam The Hague Airport. Vooral het inchecken verloopt...

Tankautospuit Groene Tuin keert terug: volledig hersteld en verbeterd na ongeluk

Rotterdam, 18 juli 2024 – Na een lange periode van afwezigheid is de brandweerwagen van de kazerne Groene...

Maaltijdbezorger overleden bij verkeersongeval op N209 in Rotterdam

Rotterdam - Donderdagmiddag 18 juli heeft er een dodelijk ongeval plaatsgevonden op de N209 in Rotterdam. Dit heeft...

Vrouw om het leven gebracht in Zoetermeer, verdachte aangehouden

Zoetermeer - Aan de Weidedreef in Zoetermeer is donderdagochtend een 23-jarige vrouw om het leven gebracht. Het zou...