Rotterdam beleefd een geslaagde 36e Marathon

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De 36e editie van de Rotterdamse NN Marathon is zondag gewonnen door de Keniaanse Marius Kipserem met een tijd van 2:06:08. Hij verbeterde in Rotterdam zijn persoonlijke tijd met drie minuten. Om 10.00 klonken de startschoten op de Coolsingel en de Blaak. Vanaf de Blaak startte op dat moment de 1/4 Marathon. Vanaf de Coolsingel gingen de lopers in de richting van Rotterdam-Zuid. 

De Ethiopiër Abera Kuma die vorig jaar de Rotterdamse Marathon won werd dit keer tweede. Bij de vrouwen won de Ethiopische Leterbran Gebreslasea in 2:26:15. De laatste finisher Miranda Hendriks (48)  uit Krimpen aan Lek werd met politie-escorte de Coolsingel opgebracht.

- Advertisement -

Tot slot, toch nog een mooie recordmelding. Met bijna 40.000 inschrijvingen was de 36ste NN Marathon Rotterdam, inclusief de ¼ Marathon Rotterdam, de Business Runs en (op zaterdag) de AD Mini Marathon en de NN Kids Runs populairder dan ooit. Dat belooft wat voor volgend jaar. Alle reden om de data van zaterdag 9 en zondag 10 april 2016 alvast stevig te omcirkelen.

Veel inzet van diverse hulpverleners
De politie was in grote getale aanwezig om het evenement veilig te laten verlopen. Een aantal keer hebben zij moeten ingrijpen omdat toeschouwers hinderlijk op het parcours bleven staan. Om alle lopers te kunnen verzorgen waren er honderden vrijwilligers van diverse EHBO-verenigingen en het Rode Kruis aanwezig. Zij verzorgden lopers die last hadden van medische klachten. Ook moest er diverse keren een ambulance ter plaatse komen voor uitgevallen lopers. In de drukte waren er ook een hoop lopers die waren gevallen. Zij liepen voornamelijk schaafwonden en kneuzingen op.

Veel veiligheidsmaatregelen rondom Marathon evenement
RTV Rijnmond meldde dat er rondom deze editie erg veel veiligheidsmaatregelen zijn genomen. Een concrete dreiging was er volgens de Burgemeester Ahmed Aboutaleb niet maar er is wel heel kritisch gekeken naar ook alle kleine signalen. Volgens hem zijn er erg veel maatregelen genomen zowel zichtbaar als onzichtbaar. Zo waren er afvalbakken verwijderd en zijn er doorzichte plastic zakken opgevangen. Hij gaf aan in deze tijd liever afval op straat te zien dan vuilnisbakken. Alsnog kwamen er bij de politie een hoop meldingen binnen van verdachte achtergelaten goederen. Gelukkig bleek alles in orde te zijn. De autoriteiten zoals hetNationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid zijn bij grote evenementen alert vanwege de terreurdreiging.

Mocht u zelf op één van de onderstaande foto’s staan dan kunt u contact opnemen via onze contactformulier op de website. U kunt dan de betreffende foto opvragen.

Foto’s Lopers 1/4 Marathon

 

Foto’s: Jeroen van Zomeren

Foto’s : Enrico Luijcx

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Veel schade aan woning na brand in sauna Kruizemunt Rozenburg

Rozenburg (Zuid-Holland) - Zaterdagochtend 4 mei rond 8.38 uur is er brand uitgebroken in een sauna in een...

Jongeman overvalt winkel met vuurwapen | Nieuwstraat Spijkenisse

Spijkenisse - Een jongeman heeft vrijdagmiddag rond 16.15 uur een winkel aan de Nieuwstraat in Spijkenisse overvallen. Hij...

Voertuig raakt te water, bestuurster lichtgewond N210 Lekkerkerk

Lekkerkerk - Donderdagavond even na 18:30 uur is er een voertuig te water geraakt aan de CG Roosweg...

Drie auto’s verwoest door brand Veenoord Rotterdam

Rotterdam - Op het Veenoord in Rotterdam-IJsselmonde zijn afgelopen nacht rond 02.45 uur drie auto's beschadigd door brand....