Nationale Politie wil verbod op motorbendes na tal van incidenten

Date:

Deel bericht:

Landelijk – De Nationale Politie wil het liefst zo snel mogelijk een verbod op de motorbendes als de Hells Angels, No Surrender, Satudarah, Bandidos en Mongols. Dit na aanleiding van de schiet- en vechtpartij in de lobby van een hotel aan de Energieweg in Rotterdam. Aldaar gingen twee motorbendes van de Hells Angels en Mongols met elkaar op de vuist. Vervolgens ontstond er een kogelregen en raakte er wonder boven wonder geen hotel gasten gewond.

De Rotterdamse politiecommissaris Frank Pauw en tal van Burgemeester in de regio Rotterdam gaan als eerste de stap zetten om op bestuurlijke wijze de ‘clubhuizen’ van de motorbendes dicht te te timmeren. Tweede kamerleden van de PVDA (Ahmed Marcouch) en het CDA (Madeleine van Toorenburg) vinden dat daar een landelijk verbod bij moet komen.

- Advertisement -

Motorbendes zijn vaak betrokken bij (zware) criminele activiteiten, en bij huiszoekingen worden er regelmatig drugs en vuurwapens aangetroffen. Wat betreft deze gegevens wordt het tijd om de motorbendes te verbieden.

De politie in Rotterdam is nog op zoek naar verdachten van de vechtpartij in het van der Valk Hotel aan de Energieweg. Verdachten die nog niet zijn opgepakt krijgen een paar dagen de tijd om zich te melden. Doen zij dit niet dan brengt de politie beeldmateriaal naar buiten om de verdachten op te sporen. In het hotel werd flink gevochten en werd er twintig keer geschoten met een vuurwapen. Op het moment van het incident waren er een groot aantal bezoekers van het hotel aan het eten waaronder veel kinderen.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd