Leerlingen Erasmus College vrij na brand op dak Van Doornenplantsoen Zoetermeer

0

Zoetermeer –  Een groot aantal leerlingen van het Erasmus College aan het van Doornenplantsoen zijn vanmorgen met alle haast uit school gehaald. Omstreeks half tien ontstond er brand op het dak door werkzaamheden. Al snel waren er flinke vlammen zichtbaar bij de brand. Snel werd de school ontruimd.

Een conciërge en één van de dakdekkers hebben nog een bluspoging geprobeerd maar konden niet voorkomen dat er toch forse schade ontstond. Ze zijn behandeld door ambulancepersoneel vanwege wat rook dat zij hadden ingeademd. Ze hoefden niet naar het ziekenhuis. De brandweer was snel ter plaatse en wisten de vlammen snel te doven. Wel moest er wat gesloopt worden om de brand volledig uit te kunnen maken.

De 1900 leerlingen van het school zijn tijdelijk opgevangen op de parkeerplaats. Een groot gedeelte kreeg voor de rest van de dag vrij. De totale schade wordt nog onderzocht.

Foto’s : Norbert Verhoeff

AWuFRNpy FCdYhbqT GrSON21w wrrdaYwo +XN5C_cI