Politie schiet man in been na negeren instructies Lange Beestenmarkt Den Haag

Date:

Deel bericht:

Den Haag – De politie heeft vanmorgen op de Lange Beestenmarkt een man in zijn been geschoten. De politie had een melding gekregen van een vechtpartij waarbij mogelijk een vuurwapen zou zijn gezien. Agenten wilden vervolgens een aantal personen controleren die betrokken waren bij de vechtpartij. Één van hen wilde niet meewerken en volgde de instructies niet op.

Toen een van hen de instructies van de politie weigerde op te volgen gebruikten de agenten pepperspray, maar dit had geen uitwerking op de agressieve man. De agenten waarschuwde de man wederom en losten daarbij ook een waarschuwingsschot. Toen de verdachten op de agenten afliep zagen zij zich genoodzaakt hem in zijn been te schieten. Een ambulance bracht de 29-jarige Haagse verdachte naar het ziekenhuis voor behandeling van zijn beenwond.

- Advertisement -

Twee omstanders werden eveneens aangehouden toen zij het werk van de politie probeerden te belemmeren. Een van hen, een 27-jarige Hagenaar, werd daarbij door een politiehond gebeten. De ander, 28-jarige man zonder vaste woonplaats, kon daarna worden aangehouden zonder geweld te gebruiken.

De mannen van 27 en 28 jaar werden na verhoor in vrijheid gesteld. Ze krijgen een boete. De 27-jarige verdachte liep een lichte bijtwond op en wenste geen medische verzorging. De 29-jarige verdachte ligt nog in het ziekenhuis, maar hij raakte niet levensbedreigend gewond. Hij wordt verdacht van bedreiging en wordt door rechercheurs verhoord. Agenten stelden ter plaatse een sporenonderzoek in, waarbij geen vuurwapen werd gevonden.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Pegida-voorman schuldig aan groepsbelediging en krijgt taakstraf

Den Haag - De rechtbank in Den Haag heeft Pegida-voorman Edwin Wagensveld donderdag 23 november veroordeeld tot een...

Vrouw belandt onder vrachtwagen in centrum Den Haag

Den Haag - Vrijdagochtend 17 november is een oudere dame zwaargewond geraakt toen ze met haar fiets onder...

Twee achtereenvolgende nachten explosies bij flat in Den Haag

Den Haag - In de nacht van zaterdag op zondag, én van zondag op maandag, hebben er explosies...

Code geel voor Noord- en Zuid-Holland vanwege windstoten

Het KNMI heeft voor de kustprovincies Noord- en Zuid-Holland code geel uitgegeven. Vanaf 14.00 tot 19.00 uur worden...