Oefening hulpverleners Sophiapolder Hendrik-Ido-Ambacht

Date:

Deel bericht:

De hulpdiensten hebben zaterdagmiddag een multidisciplinaire oefening gehouden op Natuureiland Sophiapolder in Hendrik-Ido-Ambacht. Even voor 14:00 uur kwam de melding via de 112 meldkamer binnen dat er werd gevochten op het eiland. De meldkamer alarmeerde de politie, ambulance, KNRM en de Quad van de brandweer.

Vrijwilligers van stichting Zuid-Hollands Landschap kregen ook de melding binnen. Zij spoeden zich naar een speciaal ponton wat voor de hulpdiensten klaar ligt. Hiermee is de Quad en de mensen van de ambulance naar het eiland gebracht. De politie voer met de nieuwe P10 boot. Zij konden al snel een van de vechtersbazen aanhouden.

- Advertisement -

Door de knokpartij raakte een vrouw gewond. De hulpverleners hebben haar onderzocht en via een schepbrancard op de aanhanger van de Quad naar het ponton gereden. Daar kon het slachtoffer veilig naar de vaste wal worden gebracht.

De Quad is enkele jaren geleden speciaal voor het Natuureiland Sophiapolder aangeschaft. Dit natuurgebied, ongeveer 70 hectare in omvang, wordt jaarlijks door honderden recreanten bezocht. Het natuurgebied is een eiland zonder verharde wegen welke enkel per boot bereikbaar is. Dit is ook voor de hulpverleners een uitdaging wanneer er een (medisch) incident plaatsvindt. Zo kunnen reguliere voertuigen zoals ambulances en politievoertuigen het eiland niet bereiken.

Foto’s: Martijn de Vries / Hulpverlening.nl

DSC_7227 DSC_7228 DSC_7206 DSC_7208 DSC_7210 DSC_7219 DSC_7225 DSC_7192 DSC_7199 DSC_7175 DSC_7185

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Wandelaar valt in sloot in Ridderkerk

Ridderkerk - Woensdagochtend 27 maart rond 12.00 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden waar een wandelaar op een...

Bestuurder van bestelbus schept fietster bij uitrijden parkeervak, vrouw gewond Grote Visserijstraat Rotterdam

Rotterdam - Dinsdagmiddag 26 maart rond 17.00 uur heeft er op de Grote Visserijstraat in Rotterdam een ongeval...

Gewonde na uitslaande brand Beverstraat Rotterdam

Rotterdam - Bij een felle brand aan de Beverstraat in Rotterdam-Feijenoord zijn afgelopen nacht een aantal mensen gewond...