zaterdag, april 17, 2021
10.6 C
Rotterdam
zaterdag 17 april 2021

Dodelijke brand Gruttostraat Hellevoetsluis mogelijk aangestoken

Hellevoetsluis – De felle brand waarbij twee oudere bewoners om het leven kwamen in de Gruttostraat is mogelijk aangestoken door een stalker van één van de zeven zoons. Dat schrijft het AD vandaag in een artikel op de website. Bij de woning zijn sporen van brandstichting aangetroffen. De familie van de 84-jarige man en vrouw denkt dat de brandstichter hun 60-jarige zoon heeft willen “raken” door zijn ouders iets aan te doen.20160520015738

De brand ontstond in de nacht van donderdag op vrijdag. Bij de aankomst van de eerste blusvoertuigen was de vuurzee al te groot om het echtpaar nog te redden. Brandweerpersoneel kon niet meer veilig naar binnen. De brand kon zich vermoedelijk snel ontwikkelen doordat er binnen veel brandbaar materiaal hebben gelegen door de vele verzamelingen van het echtpaar.

Ook de 60-jarige zoon is al slachtoffer geweest van pesterijen volgens de krant. Zijn voordeur en schuur zouden al in brand zijn gestoken. Hiervan deed hij begin mei aangifte van poging tot doodslag. Ook zijn auto is vervolgens besmeurd.

De politie heeft inmiddels een grootschalig onderzoek opgestart. Twintig rechercheurs doen onderzoek naar de fatale brand. Zij gaan kijken hoe de brand daadwerkelijk is ontstaan en proberen een eventuele verdachte te achterhalen. Dat de brand is aangestoken staat vrijwel vast. Buren gaven aan dat de brand mogelijk bij de voordeur is begonnen.

20160520015739

Related Articles

143 bekeuringen bij grootschalige politieactie Rotterdam Ommoord op slot

0
Rotterdam - Bij een grootschalige verkeerscontrole in Rotterdam Ommoord zijn vrijdag 143 bekeuringen uitgeschreven. Het...

Brand in portiek roept vragen op Waalhaven Noordzijde Rotterdam

0
Rotterdam - Een brand in het portiek van een woning aan de Waalhaven Noordzijde in...

Man gewond na vermoedelijk ontplofte spuitbus Van Zyll de Jongstraat Pernis

0
Pernis - Een man is zaterdagavond geraakt nadat er vermoedelijk iets mis was gegaan met...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

'GGD'en waren niet voorbereid op een pandemie'

'GGD'en waren niet voorbereid op een pandemie' [...]

Avondklok een zege voor crimecijfers in Rotterdam

Avondklok een zege voor crimecijfers in Rotterdam [...]

Bewoners Veranda melden zich voor verbod op lachgas

Bewoners Veranda melden zich voor verbod op lachgas [...]

Vijf Rotterdamse huurdersorganisaties schrijven brandbrief

Vijf Rotterdamse huurdersorganisaties schrijven brandbrief [...]

Zelfbewoningsplicht in bestaande bouw? Ja. Maar waar?

Zelfbewoningsplicht in bestaande bouw? Ja. Maar waar? [...]

Stay Connected

9,380FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg