Burgemeester Capelle aan den IJssel wil overvallers uit huis zetten

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel – Burgemeester Oskam van de gemeente Capelle aan den IJssel wil overvallers die woonachtig zijn in de gemeente keihard gaan aanpakken. In een gesprek met RTV Rijnmond liet hij weten klaar te zijn met dit soort jongeren die voor een onveilige leefomgeving zorgen.

Volgens de burgemeester werden er ongeveer 50 overvallen in 2015 gepleegd. Volgens de burgemeester onacceptabel waarop direct ingegrepen moet worden. Volgens hem waar het vroeger begon met een winkeldiefstalletje is het tegenwoordig een overval die wordt gepleegd als instapdelict.

- Advertisement -

Overvallen gaan vaak gepaard met extreem geweld en het tonen van onder andere vuurwapens. Slachtoffers van zo’n overval lopen vaak een trauma op. In januari van dit jaar werd nog een 14 jarige jongen aangehouden voor een overval op een tankstation, een paar maanden later werd een 15-jarige jongen uit Capelle eveneens aangehouden voor overval op een tankstation. Op 25 mei werd een bezorger nog op straat beroofd door twee mannen.

De burgemeester wil overvallers keihard gaan aanpakken door onder andere de thuissituatie te bekijken. Als mensen bijvoorbeeld een wietkwekerij heeft of als je je eigen ernstig misdraagt dat je door een woningbouwvereniging uit huis kan worden gezet. Dit zou volgens hem één van de mogelijkheden moeten zijn om een overvaller uit zijn huis te plaatsen.

Ook wordt er gekeken naar de opvoeding van de jongeren. Vaak gaat het verkeerd doordat ouders hulp nodig hebben bij de opvoeding. Hierbij wil de gemeente extra gaan ondersteunen door deze ouderen een steuntje in de rug te geven en instellingen als jeugdzorg aan het werk te zetten.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Weer zorgt voor problemen op verschillende plaatsen in Nederland

Landelijk - Lokale regenval en onweer hebben op verschillende plekken in het land tot overlast geleid. In Noorden...

Uitgebrande keuken nadat vlam in de pan slaat Klencke Hoogvliet

Hoogvliet Rotterdam - Zondagavond 19 mei rond 22.03 uur is er brand uitgebroken in een keuken van een...

Woonboerderij uit 1894 verwoest door blikseminslag in Den Dungen

Den Dungen - Zondagavond brak brand uit in een woonboerderij uit 1894 aan de Bramerslandstraat in Den Dungen....

Café Ons Stekkie Herenwaard Rotterdam doorzeefd met kogels, wie weet meer?

Rotterdam - Vrijdag, net na middernacht, is er geschoten op een café aan de Herenwaard in IJsselmonde. De...