zondag, oktober 24, 2021
5.5 C
Rotterdam
zondag 24 oktober 2021

Burgemeester Capelle aan den IJssel wil overvallers uit huis zetten

Capelle aan den IJssel – Burgemeester Oskam van de gemeente Capelle aan den IJssel wil overvallers die woonachtig zijn in de gemeente keihard gaan aanpakken. In een gesprek met RTV Rijnmond liet hij weten klaar te zijn met dit soort jongeren die voor een onveilige leefomgeving zorgen.

Volgens de burgemeester werden er ongeveer 50 overvallen in 2015 gepleegd. Volgens de burgemeester onacceptabel waarop direct ingegrepen moet worden. Volgens hem waar het vroeger begon met een winkeldiefstalletje is het tegenwoordig een overval die wordt gepleegd als instapdelict.

Overvallen gaan vaak gepaard met extreem geweld en het tonen van onder andere vuurwapens. Slachtoffers van zo’n overval lopen vaak een trauma op. In januari van dit jaar werd nog een 14 jarige jongen aangehouden voor een overval op een tankstation, een paar maanden later werd een 15-jarige jongen uit Capelle eveneens aangehouden voor overval op een tankstation. Op 25 mei werd een bezorger nog op straat beroofd door twee mannen.

De burgemeester wil overvallers keihard gaan aanpakken door onder andere de thuissituatie te bekijken. Als mensen bijvoorbeeld een wietkwekerij heeft of als je je eigen ernstig misdraagt dat je door een woningbouwvereniging uit huis kan worden gezet. Dit zou volgens hem één van de mogelijkheden moeten zijn om een overvaller uit zijn huis te plaatsen.

Ook wordt er gekeken naar de opvoeding van de jongeren. Vaak gaat het verkeerd doordat ouders hulp nodig hebben bij de opvoeding. Hierbij wil de gemeente extra gaan ondersteunen door deze ouderen een steuntje in de rug te geven en instellingen als jeugdzorg aan het werk te zetten.

 

Related Articles

Politie onderzoekt schietpartij Spuikreek Rotterdam

0
Rotterdam - De politie kreeg afgelopen nacht rond 02.00 uur de melding van een mogelijke...

Man in hand gestoken bij steekpartij van Swietenlaan Rotterdam

0
Rotterdam - Een man is in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt na...

Politie lost schoten tijdens achtervolging op hoge snelheid door Woerden

0
Woerden (UT) - In de omgeving van de Molenvlietbaan heeft de politie zaterdagavond 23 oktober...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Spartaan’20 viert een jaartje later het 100-jarig bestaan

Spartaan’20 viert een jaartje later het 100-jarig bestaan [...]

Paal met voorpagina Het Vrije Volk blijft behouden

Paal met voorpagina Het Vrije Volk blijft behouden [...]

Laatste kans op ritten met lijn 11 en lijn 15 door Rotterdam

Laatste kans op ritten met lijn 11 en lijn 15 door Rotterdam [...]

Voorbereiding op 40ste marathon; iedereen kan plasje doen

Voorbereiding op 40ste marathon; iedereen kan plasje doen [...]

Man schiet te hulp bij ongeluk op A16; wordt zelf aangereden

Man schiet te hulp bij ongeluk op A16; wordt zelf aangereden [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,068VolgersVolg