zondag, april 11, 2021
6.3 C
Rotterdam
zondag 11 april 2021

Burgemeester Capelle aan den IJssel wil overvallers uit huis zetten

Capelle aan den IJssel – Burgemeester Oskam van de gemeente Capelle aan den IJssel wil overvallers die woonachtig zijn in de gemeente keihard gaan aanpakken. In een gesprek met RTV Rijnmond liet hij weten klaar te zijn met dit soort jongeren die voor een onveilige leefomgeving zorgen.

Volgens de burgemeester werden er ongeveer 50 overvallen in 2015 gepleegd. Volgens de burgemeester onacceptabel waarop direct ingegrepen moet worden. Volgens hem waar het vroeger begon met een winkeldiefstalletje is het tegenwoordig een overval die wordt gepleegd als instapdelict.

Overvallen gaan vaak gepaard met extreem geweld en het tonen van onder andere vuurwapens. Slachtoffers van zo’n overval lopen vaak een trauma op. In januari van dit jaar werd nog een 14 jarige jongen aangehouden voor een overval op een tankstation, een paar maanden later werd een 15-jarige jongen uit Capelle eveneens aangehouden voor overval op een tankstation. Op 25 mei werd een bezorger nog op straat beroofd door twee mannen.

De burgemeester wil overvallers keihard gaan aanpakken door onder andere de thuissituatie te bekijken. Als mensen bijvoorbeeld een wietkwekerij heeft of als je je eigen ernstig misdraagt dat je door een woningbouwvereniging uit huis kan worden gezet. Dit zou volgens hem één van de mogelijkheden moeten zijn om een overvaller uit zijn huis te plaatsen.

Ook wordt er gekeken naar de opvoeding van de jongeren. Vaak gaat het verkeerd doordat ouders hulp nodig hebben bij de opvoeding. Hierbij wil de gemeente extra gaan ondersteunen door deze ouderen een steuntje in de rug te geven en instellingen als jeugdzorg aan het werk te zetten.

 

Related Articles

Brandweer blust schoorsteenbrand in Gouda

0
Gouda - Zondag 11 april heeft de brandweer een schoorsteenbrand geblust aan de Von Suttnerstraat...

Raad Rotterdam wil getrainde politiehonden met stroomstootapparatuur met pensioen sturen

0
Rotterdam - De gemeenteraad in Rotterdam heeft burgemeester Aboutaleb gevraagd om dierenmishandeling op politiehondenverenigingen beter...

Vrouw belandt in sloot en loopt naar huis Giessenburg

0
Giessenburg - Een vrouw is afgelopen nacht in Giessenburg met haar auto te water geraakt....

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Ziekenhuizen moeten hart- en kankeroperaties uitstellen

Ziekenhuizen moeten hart- en kankeroperaties uitstellen [...]

Rotterdam handhaaft politiehond & paard als 'geweldsmiddel'

Rotterdam handhaaft politiehond & paard als 'geweldsmiddel' [...]

Binnenrotte mag geen bouwplaats worden

Binnenrotte mag geen bouwplaats worden [...]

Flatbewoners IJsselmonde in protest tegen Frame Vastgoed

Flatbewoners IJsselmonde in protest tegen Frame Vastgoed [...]

Rotterdam kiest voor kwijtschelding horecaschulden

Rotterdam kiest voor kwijtschelding horecaschulden [...]

Stay Connected

9,378FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg