20 jaar celstraf voor twee moorden in het Kralingse Bos en één doodslag in Soest uit 1993

Date:

Deel bericht:

De rechtbank in Rotterdam heeft een man uit het Westland tot 20 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor twee moorden in het Kralingse Bos en een poging tot gekwalificeerde doodslag in Soest, alle gepleegd in 1993. Het was deverdachte telkens te doen om de auto’s van zijn slachtoffers.
Van een vierde feit, ook gepleegd in het Kralingse Bos, is de verdachteovereenkomstig de eis van de officier van justitie vrijgesproken.

De verdachte heeft de bewezenverklaarde feiten bij de politie bekend, maar trok later zijn bekentenissen in. Hij zou onder druk zijn gezet en door anderen gevoed zijn met daderinformatie. Ook heeft hij een alternatieve lezing gegeven voor het aantreffen van zijn DNA bij een van de slachtoffers en is de rechtmatigheid van het DNA-onderzoek betwist. De rechtbank heeft geen van deze verweren gehonoreerd.

- Advertisement -

De rechtbank heeft de man volledig toerekeningsvatbaar geacht en de hoogste tijdelijke gevangenisstraf opgelegd die in 1993, toen de feiten werden gepleegd, kon worden opgelegd.

De verdachte moet aan de nabestaanden vergoedingen betalen voor de kosten van de uitvaart van de twee dodelijke slachtoffers.

De volledige uitspraak staat op ECLI:NL:RBROT:2016:4365

Bron: Rechtspraak.nl

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Hulpdiensten rukken uit voor melding explosie Boezemsingel Rotterdam

Rotterdam - De politie en brandweer zijn zondagavond rond 20.00 uur uitgerukt voor een mogelijke explosie bij een...

Dode en gewonde na schietpartij Lusthofstraat Rotterdam

Rotterdam - Een 22-jarige man uit Den Haag is vrijdagavond om het leven gekomen na een schietpartij in...

Waarschuwingsschot gelost bij aanhouding verdachten Fuikstraat Rotterdam

Rotterdam - Op de Fuikstraat in Rotterdam zijn donderdagavond drie mannen aangehouden na het lossen van een waarschuwingsschot....

Getuigen gezocht na verkeersongeval A16 Rotterdam Brienenoordbrug

Rotterdam - Afgelopen maandag 11 maart vond een verkeersongeval plaats op de A16 waarbij bestuurders van drie busjes,...