Zeer grote brand van Gansewinkel Ophemertstraat Rotterdam GRIP 1

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – In een loods van het bedrijf van Gansewinkel is zaterdagavond een uitslaande brand uitgebroken. Door een nog onbekende oorzaak ontstond er omstreeks kwart over tien brand in de opslaghal van het bedrijf. Een automatisch brandalarm werd geactiveerd maar bij aankomst van het eerste voertuig werd er direct opgeschaald naar grote brand.

Diverse brandweereenheden waaronder ladderwagens en blusvoertuigen zijn ter plekke om de brand te blussen. De Havendienst geeft met een incidentenvaartuig ondersteuning aan de brandweer. Zo kunnen zij van voldoende bluswater worden voorzien. De brand in de loods is vrijstaand en er is weinig kans op uitbreiding. Vanuit de loods waren enkele knallen te horen.

- Advertisement -

De forse rookontwikkeling die vrijkomt trekt in de richting van Rotterdam-Centrum. Meetploegen van de brandweer houden de luchtkwaliteit in de gaten. Vooralsnog is geen sprake van een verhoogd risico. Wel kan de rook stankoverlast met zicht meebrengen. Het advies is om ramen en deuren gesloten te houden.

De loods moet door de brand als verloren worden beschouwd. De brandweer zal nog enkele uren nodig hebben om de brand volledig te kunnen blussen. Hoe deze is ontstaan is niet bekend.

Foto: Jeroen van Zomeren

IMG_2829

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Wandelaar valt in sloot in Ridderkerk

Ridderkerk - Woensdagochtend 27 maart rond 12.00 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden waar een wandelaar op een...

Bestuurder van bestelbus schept fietster bij uitrijden parkeervak, vrouw gewond Grote Visserijstraat Rotterdam

Rotterdam - Dinsdagmiddag 26 maart rond 17.00 uur heeft er op de Grote Visserijstraat in Rotterdam een ongeval...

Gewonde na uitslaande brand Beverstraat Rotterdam

Rotterdam - Bij een felle brand aan de Beverstraat in Rotterdam-Feijenoord zijn afgelopen nacht een aantal mensen gewond...